belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · disko kralı
  6. · beşiktaş
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · 2 playing on one oud
  9. · seksin istenmediği durumlar

kendini sinema eleştirmeni sanan tipler  

1. bu tipler bir filme "kötü abi bu" ya da "acaip bi filmdi" dedilermi bir daha ikna edilemezler. onlarla tartışmaya girmeyin sizi sinema cahili ilan edip, internetten indirdikleri dvd kalitesi görünümündeki koleksiyonlarıyla döverler mazallah.
    (du, 24.07.2008 21:26)
  2. ikiden fazla film izleyip, ikiden fazla kitap okuyup, ikiden fazla yönetmen ezberleyip kendinin kimin filmlerle, kitaplarla ilgili konuşabileceğine karar verebileceğini sanan tiplerin hedefindeki eleştiri insanlarıdır.
    (badanaadanadanaana, 24.07.2008 21:38)
  3. "sinema eleştirmeni" olmanın ne demek olduğunu bilmiyorlardır. ben onlara anlatayım:

eleştirmen, eleştiri yapan insana denir. eleştiri yapmak, karşılaştırma yapmayı gerektirir. karşılaştırma yapmak için de, iki film izlemek gerekir. ha bir "standarda" sahip olmak için ise, üç film izleyip, izlediğiniz, standart kabul ettiğiniz iki filme göre diğerini eleştirirsiniz.

demek ki, herhangi bir şeyi "eleştirebilmek" için o şeyin 3 adedi ile tanışık olmak yeterlidir. ancak, 100 film ile eleştiri yapan kişi daha objektif ve doğru bir eleştiri yapar, siz daha kısıtlı bir eleştiri yaparsınız. bu noktada "kendini eleştirmen sanan zavallı tipler" yok, "iyi eleştirmen", "kötü eleştirmen", ve "hiç film izlemeyip film eleştirenlere bok atan mal" vardır.
    (thedewil, 24.07.2008 21:45 ~ 21:48)
  4. bildiğiniz korsan cdcilerdir. onlardan iyi bilen yoktur filmleri. bir de sattıkları her film "yeni çıktı, çok güzel" filmleridir. eşşoğlu eşşşekler bi dead poets society alamayacak mıyız biz şimdi sizden film eski diye? sıçmışım öyle eleştirmene.
    (weekend warrior, 24.07.2008 21:49 ~ 21:49)
  5. genellikle "kırk yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim" şeklindeki cümleyi allayıp pullayıp daha süslü hale getirip yorum yapan kişiler. salo o le 120 giornate di sodoma isimli filmde mesela; adamlara bok yediriyorlar, bildiğin bok, kaşıkla hemde. ama bakıyorsun eleştirilere "efendim bakın işte kapitalist düzen insana neler yaptırıyor. hayat hiçbir zaman istediğimiz yönde ilerlemiyor" .. e ulan bok yediler işte daha ne diyorsun.. hayatımda izlediğim en iğrenç film senin bu yorumun sayesinde izlemeyenler tarafından daha farklı algılıyorlar. (bkz: zırva)

bir de her filmde alt metin aramaları çok komik. bırak izle işte filmi. niye paso "aslında şunu demek istedi ha, siz anlamadınız ama ben anladım." gibi cümleler kuruyosun.
    (kendimden biliyorum, 23.01.2009 19:16)
  6. requiem for a dream i izledikten sonra güzel filmdi dememin ardından bana, ben seni daha zeki biri sanıyodum sadece güzel filmdi demekle mi yetiniyosun diyen arkadaşlar.
    (mecbur, 24.01.2009 02:52)
  7. kesinlikle klişe diye başlıyordur.
    (asymmetry, 08.11.2009 04:33)
  8. (dallak barbeque, 08.11.2009 04:36 ~ 05:46)
  9. onlara göre türkçe dublaj "banâldir", ameleliktir.
    (tek, 08.11.2009 04:47)
  10. kendimizi o sanmayacağız bu sanmayacağız ne sanacağız ulan diye çıkışacak tiplerdir. onu eleştirme anlamazsın, buna yorum yapma bilmezsin, şunu dinleme görmezsin, bunu giyme sövmezsin. o halde ne yapacağız.
    en iyisi ben susayım da müzik litaratürünün kabul görmüş olduğu en güzel dizeleri black metal ile harmanlamış olan moribund oblivion söylesin:

bir şey arıyorum,kendimi arıyorum,
    kimim ben ?
    kendime soruyorum,
    kimim ben ?
    biri dışında tüm sorulardan vazgeçtim,
    kimim ben ?
    herşey düzmece ve empoze,
    ben su ve yağmur değilim.
    herşey yalan,
    ben sandığım şeyde ben değilim.

biri dışında tüm sorulardan vazgeçtim
    herşey düzmece ve empoze
    ben su ve yağmur değilim
    herşey yalan
    ben sandığım şeyde ben değilim.

o zaman gerçekte ben neyim?
    o zaman gerçekte ben neyim?

------------------------------------
    abi bu nasıl sözler. bu nasıl lirikler. bu nasıl bir mana, bu nasıl bir edebiyat. yok böyle bir şey.

neyse konu neydi, heh,

o halde niye benim nasıl ben?
    (linkleri görebilmek için üye olan adamım lan ben, 08.11.2009 05:06 ~ 05:06)
  11. herkesin beğendiği filme bok atan kimsenin beğenmediği filmi göklere çıkaran, ne anladın deyince hede höde, bi tuvalate kadar gidiyim diyen tiptir, zaten sıçtın artık çok geç denmesine gerek yoktur zaten sıçıktır.
    (tükenmezkalemsilgisi, 08.11.2009 09:55 ~ 09:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil