beyaz ekmekten daha faydalı olduğuna inanılan hem de daha az kalorili olan ekmek türü.
kepek ekmeği
rejim yaparken yenir. normal ekmekten- kalori açısından- aman aman bir farkı olmamasına rağmen, daha tok tuttuğu ve sağlıklı olduğu söylenir.
yanında ısrarla en kalorili yemeklerle yenmeye çalışılan sonrada alınan kiloların zembille indiği düşünülen normal ekmeğin ikamesi...
(bkz:
kız saçmaları)
kepek buğdaydan daha posalı bir yiyecek olduğu için kepekli ekmek yenildiğinde daha fazla miktarı dışkı olarak atılacağından -en azından teorik olarak- zayıflatma potansiyeli yüksek yiyecek.
ayrıca kimileri de köy ekmeğine benzediği için yiyor, o ayrı.
bunu yiyenler bunu da yedi (bkz:
marul)
bunu yiyenler bunları da yedi.
(bkz:
brüksel lahanası)
(bkz:
brokoli)
özellikle kadınlar tarafından pazartesi günü olan rejime başlama gününde sıklıkla alınan fakat bir daha yüzüne bakılmayan ya da ta tersi bir günde bitirilen ekmek.kepekli ekmek ya kilo yapmaz ya!!!
bu ekmeği yiyenler bir daha beyaz ekmeği yiyemediler.
kimi pastane ve fırınların kepek oranının fazla gözükmesi için hamuruna kakao karıştırarak beyaz ekmektan oldukça farklı gözükmesini sağladıkları nimet.
buğdayın lif ve mineral içeriğinin büyük yüzdesini barındıran kepek kısmı da una dahil edilerek elde edilmiş ekmektir.dolayısıyla beyaz ekmeğe oranla daha sağlıklıdır.
bol su içmeği gerektiren ekmek çeşididir.
bir kibrit kutusu büyüklüğündeki peynir ile kanka, kendisiyle aynı kulvarda yarışan
çavdar ekmeği ile sıkı rakip, referansı
taylan kümeli'ye dayanan, üzerine reçel, bal sürülmek yerine daha çok marul, salata gibi otlarla tüketilen, yaz aylarında talebin arttığı,
uno markasını ihya eden, rejim yandaşı, zayıflama umudu ekmek
züppesi.
üniversitede
bitirme tezi olarak verdiğimden dolayı adını duymak bile istemediğim hatta gördüğümde kusacakmış gibi olduğum, zaman zaman rüyalarıma bile girmiş olan, aslında içerdiği liflerden dolayı vücutta sindirilmesi mümkün olmayan ve bünyelerine aşırı miktarda su bağlayabildiklerinden tokluk hissi yaratarak bağırsak faaliyetlerini kolaylaştıran bi ekmek çeşididir.
vicdan rahatlatıcısı. sandviç yaparken arasına dilediğinizi basın, yağı karbonhidratı içine çekip yok edebilme becerisine sahiptir. hem üstüne üstlük, rengi de esmer...
(heidi, 26.05.2009 13:07)
fazla tüketiminin kansızlık yaptığı idda edildi bir teyze tarafından. ne kadar doğrudur bilemiyorum ama acabamı ?
üç günde bir kendim yapıyorum, kendim yapıp kendim bitiriyorum.
hamuruna çok az süt, zeytinyağ ve şeker de ilave ettiğimden kokusunun-tadının efsasından ölüyorum.
yarım saate varmadan da pişiveriyor.
tostu çok lezzetli olan ekmek türü.test edildi onaylandı.
sadece onu yiyerek zayıflayabileceğine inanan kendine has bir tüketici kitlesine sahiptir. kişi her bulduğunu yer fakat yanında ekmek olarak yediği kepek ekmeği olunca kilo aldırmıyordur, mümkünatı yoktur zira.