kerbela   

adana çık aradan

1. şiiler tarafından kutsal kabul edilen, hz. hüseyin'in öldürüldüğü kent
    (napoleon, 19.02.2005 19:22)
  2. dünyadaki cehennemi tasvir etmek için ya da karışıklığı belirtmek için kullanılan sözcük..
    (palantir, 16.08.2005 11:44)
  3. (bkz: dünya gözümde kerbeladır)
    (lightblue, 16.08.2005 13:41)
  4. (bkz: kerbela olayı)
    (lepaca kliffoth, 18.08.2007 07:56)
  5. kerbela olayları her sene muharrem ayının 10. günü anılır. bu sene ki halkalı aşura meydanındaki anmalara katılan birisi olarak söyleyebilirim ki uzun süredir etkilenmediğim kadar etkilendim törenlerden. başlarda insanların şakır şakır ağlamaları çok ilginç gelmişti, sonra ben de kendimi ağlar buldum. orada ki insanların duygularının, gözyaşlarının çok saf, çok içten olduğunu görmemek imkansızdı. esasında kerbela'da yaşananlar insan hırsının her zaman her toplumda aynı olduğunu gösterir. din adına peygamberin torununu öldürebilmenin altında da yatan para ve iktidar hırsıdır. geçmişten günümüze kadar hiçbirşey değişmemiştir, bugün de din adına yapılan savaşlar, din adına yapılmayan savaşlari herşey insanlığın bitmek tükenmek bilmeyen iştahını doturmak içindir. bir de caferiler diyorlar ki "aşura aş ayı değildir, yas ayıdır." her ne kadar aşure hepimizin çok severek yediği bir tatlı olsa da en azından bir kere aklımıza gelmeli artık bunun yas ayı olduğu, bazı insanlar için bir tabak yemekten daha fazlası olduğunu. dünyanın her yerinde de hala bu durumda olan insanlar olduğu. zira ırak'ta ki aşura törenlerinin dönüş yolunda gene insanlar katledilmiş, gene bombalar patlamıştır.
    (hobbitt, 20.01.2008 12:20)
  6. susuzluktur.

gitme hüseyin dediler.
    gitme...
    sanki o bunları bilmiyormuş gibi "kıyarlar sana ey peygamberin sevgilisi" dediler.

kara gözlerinde bir dirayetle baktı onlara ve
    "ben" dedi,
    "şimdi geri dönersem, kıyamete kadar zalimler hep mazlumları ezecek ve kötülük iyiliğe galebe çalacak! dönemem..." ve yürüdü hüseyin. kaderini yaşamaya koyuldu.

kerbela acının başkentidir.
    hüseyin'in kanı hala o çöldedir. ve kılıçların açtığı o yaralar hala kapanmadı.

evet kerbela susamaktır.
    ama yalnızca suya değil. adalete, hakka, iyi ve doğru olan herşeye.
    bin üçyüz yıllık bir yasdır tutulan. 70 yiğit adamın 4000 zalime karşı durduğu günün hatırasıdır belleklerde korunan. hak yolda haklının yanında olmanın, adalet için kelle koltukta gezmenin adıdır.
    yezidler'in her geçen gün daha da güçlendiği bir dünyada hüseyin olabilmenin savaşıdır.
    zordur hüseyin olmak. hüseyin kalabilmek daha da zordur.
    hüseyin olmak, bir gün başının vücudundan ayrılacağını bilmek, kaybedeceğini bildiğin bir savaşa inadına yürümektir. suya kavuşamayacağını bile bile su için vuruşmaktır.

selam olsun o yiğitlere! her çağda yeniden dirilen, yenilgi yenilgi büyüyen bütün hüseyinlere,
    yüreğinde hakk'ın susuzluğunu çekenlere selam olsun.
    (emigrant, 23.01.2008 07:47)