belki ilginizi çeker
  1. · hiç kimse beni sevmiyor
  2. · özdeğer
  3. · bir insanı kendinden çok sevmek
  4. · hayatta hiçbir şeyi çok sevememek
gündem
  1. · google wave
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · yaran diyaloglar
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · prison brake
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · yanarım
  9. · 10 mart 2004 inşaat elektronik maçı

kendini sevmek  

sayfa  / 2
  1. kendine güven ile bağlantılı hadisedir, kendini beğenmişlikle karıştırılmamalıdır. *
    (dydm, 08.11.2004 01:41)
  2. insanın kendisi ile ilgili sıkıntılarını çözmesi , bir nevi bilinci ile üst-bilincinin barışmasıdır.kendini sevmeyen bir insan nasıl kendinden bağımsız bir nesyeni sevebilir , sevse bile kendinden ne kadar fazla sevgi verebilir tarzı soruların göz önünde bulundurulması ile gereğinin bir birey için birinci öncelikli durumda olduğu anlaşılması gereken olgu.
    (skuba, 08.11.2004 01:43)
  3. "bazen şeytan diyor ki git yanaş şuna... anlat içinden geçenleri... tut yüreğinden sıkıca ak hayatına ama nerde bende o yüzsüz yürek... bizde varsa yoksa gururdan yelek..."

bir yandan mırıldanıyor bir yandan da dikiz aynasıyla göz göre geliyorum. engel olamıyorum buna. çok seviyorum kendimi. bakmaya doyamıyorum. öylesine sevimli, güçlü, çekici bir yüz var ki karşımda, hani neredeyse arabayı sağa çekip uzun uzun seyredeceğim. ama hayır. hafif aralık olan camı sonuna kadar indiriyorum. sabahın bu öğlene yaklaşan saatindeki kuru soğuk rüzgardan adamakıllı bir nefes alıyorum. böyle puslu havalara bayılırım. avların yakalanma hazzı da sevişmelerin tutkusu da bir başka gelir bana. güneşli-aydınlık-ferah günlerde herkesin mutlu olmak için bir nedeni var, ama bu boğucu-kasvetli-ölümü hatırlatan iklimler bazılarına fena dokunur, mutsuz, huzursuz eder. ah birilerinin üzüldüğünü, sıkıldığını bilerek mutlu olmak ne de kışkırtıcı. onların acılarından beslenince daha da kıymete biniyor yaşadıklarım.

küresel ısınmanın da irtica faliyetlerinin de afrika'daki açların da götüne koyayım. afrikada ben aç olsam benim de koysunlar götüme. acımasınlar. insanoğlunun en şaşırtıcı özelliği her ortama bi anda adapte olması, alışması. çıkarın alın beni bu hayattan götürün afrika'ya, üç gün sonra köpekler gibi yağmur suyu içmeye başlarım. acının ve mutluluğun bi sınırı var. nasıl ki zengin ve popüler bir insan sabah her kalktığında "ulan ne kadar mutluyum" demiyorsa, çaresilik içinde sürenen bir insan da bunun tam tersini iddia etmez. bi şeyi düşünmenin acısı bizzat yaşanacak olandan çok daha fazla.

eve yaklaşırken bütün bunların nerden aklıma geldiğine bir anlam veremedim. satıyorum ulan vatanımı toprağımı bir kadının gülüşü uğruna diye bağırdım. evet, tüm dünyayı peşkeş çekiyorum bir kadının kokusuna. yiyin ulan birbinizi. siktir gidin bir yerlerde eylem yapın, uluyun, köpek gibi iz peşinde koşun. kiminiz cumhuriyet'e sahip çıksın kiminiz de çevre kirliliğine el atsın. ben parfüm sürüyorum siz bunlarla uğraşırken. eklem yerlerimdeki ağrı az önceki sevişmemi hatırlatıyor, yaşadığımı anlıyorum, göğsümde atatürk rozetleriyle vıdı vıdı konuşmayı bir kadının kasıklarına tercih ediyorum. hasta oluyorum bu halime. ölüp bitiyorum kendime.

genç nihat abi çağırsa adam dövmeye gideceğimi biliyorum ama. hiç tanışmadığım bir insan sırf bana samimi göründü diye canımı ortaya koyasım geliyor. pamukoğlu komutanlımla göt oğlanlarını sikmeye en önde koşmayı diliyorum. benci milletçiyim ben. yaşantım-kadınlarım-çevrem-ailem-sahip olduklarım-topraklarım için tereddüt etmeden adam öldürüm. halkların kardeşliğinin de eşitlik-adalet-fakir edebiyatının da içine sıçarım. anlamam. hepimiz ile başlayan cümleler kurmam. ben ve bana ait olanlar- onlar da benim gerçi- vardır sadece.

