kendini bir bok zanneden teknoloji   

adana çık aradan

1. nokia 3310'u bilmeyen yoktur heralde. hani şu arabanın tekerleğinin altına konulanlardan. işte bende o vardı bir zamanlar. takoz filan ama az da şerefsiz değil. kendini bi bok sanıyodu. amma da teknoloji demeyin, zamanında öyleydi işte.

bi gün bi mesaj işi için acil kaç kontörümün olduğunu öğrenmem lazım. öyle böyle değil, hayati mesele. hemen aldım takozu açtım tuş kilidini. *123# yaptım bastım orta tuşa. biraz zaman geçti ne göreyim amına koyim.

"işlem yapılmadı".

şöyle ki, öncelikle bu meredin anlaması gereken bişey var. sahip benim, o değil. zamanında basmışım parayı, donuna kadar almışım. istersem paramparça bile ederim onu, o da zor ya. ama bu ipne ne yapıyor? hata veriyor. ama dikkat edilmesi gereken nokta şu. "işlem yapılamadı" değil, "işlem yapılmadı". ulan dürzü, sen kimsin lan? ayar mı veriyon bana göt kadar çipinle?!

münferit bir olaydır dedim, bozuntuya vermedim. bi daha yaptım. gene aynı hatayı verdi. bi de o yazının yanında bir stop işareti var ki dillere destan. sanki orda yanlış işler çeviriyorum da açığımı yakalıyo şerefsiz. oranın polisi sanki kodumun aleti. öyle de bir ses çıkarıyor ki hata verirken. "dııııııt" "işlem yapılmadı" "stop". etrafta da büyük aile bireyleri var. hepsi bana dönüp bakıyo her seferinde. bir oldu iki oldu, üçüncüsünde homurdanmalar gelmeye başladı. bi de biz teknolojiden anlayan adamız ya hesapta. bakıyolar bi telefona söz geçiremiyoruz. karizmayı da çizdirdik bunun yüzünden. yani 3310'u olan bi adamın ne kadar karizması varsa, artık bende o da yoktu.

hemen ortamdan uzaklaştım. uzaklaşmak da içeri kaçmak yani. sikerim kontörünü de telefonunu da dedim attım cebe. girdim internetten attım mesajı, beleşe geldi. o zamanlar webmesajcell ücretsizdi tabi.

şimdi aranızdan "lan hıyar madem beleşe atmak vardı niye paralı atmak için bu kadar kıçını yırtıyon?" diyenler çıkabilir tabi. ama şöyle ki; düşünün ki biri var, zaten geç kalmış, telefonu 3310, kontörü olmadığıdan heralde çektiği mesajın başında 'ücretsiz mesaj servisi - webmesajcell' yazıyor. rezalet amına koyim, rezalet.

tabi bi de bir windows var ki, kullanıcıyı adam yerine bile koymaz. "program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak". kime sormadan kimin programını kapatıyosun lan sen? yok arkadaş. teknoloji çıktı mertlik bozuldu.
    (hayalet, 29.10.2007 15:02)

2. şu an bu başlığı açıp altına 3-5 paragraf saçmalamamızı temin eden teknolojidir.
    (küller, 29.10.2007 15:13)
  3. (bkz: windows vista)
    (three hours, 29.10.2007 15:14)