hep bunu söylüyorsa, öyle görüyorsa kişi kendini; şizofren kişidir. şizofrense delidir. o zaman doğru söylemiştir. doğru söylemişse şizofrenliği kalkar. gerçekten deli olur.
(bkz: devreleri yakmak)
deli olmayan, deliliği matah bir şey sanan insandır. genelde 15-22 yaş arasında kullanımı yaygın olup, zamanla yerini 'ben çok piç olucam bundan sonra'ya bırakır.
her dönemin trendi. bu kişiler kendilerini toplumdan farklılaştırıp ayrı bir yere koymak için, yaptıkları dengesizliklere kılıf uydururlar. anlamsız, yararsız, kendini beğenmiş bir davranıştır özünde.
(bkz: hanım koş tespit yaptım)
kişinin şimdiki ve ilerde yapabileceği her ters hareketinin mübah olmasını sağlamak için uydurduğu saçmalıktır.
rahatlık ve sınırsız laf özgürlüğü için yapar bunu.ne güzeldir öyle patavatsızca hayatı yaşamak...
delisin ya zaten,güler geçerler düşüncesidir!
deli değilse kendini deli zannettiği için deli olması gerekmektedir. deliyse deli olduğunu bilemeyeceği için deli değildir. tabi bu düşünüş şekliyle ilerlemeye çalışırsa delirmesi an meselesidir. deli midir nedir?
''akıllı olup dünyanın derdini çekeceğine, deli ol dünya seni çeksin.'' felsefesine gönül vermiş insandır. hayatın yükünün altında ezilince deli olmaya karar vermiş bunu çevresine kabul ettirmeye çalışıyordur ''ben deliyim, duyduk duymadık demeyin...'' diyerek.
küçükken delinin birisi tarafından kuyuya atılıp,kafasına taş vurulup bayıltıldıktan sonra tecavüze uğramış insandır.
hala deli misiniz?
(bkz: deli mi sikti)
derin bir adamdır bu,gerçekte ise kimin akıllı olup kimin olmadığını çok iyi bilir aslında,bir bakar dünyaya akıllıyım diye geçinen insanlara,yahut akıllı yaftası vurulmuş insanlara hepsi gündelik kaygılar peşindeler,hiçbirinin derinliğine bir kavrayışı yok yaşadığı evreni, ve basit hesaplaşmalar içerisindeler, o zaman derki bu kişi,"eğer bana akıllı diye öğrettiğiniz insanlar bu insanlarsa ben o halde deliyim''genelde sanatçı ruhu taşır bu nevi insanlar ve normal olarak bilinmeme zaten onun amacıdır,çünkü normalleştikçe birçok insandan farksız olamayacağını düşünür,hatta anormal olma gibi gayreti vardır bu kişinin,eğer insanlar kendisine yabancılaşıyorsa doğru yolda olduğunun şuurunda olan insandır bu.
kendisine deli diyen insan=manekineko
matah bi şey değil biliyorum ama kendi kendime konuşuyorum,çok ii değme ajanlara taş çıkaracak tezlerim var,benden aslında ii bir yazarda olabilir özellikle polisiye falan ama ben deli olmuşum.
kıskançlık insanı şizofrende ediyor,deli de.kimseye tavsiye etmiyorum.kıskançlık lanetine bulaşmayın.yoksa feridun düzağaç ve benim gibi "deliye vurdum,deliliğe vurdum kendimi"olursunuz.
olmak istediği şey konusunda ısrarcı bulunan ama tekerrüründeki yineleyici miktara bakıldığında asıl sorunun istenilen şey değil; doyumsuzlukta doruk noktası olduğuna kanaât getirilen suni birey.
"bizimkisi resmen deli işi, aklı başında insanın yapacağı iş değil" şeklinde, meslek üzerinden sıradışı olduğunu anlatma kaygısına düşen modeli de olan insan.