belki ilginizi çeker
  1. · aşık olmaktan korkan insan modeli
  2. · aşık olmaktan korkan insan modeli
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · aşk ı memnu
  4. · 2012
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · prison brake
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · iş yerinde uyumak
  9. · arabesk kültür

kendisine aşık olunmasından korkan insan modeli  

sayfa  / 2
  1. yapan kişi ya saykodur,şımarık,salaktır.ya da gerçekten çok acı çekmiş birisidir.ama kendini sevilmeye vermeye çalışsa da korku baskın çıkacağı içn klçıcaktır.en sonunda karşı tarafın pes etmesi ile son bulur.
    (pudra, 27.08.2004 16:32)
  2. çocuk sana aşık olur her istediğinde arar,umursar sen ya bilmiyorum işte şöyle böyle dersin.ama o sana abayı yakmıştır.sen ama sadece canın istediğinde onunla muhatap olursun.ben aşık olmaktan korkuyorum ya da senin bana aşık olup acı çekmenden korkuyorum dersin.ama o kendini superboy sanıp seni aşık etmeye çalışır.sen bunla daha çok dalga geçersin ama konuşmalar esnasında bu duyguyu yansıtmazsın.sonra farkında olmadan sen de bağlanırsın bu sefer kıskançlık yaparsın ama toz kondurmazsın.halen aynı fikirde olduğunu savunursun.ama gelip sana sarılması için öldüğün garantidir.ve sonra san tek soru sorar seviyormusun diye.sen de bilmiyorum dersin ve o kendisini seni sevidiğinden çok seven bir başkasına gider.sen de bunun üstüne su iç,ağla kendini öldür.*
    (pudra, 27.08.2004 16:40)
  3. daha önceki ilişkilerinde kendini kaybedercesine seven, değer veren, gerçekten aşık olan; buna rağmen kazık yemekten kurtulamamış kişilerdir.. sormadan, sorulmak istenmeden yaşamayı tercih ederler... aslında korkmazlar, sadece yeni bir başlangıç yapmayı reddederler..
    (üzümlü draje, 27.08.2004 19:52 ~ 19:54)
  4. yalan, yoktur böyle bişey.. (bkz. o seni yemiş)
    (bınar, 27.08.2004 20:02)
  5. kendisinin asla sevilmeyeceğini düşünen kişi. böyle birine aşık olduğunuzda "neden seviyosun ki beni?" ya da "beni bu kadar sevme" der size. canınız yanar. çünkü asla anlayamaz ne kadar aşık olduğunuzu ve onu ne kadar sevdiğinizi. ille de bir neden arar arkasında. çünkü inanamaz kendisini birisinin bu kadar sevebileceğine.
    (joeykeys, 06.09.2004 00:50)
  6. tecrübeli insanlardır. olmayan şeyin artık gerçekleşmeyeceğini bildikleri için, başkasının, peşlerinden koşmasını istemezler. o devri kapatmışlardır. korkmak değil, güvenliğe almaktır, boş işlerle uğraşmak istemezler.* bıkmışlardır her şeyi verip karşılığında bir bok alamamaktan.*
    gerçekçi insanlardır...
    (hell guardian, 06.09.2004 21:45)
  7. artık üzülmek istemeyen insanlardır bunlar. ilişkilerinde genelde üzüldükleri için daha fazla üzülmek istemezler. ayrıca düşüncelidirler de, karşılarındakini üzmek istemezler.
    (esdora, 06.01.2005 16:51)
  8. (scarlet, 06.01.2005 16:56 ~ 17:01)
  9. elini verip kolunu kaptırmaktan, ziyadesiyle içinden çıkılmaz bi duruma düşmek istemeyen insan modelidir. lakin tabii ki bunun sebebi karşısındaki insana aşık olma ihtimalinin olmadığını düşünmesidir.
    (hanspeterberigel, 06.10.2005 00:03)
  10. (phriksos, 06.10.2005 00:10)
  11. karşı tarafa aşk acısı çektirdiğini, başka birisinin de bu acıyı ona çektireceğini düşündüğünden aşktan korkan insan.
    (serguzest, 06.10.2005 00:37)
  12. karşılık veremeyeceği için, karşı tarafı üzmesinden korkan insan.
    (toshiba, 06.10.2005 00:49)
  13. çok zor aşık olan ve muhtemelen de serde geçmişten kalma aşk barındıran kimsedir.
