|
|
- o an için yalnız kalmaya ihitiyacı olandır. ama ayıp eder, belki kapısını çalan o'na yardımı dokunacak olandır.
- (bkz: gözükmeyeyim kimseye)
- davulcuya para kaptırmak istemeyen biridir bu insan çünkü 10 dakikada farklı bir davulcu gelip para istemektedir kendisinden.
(bkz: ramazan ayı)(lapsus, 06.04.2005 00:20 ~ 00:20)
- annemin tembihleriyle küçükken evde tek başınaysam kapı çalınca çıt çıkarmadan kapıdakinin gitmesini beklerdim.
-aman ha yavrum ben gelene kadar kimseye kapıyı açma.
-tamam anne.
- merdiven temizleyicisine su vermeye üşenen kişi.
- kendisini istemeye gelen kişinin çirkin olduğunu görünce kapıyı açmaktan vazgeçen kız modelidir bazen.
ya da;
falan teyzenin kızını oğluna göstermek için onları çaya davet eden annenin çöpçatanlık yapmak için oğluna
"hadi oğlum hoşgeldin desene, bak asuman teyzenle kızı gelmiş" demesiyle oğlanın kayıplara karışmasıdır.
- msn de sürekli away ya da appear offline, icq'da da sürekli invisible olan kişidir.
- kendisine intihar süsü veren kadar şakacı kişiliktir.
- iş üstü yakalanınca olması beklenen hadise.
(bkz: kapı çalınca evde yokum demek)
- (bkz: bilbo baggins)
- kapıya dayanan dilenciye karşı geliştirilen mekanizma.
- mercekten bakarsam kapının altından gölgem görünür diye bile düşünebilen insandır.
rahatsız edilmemelidir,kamuflaj halinde ise vardır bir bildiği.
(bkz: bohem hayatı)
- apartmanınızda 100 yaşında bir nine varsa, her yemek saati ısrarla kapınızı çalıyorsa, kapıyı açtığınızda mutfağa oturup gece yarısına kadar kalkmıyor ve sürekli konuşuyorsa "kendisine evde yok süsü veren" kişi olmamanız için hiçbir sebep yoktur. (bkz: ben bugün bunu yaptım)
(eltaeb, 04.07.2007 23:21 ~ 23:21)
|