eşşek oynadık sabaha dek topluca. kaybeden gaffur'un çakkıdı dansını yaptı. dans eden erkeklerden olmadığımdan hiç kaybetmedim. neden sevişmeden önce değil de sonra tutku derecesinde kaymaklı ekmek kadayıfı yemek istediğimi çözemedim. günlerdir bu soru takıldı kafama. uykularım kaçıyor. müthiş bir arzuyla kaymaklı ekmek kadayıfı yemek istiyorum. niçin ama niçin... ayrıları 3 saat oldu ama telefonum çalmadı. keşke surinam'da bir deri bir kemik dolanan bir gavat olsam, bir kadının telefonunu beklemekten daha zor olamaz herhalde. ben aramam. bazıları arar bazıları aranır. kayser, biz senle daha çok vurgun yapacağız, iyi ki varsın be aslanım.
    (kayser sozer, 28.02.2007 14:01 ~ 14:46)
  4. narsistlik boyutuna ulaşmayıp kıvamında kullanıldığı sürece yaşamak için gerekli olan sevgi cinsi
    (jassmine, 28.02.2007 14:04)
  5. (luminaire, 28.02.2007 14:37)
  6. (sycrone one, 28.02.2007 14:40)
  7. (hplovecraft, 28.02.2007 15:07)
  8. kendini 'her haliyle sevmeye' karşılık gelir aslında...

"..... evet ya, alışmak lazım kendimize. en rezil, en aşağılık kendimize; en sıkıcı, en bıktırıcı kendimize;en zayıf,en bağımlı; en keyifli ,en güzel, kendimize…kendimize,kendimize…kendimden başka kimseyle uğraşmadım bu kadar. ama gene de yaranamadım kendime. anlatamadım kendimi kendime. 'aman mantıklı ol,aman istikrarlı ol!' diye az kovalamadım kendimi.ben kovaladıkça kendim kaçtı, kontrolden çıktı hep. 'yok', diyordum her defasında,'bu kez böyle olmayacak.eskisi gibi yapmayacağım.mantıklı olacağım.tutarlı ve sakin!' ...." *
    (tozluyol, 28.02.2007 21:08)
  9. sen buhayat'ın çocuğusun, kendini sevmen sadece kendine bakış açını degil, aynı zamanda hayat'a, insanlara, olaylara bakış açını belirler. sevgi'ye ihtiyaç duyuyorsan önce kendini sev, yüreğinin sesini dinle, özlemlerinin peşinden koş ve yaratılanı yaradandan dolayı sevmeyi bil dedirten duygu.
    (te5ir, 20.03.2007 23:03 ~ 23:06)
  10. yapılması için sebep aranmaması gereken eylem. daha çok "kendini kabullenmek"* olarak açıklanabilir. iyi ve kötü yönlerinle kendini tanımış olmak ve bunu sindirmektir.
    (gibigibi, 20.03.2007 23:12)
  11. (zeus, 18.07.2007 16:47)
  12. (jenesaispas, 27.09.2007 22:18)
  13. saçmalık. ya bu insan kendisi ile ilgili tüm sorunları çözmüştür ya da artık kendisi ile savaşmıyordur salmıştır. daha fazla ilerleyemez, yol alamaz, gelişemez çünkü artık her şey yolundadır ona göre. hayattan emekli olsa da olur. bir de bunu hayatla barışık olma yalanları takip eder ki tadından yinmez.
    (miss brown, 27.09.2007 23:06)
  14. (mara despina, 27.09.2007 23:11)
  15. kişinin kendine değer vermesi olarak da düşünülebilinir, abartılmadıkça zararsız hatta huzur vericidir. asıl kendini sevmeyen biri ne kadar yol alabilir diye sordurur.
    (arecinol, 27.09.2007 23:38)
  16. karşısındakini gözlerinin içine bakarken, parlayan gözbebeğinde saçlarını düzeltmek...
    (heidi, 09.11.2007 11:11)
  17. (tınmaz melaike, 05.12.2007 22:39)
  18. insanın huzurlu olmasını sağlar. olaylara daha bi pozitif bakılabilir. hoş bişey.

(bkz: ben kendimden biliyorum)
    (turkette, 05.12.2007 22:51)
  19. günahıyla sevabıyla kabullenip, atsan atılmaz satsan satılmaza sahip çıkmaktır.
    (heidi, 05.12.2007 22:55)
  20. her insanın yapması gereken şey tabiki abartmadan.
    (magneto, 05.12.2007 23:06)
  21. hatayı başkalarında bulmak için mecburuzdur buna..
    (bvrak, 05.12.2007 23:33)
  22. ajdar örneklemesi yada buna örnek olarak ajdar duruşu.
    (magnum girl, 28.07.2008 11:24)
  23. "kendinizi sevdiğiniz zaman, fethedilemez, erişilemez hiçbir şey olamaz. kendinizi gerçekten sevdiğinizde, yalnızca kendi kahkahanızın ışığında yaşar ve yalnızca mutluluk yolunda ilerlersiniz. " (ramtha)
    (karga, 27.11.2008 20:38)
  24. başkasını sevmenin başladığı yerdir kendini sevmek. kendini sevmeyen bir insandan başkasını sevmesi nasıl beklenebilir ki?
    (dedim ve noktayı koydum, 09.12.2008 23:55)
  25. aşk şeriatı/şems i tebrizi

on dokuzuncu kural:
    başkalarından saygı,ilgi ya da sevgi bekliyorsan,önce sırasıyla kendine borçlusun bunları.kendini sevmeyen birinin sevilmesi mümkün değildir.sen kendini sevdiğin halde dünya sana diken yolladı mı sevin.yakında gül yollayacak demektir.

aşk/elif şafak
    (pandalari koruyalim, 27.04.2009 22:06 ~ 22:06)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil