kendisine taş atan çocuğun kolunu kıran polis 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. (bkz: al bir de burdan yak)

enteresan tabi... 15 yaşında bir çocuk.evet, çocuk... olsun... çocuk ya da büyük, tabularımıza laf ettirmeyiz. aklı ermez diye düşünmeyiz, vatan haini her yerde, her koşulda, her yaşta vatan hainidir. ver sırtına sopayı, kır kolunu bacağını...

bravo güzel memleketimin güzel polisi. bravo...
    (bulanti, 28.03.2008 23:56)

2. yarın bir gün çift maaş ikramiye verilerek ödüllendirildiğini duyarsam şaşırmayacağım insan(!)dır. görev, yetki ve sınırlarını aşmıştır. en kısa zamanda gereğinin yapılması (artık ödüllendirilir mi, yoksa gerçekten gereği mi yapılır bilemem) şarttır. daha değişik bir versiyonu için (bkz: öldüren polis tekmesi)
    (solt, 28.03.2008 23:57)
  3. haftalardır çocuklara bilumum hediye dağıtan polis görüntülerini yayınlayan ülkem ana akım medyasının pek de ilgi göstermediği haber.

panzerler, kol kırmalar, ölümler, tekmeler... suçu görmek istemediklerinde görmüyorlar; sanki onlar görmeyince veya göstermeyince suç suç olmaktan çıkacak gibi. bambaşka haberler, paris hiltonlar çok daha revaçta ne de olsa.

polisler sadece şeker, ayakkabı ya da para dağıtmıyormuş demek ki...
    (aglaures, 29.03.2008 00:01)
  4. bir zamanlar sistemler kendi bekalarını sağlamak üzere sistematik birimler kurup, kapalı kapılar ardında, alet erdavat kullanarak yapardı işkenceyi (bkz: diyarbakır cezaevi). bugün, artık bu kadar uzun süre beklemek istemiyor mekanik işkenceci. kim alacak şimdi çocuğu, götürecek ilgili yere, bağlayacak sonra, uğraşacak bir dünya ? tut kolundan ve tüm insanlık tarihinin gözlerinin taa içine bakarak kır !

günlerdir sürüyor olaylar ve günlerdir birbirine küs halk ve derin ! olaylar bu reddeye gelmez demişti oysa sosyal psikolojideki kitaplar...
    (ütopya, 29.03.2008 00:18)
  5. http://www.youtube.com/...

altında yapılan yorumları okuyunca tüylerimin diken diken olduğu video.

(bkz: nankör)
    (chat noir chat blanc, 29.03.2008 00:45)
  6. tüm yurtta pkk propagandasına dönüşen hain bir eylem halini alan ve halk reaksiyonundan bahsedilen durumda polisin şaşılmayacak reaksiyonudur.
    edit: gelsin eksiler
    (lost knight, 29.03.2008 00:49 ~ 31.03.2008 00:19)
  7. çocuğun kolunu kırarken gazetecilere "çekin çekin" diye seslenen insandır. sanki bir marifetmiş gibi gögsünü gere gere bu olayı gerçekleştirmiştir. bu sefer objektiflere çocuklara dağıtılan muz yerine, kol kırma sesi ile konu olan emniyet teşkilatının başka yüzünü gösteren bir polistir.

şimdi bu noktada, o çocuğun yaptığı eylemin hukuki boyutunu tartışmaktan ziyade, polisin yaptıkları önemlidir. eğer bu olaylara karşı bir tepki gelmezse, durumdan güç alan polislerimiz, bu tür olayları daha rahat yapma girişiminde bulunabilirler. artı unutulmaması gereken bir noktada, bu tür davranışların polisler arasında meşru görülmesi ve yapan kişinin kurum tarafından sahiplenilmesi emniyetin halk arasındaki imajını da zedeleyebileceği unutulmamalıdır.

en nihayetinde taşı atan bir insandır. yaptığı eylem suç olabilir. suçun önüne geçmek için eğitim en etkili araçtır ve insan canlılar içinde eğitim almaya en müsait türdür. marifetmiş gibi kol kırmak yerine bu yol denenmelidir. hatta bana göre kol kıranda bir insandır ve mutlaka eğitilmelidir.eğitim şart.
    (amedian, 29.03.2008 00:51)
  8. inanın hiç acımıyorum bunlara.onlar bizim bebeklerimizi!öldürsünler zamanında.sonra gelsinler her türlü olayı huzursuzluğu çıkarsınlar,bölücülük yapsınlar,bizi -siz biz- durumuna getirsinler;bizim polisimiz yapınca böyle bir hata hakaretler yağdırılsın polisimize.
    youtube daki yorumları okuduktan sonra hele hiç acımadım.polise helal olsun falan demiyorum ama çoğu kişinin yaptığı gibi de acımıyorum çocuğa.

edit:direk eksileyin ne diyeyim daha
    (tremonti, 29.03.2008 00:51 ~ 00:54)
  9. ülke gündemini kurtlar vadisinden takip eden kitle için çok da şaşırtıcı olmayan eylemdir. hatta kimin yaptırdığı da bellidir. muro ve adamlarının başının altından çıkıyo bu hadise. iskender de olayın arka planında, du bakalım polat ne der bu duruma. lan siz de iki dakka adam olun mk hümanistleri, yok insan hakları yok ezilen uluslar yok kontrolsüz güç! cahil cahil konuşmaya gerek yok, izleyin ve öğrenin. her perşembe saat 21'de!
    (baschar, 29.03.2008 00:55)
  10. "oha" diyerek başlamak istiyorum affınıza sığınarak. resmen kemik sesi geliyor.

hiçbir vicdani değere ve mesleki ahlaka sahip ol(a)mamış, o körpe bedeni milletine ülkesine hayrı dokunacak bir insan haline getirmek yerine vatan hainliğine iten ve kafasında kurduğu vahşi düzmantık ile her şeyi çözebileceğini düşünen şuursuz kamu güvenliği görevlisi.

açıkcası böyle insanların polis teşkilatının içinde var olduğunu görmek kanımı dondurdu. korktum. her zaman savunduğum ve saygı duyduğum polislik görevinin ve polis teşkilatının yüzümü kara çıkarttığını gördüm. şimdi bu çocuğun ayağına ülkenin bütün olanaklarını sersen de, uğruna herşeyi versen de etrafında her polis-asker gördüğünde büyük bir nefretle bakacaktır. evet bunu yapan biraz da bizleriz galiba. bizler değil de içimizdeki şuursuz vahşiler. ee onlar yapınca biz yapmış oluyoruz doğal olarak. ülke kaybediyor.

aslında ben dua ediyorum bu çok fazla tony jaa filmi izlemiş arkadaşın filini alıp hakkari sokaklarında cirit atmadığına.* geyik bi' yana çok üzdü beni bu olay. böyle düz mantık beyinler yaşadığı ve insanların hayatını bu derece etkilediği sürece, ülkemin polisine de güvenemeyecem demekki. allah korusun yolda yürürken uçan tekme atar falan. ölürüm kalırım orda...

bu tür şiiddeti hak eden bölücü örgüt yandaşları da var tabi. hatta daha fazlasını hak ediyorlar. bu adam bu hareketi 15 yaşındaki bir çocuğa değilde, ergenliği atlatmış yani var olan aklıyla objektif düşünebilme kabiliyetine vakıf olmuş bir insana yapsaydı vallahi ayakta alkışlardım. çünkü o artık onun kendi tercihi olmuştur. vatan hainliğini kimsenin zoruyla yapmıyordur. ama bu çocukların kafaları karıştırılıyor. polise karşı kışkırtılıyorlar. onlara anlatıldığı kadarıyla hakkari'den gördükleri ankara çok farklı.

son olarak sen o çocuğun kolunu bacağını kıracağına git götün yiyorsa aponun kolunu bacağını kır bakalım. n'oldu? baban mı kızar? sen yap ben de dişimi kırdırtıcam ama polise değil tabi. mazallah çene kemiğini kökten alır falan...

ah ulan demokrasi. teröre arka çıkan sen değilmisin!? bence bu çocuğun kolunun diyetini sen ödemelisin.
    (aberrant, 29.03.2008 00:58 ~ 01:17)
  11. geçen seneki bir mayıs görüntüleriyle bu görüntülerin de barındığı 2008 newrozunu alt alta toplayınca, elimizde nurtopu gibi bir 1 mayıs 2008 kalıyor. daha ne kollar kırılacak.