    (amidala, 06.10.2005 02:21 ~ 02:32)
  14. aşk acısını en iyi bilen insan modelidir. aşktan yana çok çekmiştir. büyük çoğunluğu kendini aşka kapatmıştır. bunun amacı üzülmeyi istememek uğruna geliştirilmiş bir savunma mekanizmasıdır. tek başlarına olmak yalnız olmak isterler. en korktukları şey ise başkalarının onlara aşık olmasıdır. beğenilmek hoşlarına gider. bir ilişki yaşamaktan korkarlar ve kendileri sevseler bile karşısındaki kişiye kızarlar kendisine aşık olduğu için. ama ne kadar korkarlarsa korksunlar günün birinde dirençleri tekrar kırılır ve tekrar başa dönüş başlar. evleninceye yada mutlu bir ilişkide duruluncaya kadar bu kısır döngü onlar için döner durur.
    (dna, 21.10.2006 06:01 ~ 06:02)
  15. (selenge, 21.10.2006 06:02)
  16. eğer asla birlikte olamayacağı birinin bu modele aşık olma ihtimali varsa ve bu kişi de insanları terslemekten nefret edip, karşıdakine ama ben senden hoşlanmıyorum dedikten sonraki karşısındaki kişinin durumuyla yüz göz olmak istemiyorsa bu kişinin işi zor demektir.
    (ruya, 21.10.2006 18:32)
  17. kendisine aşık olunmasıyla bir sorunu olmayan kişidir aslında. sorun, aşık olan kişinin kendisine açılma cesareti göstermesiyle baş gösterir. nasıl reddeceğini de bilmediğinden, klişe sözler çıkar ağzından. gerçekte anlatmak istediklerini anlatamaz çoğu zaman. anlatsa; her cümlede tersini ispatlamaya çalışacağını bilir karşısındakinin. şımarıklık değildir. kendini bilmektir belki. o an, bir başkasının sorumluluğunu kaldıramayacağını hissetmektir.
    (jellicle, 29.05.2007 20:30)
  18. ya kalp kırmaktan korkan biridir ya da aşkı kendine fazla gören biridir.
    (the girl with red hair, 29.05.2007 22:35)
  19. kendisine çıkma teklif edilince ağlayarak kaçan kızdır.
    (sageeth, 29.05.2007 23:00)
  20. insanları kırmaktan, incitmekten korkan insan tipidir aynı zamanda..aşk acısını, her gece hıçkıra hıçkıra ağlmayı da bilir bu kişi..aşkın bağımlılık yaptığını da bilir..ve bu yüzden korkar birilerinin kendisine değer vermesinden ve karşılık verememekten..
    (sulfur, 17.08.2007 17:24)
  21. "vardır bir nedeni" diyerek yalnız bırakılması gereken kişidir.
    duygusal versiyonu için;
    (bkz: a walk to remember)
    (elera, 08.09.2008 21:39)
  22. (bkz: @2689890) başıma geldi de ordan biliyorum.
    (poppy, 08.09.2008 21:47)
  23. geçmişte büyük kazık yemiş kişilerdir.
    öyle ki artık bir ilişkinin başlamadan önce bitişini düşünürler
    ufak da olsa bir paranoya edinilmiştir.
    "ya biterse?? ya eskisi gibi olmazsa ?? ya beni terkederse??" gibi sorular beynini tırmalar.
    ondan sonra da gel o adamdan hayır bekle...
    gene de iyi bir yanı vardır..
    -ben yandım eller yanmasın" modunda olanı da vardır...
    (ceza aka keskinkılıç, 08.09.2008 21:50)
  24. çok kıskanılmış insanlardır efendim bu insanlar. çok sevilmiş, çok kıskanılmış, kısıtlanmış, hasta hasta tavırlarla karşı karşıya kalmış, ayrılmak istediklerinde salya sümük ayaklarına kapanılmış insanlardır bu model insanlar. en sonunda "yahu kararında sevsin, ama hayatım benim olsun" derler, çok sevilmenin yararını değil, zararını görmüşlerdir, yazıktır.
    (tatalu, 08.09.2008 21:54)
  25. vaktiyle ağzı yanmış aslında aşka aşık insan modeli
    (fintasfenkinör, 21.01.2009 01:14)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil