|
|
- güzel insanlardır. güzel kadınlardır. kendisine şiir yazılan kadınlardan farklı olarak bu kadınlar ilişkinin öznesidirler. ilişkinin merkezinde bu kadınlar yer alır ama asla böyle bir havayı size hissettirmezler. alçak gönüllüdürler, sevecen, fedakar ve anlayışlıdırlar. sizin onun için birşey yapmanız ondan çok sizi mutlu eder çünkü bu kadınların mutlu edilmesi gerektiğini bu kadınlarla beraber olanlar bilir.
her kadına şiir yazılmıştır mutlaka, her aşık biraz şairdir ama bu kadınlara yazılan şiirler hemen belli eder kendini. üslubunda, konusunda, tadında bir farklılık vardır. şiirin içinde bu kadın gizlidir ve satır aralarından bakar insana.
edebiyat dünyası bu kadınlara yazılmış şiirlerle doludur, aslında her okuduğumuz şiirin ortasında onlar vardır. onlar da bilirler kendilerinin orada olduğunu ama hiçbir zaman "işte bu benim" lafını duyamazsınız onlardan. siz onları sevdiğiniz sürece sizi severler, size sadık kalırlar, aşkın tanımını bu kandınlarda bulursunuz.
özgür ruhludur bu kadınlar, sıkılmaya gelemezler. elinizde bir kuş yavrusu tutar gibi tutmalısınız onları, ne çok sıkı ne çok gevşek ama hep elinizde. bıraktığınız zaman tereddütsüz uçarlar çünkü doğalarında bu vardır.
her başarılı erkeğin arkasında bu kadınlardan biri vardır mutlaka. çünkü destek olmak, yardım etmek onların en belirgin özelliklerindendir. bazen başkalarına yardım için kendilerini bitirdikleri bile olur. gocunmazlar bundan, yüksünmezler.
eğer bulursanız böyle bir kadın şüpheye düşmeyin ona aşık olmakta göreceksiniz bir gün size de şiir yazdıracaktır hiç ummadığınız gecelerde.
- (bkz: bana yeniden şarkılar söyleten kadın)
- erkeğine yaz bana bir şiir bakalım, on dakkan var, süren başladı diyenlerdir. zeki olanları bir de kullanılacak kelimeleri de verir, erkeğin tek yapacağı bunları kafiyeli olarak dizeleştirmektir.
kelimeleri veriyoruz, misal gereği; mükemmel, güzel, bir tane, güneş, yıldız, bal, kaymak, patates...(heidi, 21.11.2007 10:49)
- sınıf öğretmenleridir. evet evet sınıf öğretmenleri. egolarının tatmin etmek istediklerinden midir bilinmez kendilerine şiir yazdıranları da vardır bunların. öğretmenler gününde, anneler gününde hatta menopozdaysa falan sevgililer gününde kendilerine şiir yazdırırlar. tuhaf.
- kamçısı ve deri çizmeleri olan kadındır. erkeğinin ayaklarına zincir vurup eline kalem vermek suretiyle bu gizli arzularını gerçekleştirirler. görüldüğü yerde tabanları yağlayıp kaçılması gereken kadınlardır.
- bazen yokturlar.
(bkz: ne kadınlar sevdim zaten yoktular)
bir de elsa triolet vardır. aragon tüm şiirlerini elsa ya adamıştır. sonra elsa bir gün ölür. sonra aragon bir gün elsa nın günlüğünü bulur. günlükte elsa nın yattığı ve yatmak istediği adamların listesi vardır. tüm dünyanın onu sevmesini isteyen iflah olmaz bir narsisttir elsa. o anda aragon ne hissetmiştir bilemiyoruz.
- o şiirleri hakedendir, hakettiğini layıkıyla yaşayandır, yaşadığını en güzeliyle paylaşandır.
- (bkz: kendisine şarkı yaptıran kadınlar)
- (bkz: piraye için yazılmış saat 21 22 şiirleri)
- şiir yazdırılmaz, şiir yazılır düstürundan habersiz kadınlardır.
- elsa-louis aragon
matilde-neruda
piraye-nazım hikmet
mehlika- yahya kemal beyatlı
leyla-ahmet hamdi tanpınar
fahriye (abla)- ahmet muhip dıranas
şairlerin kadınları,ya da şairlerin hayalleri olan kadınlar.
ama başlık kadınlar kendi adlarına şiir yazılsın siparişi veriyormuş gibi bir izlenim yaratıyor,ki aslında böyle değil.evet.(liselle, 14.07.2008 15:03 ~ 15:27)
- çoğunlukla ya bir platonik aşk kahramanıdırlar, ya da karşılıksız aşkın karşılık vermeyen tarafındadırlar. erkek sever, dolar taşar ama sevgisini gösterecek ortama sahip değildir. bu nedenle yazar. yazdıkça sever, sevdikçe yazar. bu kadınlar gün gelir bu aşka karşılık verirlerse belki şiirleri görebilirler. karşılık vermezlerse belki de şiirlere konu olduklarını hiç bilemezler.
- (bkz: elsa triolet)
|