birden, vatan haini bölücü orospu çocuğu gibi hissettim kendimi ama geçti şimdi.
    (ellaam, 29.03.2008 01:15 ~ 01:18)
  12. bu topraklarda polisin ve askerin morali her zaman bir çocuğun canından önce gelir.* *

sırtında dokuz kurşun, ayağında terliğiyle 12'sinde bir başka çocuk geldi aklıma, körpe bedeni a4 kağıtlarına oniki puntoyla yazılan mahkeme kayıtlarında ergen olarak geçen, kara gözlerinde umut hiç konaklamamış uğur çocuk geldi aklıma.
    sonra o kemik sesiyle utandım aldığım nefesten, o polisin suratıyla aklıma getirdim isimleri yollara, kışlalara, parklara verilen mustafa muğlalı'ları, esat oktay yıldıran'ları... tiksindim herşeyden.

ah ince kolunda umudun beli kırılan çocuk; "çocuksun sen ve bu dünya sana göre değil*" bana göre hiç değil.
    (atxaga, 29.03.2008 01:38)
  13. sorunu çözdüğünü zanneden dengesizdir, en hafifinden bir tabirle.

kırılan kol iyileşir elbet. asıl kırılan, insanlığa dair duygulardır. neresinden bakarsınız bakın, isterseniz iyimser orospu polyanna olun (lan ağzımı bozmayayım dedim dayanamadım bak) olayın savunulacak bir yanı yok. eğer kişinin içinde insanlık namına kırıntı kalmışsa tabi.

bundan sonra ne olacak? yüksek ihtimalle kolu kıran beyefendi görevine, kolu kırılan kardeşimiz de vatan aşkıyla yanıp tutuşan bir genç olarak geri kalan yaşamına devam edecek.

bir başka vatandaşın böğrüne tekme atma, kol kırma gibi münferit(!) olayda görüş(eme)mek dileğiyle.
    (solt, 29.03.2008 01:55)
  14. sözlüğe yeni düşmüş ve birçoğunuzun henüz izleyebildiği bir vahşet belgesine gönüllü malzeme olmuş güvenlik görevlisi. halbuki, yere uzanmış ölü taklidi yapıp,tüm dünyayı aldatan 2 göstericiyi saniye saniye izletmişlerdi bize ana haber bültenlerinde. hani şu vandaki, polisimizin imajını lekelemeye niyetlenmiş alçaklar vardı ya, bildiniz mi?gerçi o alçaklar da epey jop yemişlerdi de ölü taklidi yaparak kurtulmaya çalışmışlardı ama yine de ülkenin imajını zedelemeye niyetlenmiş allahsızlar yahu. onu allahtan sıcağı sıcağına seyrettik de, hayret! bunu neden ancak 1 hafta sonra izleyebiliyoruz. demek ki bağımsız medyamız, bu habere ulaşacak yeterli teçhizata sahip değilmiş. yazık, şu ulusal kanallar da koyamadılar şöyle hakkariye,vana 2 acar muhabir. maddi imkansızlık herhal?

ama olmadı ya. sevgili polis kardeşimiz de keşke gül atsaymış çocuğun kolunu çat diye kıracağına. değil mi ama allah aşkına? böyle mis gibi bir ülkede ne gerek var kavgaya, sürtüşmeye. hepimiz kardeşiz değil mi ama kuzum? çocuk da ayıp etmiş ama polis abilerine. halbuki, gidip ''polis abi,polis abi, hani tvde veriyorsunuz ya muz,şeker falan. ben de ondan istiyorum'' deseymiş mesela. sonra şevkat dolu polis abisi de verseymiş 2 tane muz. çikita ama. fena mı olurdu? hem, çocuk taş atmazdı bi daha. yazık ama çok üzülüyorum bunlara ben. keşke savaşlar çıkmasa, hep kardeşçe yaşasak, küresel ısınma dursa, berke de cansudan ayrılsa... di mi ama?
    (öz mayamili, 29.03.2008 02:02 ~ 02:04)
  15. çok da şaşırmamamız gereken tipik türk polisi hareketi. neden mi? işte bu yüzden;
    (bkz: http://www.radikal.com.tr/...)
    (kabuk adam, 29.03.2008 04:02)
  16. ülkenin verili şartları göz önünde bulundurulduğunda kendisinden başka bir şey beklenemeyecek olan bir memurdur. polis lojmanında, asker lojmanında bile güvenliği sağlanamayan güvenlik güçlerinin, üstelik bir de önlerine sırf "yaşları küçük" diye sürülmüş, niyeti nefisne zarar vermek olan gürühun karşısında başka türlü bir tavır içinde olması beklenebilir mi?

yaşının küçük olması, elinde kaleşnikof ile polis/asker vurmayı engellemiyor ve fakat, kendisine kalkan eli kıran devletin kolluk gücü cani ilan ediliyor. burada "kabahat" kol kırmak mıdır, yaşı 18'den küçük birinin kolunu kırmak mıdır? önce bu konuşulup, sonra da evrensel hukuk, insan hakkı, ismail hakkı gibi konulara sonra gelmek gerekir.

polisin yetkisi yasalarca sınırlandırılmıştır. aşırı güç kullanımı da cezaya tâbidir. bu da yargı organının işidir.
    (muhittin, 29.03.2008 04:14)
  17. bayrağımıza, milletimize, birliğimize, askerimize, polisimize uzanan eller kırılmalıdır. pek tabii o kol kırılacaktır. önemli olan o kolun bir daha işleyemez hale gelecek şekilde kırılmasıdır ki yarın sizin gibi taş atan çocuğu savunan aydın, merhametli, zeki arkadaşlarımın kardeşlerine, abilerine, analarına, babalarına kalaşnikof mermisi girmesin, şarapnel parçasıyla gözü kör olmasın, mayına bastığında bacağı kopmasın.

(edit: hayır efendim çok yanlış düşünüyorum, o çocuk hem siyasi olarak hem de saha çalışanı olarak eğitilsin bazı örgütlerce... ondan sonra sizi bombalasın... hatta toprak da verin... bayrak da verin...)
    (aldirakli, 29.03.2008 04:17 ~ 05:43)
  18. psikolojik açıdan incelenmesi gereken bir olay.ortada kolu kırılan küçük yaşta bir eylemci ve kameranın önünde onu darp eden bir polis var.işin içinde kamera olması oldukça ilginç çünkü eylemi gerçekleştiren polis olayların kaydedildiğinin farkında.eylemi gerçekleştiren polisin hareketlerinde psikanalitik çözümleme uygularsak,kol burkma eyleminin vahşice değil profesyonelce yapıldığını yani şahsın daha önce aldığı belirli bedensel eğitimleri soğukkanlılıkla uyguladığını görüyoruz.bu durum bizi;polisin şahsı bir çocuk olarak değil,bir eylemci olarak algıladığı sonucuna götürüyor.yani eylemcileri bastırmak için verdiği yoğun uğraş sonucu zihnen yorulan polis,olayları algılama ve karar verme sürecinde bocalıyor.yorulan zihni karar vermekte zorlanırken anabolizmasının salgıladığı adrenalin, karşısındaki eylemcilerden korkmasına yol açıyor.hissettiği korku sayesinde kontrolünü kaybeden polis,ahlaki değerleri bir yana bırakarak eylemcilere kendisinin gerekirse acımasız olabileceğini ve çekinilmesi gereken bir birey olduğunu yaptığı eylemle göstermeye çalışıyor.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 29.03.2008 04:28 ~ 01.04.2008 15:27)
  19. internette çok farklı çeşitlerini izledim bu videonun "acımasız türk polisi 15 yaşındaki kürt gencinin kolunu kırdı" yada "burası filistin değil hakkari" diye infoları var bu videoların. e madem insanlık ayıbı diyorsunuz bu video içino halde neden bu işi yapanların etnik kökekinini sorguluyorsunuz. bir insan başka bir insana yanlış yapmış deyin. bu kadarda tahrik etmeye çalışmayın bu halkı.
    (perception, 29.03.2008 07:17)
  20. acı olan kolun kırılması da değil de, sonrasında bunu bile haklı göstermeye çalışmak, "bak o kol vakti gelecek sana kurşun sıkacak" öngörüsünde bulunmak.ama bir anlayabilsek asıl o kolu kırdığın için ileride sana kurşun sıkacağını, şiddetin sadece yeniden şiddet ürettiğini. ve bizler sorunun asıl yerinden uzak sıcak evlerimizde yaşarken bile çözüme yönelik fikir geliştiremiyorken, oralarda yaşayanlardan sağduyulu olmalarını beklemenin saçmalığını.

ve bu sorun daha da sürecektir.çocuk polise taş atacak, polis o kolu kıracak, çocuk büyüyecek dağa çıkacak ve asker vuracak.sonra askerde onu vuracak,devamında çocuğu polise taş atacak.yıllar boyu sergilenen bu acı döngü devam edecek.herhalde o topraklarının kaderi bu.
    (kasaba insanı, 29.03.2008 09:35)
  21. polisin çocukla eşit zeka yaşına sahip olmasından kaynaklanan olaydır,bir diğer yandanda içimden iyi olmuş demek istiyorum ama insanlığa sığmıyor karar veremiyorum.
    (felixpanthera, 29.03.2008 09:52)
  22. avrupa birliği bir sonraki raporuna kol kırılmaları engellenmeli şeklinde bir madde açmasına neden olacak olaydır pkk propagandası yapmak kolay hale gelmiş internet deryasında.
    maç izlerken antrenör olan
    meclisi izlerken başbakan olan
    falanca olan filanca olan hepimiz
    oturduğumuz yerden ''yazıııııkkkk :'( ''demeyi çok seviyoruz hatta feto'nun da amerikadan gözyaşları suratımıza yağmur olarak çarpmaktadır.
    kıyaslama yapmak olmasa da;

(bkz: bebek katili)
    (leo, 29.03.2008 10:12)
  23. bir arbede esnasında herşeyin meydana gelebileceğinin ispatı olan polistir. polis haklıdır değildir, belki dünyanın en şiddet yanlısı polisidir belki son derece insancıl, saygılı, ne yaptığını bilen bir polistir bunlara girmeyeceğim, demek istediğim bir arbede, kanunsuz bir gösteri ve şiddet olaylarının egemen olduğu bir nevi "sokak çatışması"ndan bahsediyorsak ve o kandırılmış zavallı da orda bulunuyor ve üstüne üstlük polise taş atmak gibi art niyetli bir eylem içerisinde görülüyorsa o hengame içerisinde yapılan çeşitli müdahalelerden mutlaka etkilenecektir. kaldı ki dünyanın hiçbir yerindeki şiddet içerikli hiçbir kanunsuz gösterinin polisin sözlü uyarılarının dikkate alınarak dağıldığına henüz şahit olabilmiş değilim, olabileceğimi de zannetmiyorum.
    (thomas anderson, 29.03.2008 11:10)
  24. ''türk polisi kol kırmaz'' demiyorum. aşırı güç kullanıldığını gördüğümüz çok örnek var. ama iş öyle iğrenç bir pkk propagandasına dönüşüyor ki dayanamıyorum buna. kolun kırıldığı doğruysa şunlarda doğrudur : o çocuk kolu kırıldığında tepki vermediği, acı emaresi göstermediği için robottur; polis kendisini çocuğun koluna kırarken kameraya kaydettirdiği için salaktır; aşağıdaki linkte ''üç tane doktordan rapor aldık, hatta o kadar baskı oluştu ki dördüncü doktordan da bugün rapor aldık'' diyen savcı yalancıdır.

buyrun savcının açıklaması :
    http://www.youtube.com/...

ek : yanlış anlaşılmış, videoyu izlemeyenler için özet geçelim konuşmadan : ''nezarethane girişinde ve nezarethane çıkışında, yine aynı şekilde tutuklandıktan sonra cezaevi girişinde üç kez rapor alındı... kamuoyunda ve basında özellikle çıkan haberler üzerine tekrar maalesef üzülerek söylüyorum dördüncü kez c.e. hakkari devlet hastanesi'ne sevk edildi...''

giri kirliliği yaratmamak adına burada söyleyeyim ; olayın kahramanı olan çocuğun ağlarkenki masumiyeti iç sızlatan türden.
    (damda deli var, 29.03.2008 15:08 ~ 16:08)
  25. bir devlet memurunun devleti küçültecek bir hareketidir zira kişi taş veya molotof atmış olabilir illegal bir örgütün sempatizanı olabilir tüm bunlar uygulanan bu şiddeti meşru kılmaz . o bana taş attı bende bunu yaparım o bunu hakkediyor mantığıyla devlet memuru olunmaz zira devlet intikam peşinde koşan kabadayı olmamalıdır.
    kişiler suç işlemiş olabilir devlete düşen görev şuç işlemiş kişileri adalet önüne çıkarmak ve eğer işlemiş oldukları bir suç varsa hukuk çerçevesinde cezalandırmak.
    nasılki hiç kimsenin kendini devletin güvenlik güçlerinin yerine koyup asayişi sağlamasını istemiyorsak güvenlik güçlerininde kendini adaletin yerine koyup adalet dağıtmalarını vaya ceza vermelerini istemiyoruz.
    (eser, 29.03.2008 15:50 ~ 15:53)
 sayfa  / 3