belki ilginizi çeker
  1. · bok gibi hissetmek
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · prison brake
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · ezel
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · tarance kinsey
  9. · yaşanan her şeyi facebook profilinde duyurmak

kendini çöp gibi hissetmek  

1. çöp tenekesine cumburlop atlama isteği doğuran his.
    (viola, 11.05.2005 14:15)
  2. - hiç kendini çöp gibi hissettiğin olur mu ali?
    - yoo olmaz abi.
    - matrix işte olum, beni seçtiler kesin. biliyodum biliyodum!
    (uçan tavuklar kümesi, 28.11.2007 18:28)
  3. "kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış, kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan içindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatır" demiş sezen aksu. o halde insanın kendini bulmasını gerektiren durumdur bu.
    (zinzoline, 28.11.2007 20:36)
  4. 3 arkadaşken diğer ikisinin sevgili olmasıyla oluşabilecek olay
    (turkette, 28.11.2007 22:44)
  5. bu bir süreçtir..öyle hemen pat diye insan kendini çöp gibi hissetmez..bu süreç kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte özüne bakıldığına işleyiş aynıdır..işte şimdi size bu süreçten sadece bir örnek sunacağım..bu arada belirtmeden geçmeyeyim birazdan anlatacaklarımın benimle hiçbir ilgisi yok bir arkadaşım yaşadı bunları..

süreç sevgilisinin artık onu eskisi gibi sevmediğini hissetmesiyle başlar..aslında hiç de öyle başlamaz..bu zamana kadar yaşadığı tatsız olaylar bu sürecin temelini oluşturur fakat takdir edersiniz ki okuyucuyu sıkmamak lazım gelir..devam edelim..sonra doğumgünü olur ve neredeyse hiçbir arkadaşı aramaz..aradan biraz zaman geçer ve sevgilisi onu terkeder..yaz okuluna gitmemeye başlar..yalnız yaşamaya alışık olduğundan evdeki annesiyle sorunlar yaşar..ve inanın bana gerçekten ciddi sorunlar..annesine yazdığı mektup sonucu annesi kendi evine gider..artık ne yazdıysa bilemiyorum..ve evinde yalnız kalmaya başlar..

işte bu kısım gerçekten çok önemli..yalnız kalmak..tamamen yalnız kalmaktan bahsediyorum..içki içmeye başlar..sigara zaten..yemek epeydir yemiyordur..evinin duvarlarının dökülme sesini dinler..inananın bana gerçekten dökülüyor, gözümle gördüm..oturduğu sandalyeden florasanı sönünce boyu yetmediği için onu kumandayla itmek için kalkar..o bile sönüyor diye karamsar düşüncelere kapılmaz..sadece yerinden kalkar florasanı iter tekrar yanmasını sağlar ve tekrar yerine oturur..içki içer..yemek yemez..telefonu kapalıdır..kendi yatağında yatmaz çünkü orada sevgilisiyle uyumuştur..evet boyu çok uzun değildir ama ikili kanepeden uzundur ve o uyku zamanını orda geçirmeyi tercih eder..dışarı çıkmaz..banyo yaparken düşer ve kimseyi aramaz..ve burda onu tanımayan size bile anlatamayacağım şeyleri yapmaz..düşünmemeye çalışır sadece..evinde bağırarak şarkılar söyler..şarkı söylerken bağırarak ağlar..hayır sonra birden gülmeye başlamaz..

sonra bir gün evine ben giderim..arkadaşım kendini iyi hissetsin diye süslenmişimdir..ama beni öyle görünce ya da hayır beni öyle görünce değil sevgilisi onu terk ettikten sonra rock n coke a gidince ya da sevgilisinin arkadaşı o görmesin diye kafasını masanın altına sokunca ya da ben evinin kokusunu fark ettiğimde ya da annesinin hediye ettiği deftere kirletmemek için dokunamayınca ya da başka şeyler bilmiyorum ama işte kendini çöp gibi hisseder..hayır bunu söylemez..anladım işte ben..bakışından, gözünü kaçırmasından, konuşmamasından..

işte böyledir efendim insanın kendini çöp gibi hissetmesi..düşmanımın başına gelmesin..
    (gloria, 12.08.2009 23:33)
  6. belki zaten çöp olduğundandır. hissetme kısmı, durumu yeni farketmeye başlamanla ilgili olabilir. burnuna gelen pis kokular o kadar artmıştır ki , kaynağını aramak isteyebilirsin. ve kaynağı kendin olabilirsin. kim bilir?

bir başka versiyonu

(bkz: bok gibi hissetmek)

bir kez daha;

neysen, öyle hissedersin.

ağır mı? evet.
    (küçükkarabalık, 13.08.2009 00:11 ~ 00:13)
  7. hak etmediğin halde kendini çöp kutusunda bulmaktır. buna sebep, gerçek çöpleri bembeyaz örtüyle kaplı bir masa üzerine koyanlardır. çöp olmadığından, gibi hissedersin. çöp olmadığın için acıtır o çöp kutusu. bazı insanlar, gerçek çöpü ayıramazlar. yeni görünür de, son kullanma tarihleri çoktan geçmiştir. bir gün zehirlendiklerinde, kimin çöp olduğunu anlayacaklardır.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 13.08.2009 00:34)
  8. (psişik, 13.08.2009 22:47)
  9. arkadaşınız'ın size resminizi yapacağını söyledikten sonra boktan çizimleriyle karşılaştığınızda duyduğunuz his.*
    (ustasına posta koyan jedi, 13.08.2009 22:49 ~ 22:49)
  10. tedavi edilmesi gerek psikolojik bir rahatsızlıktır.

tıpta "değersizlik hissi" olarak tabir edilen duygudur.

tedavisi ise antidepresan ve sakinleştiricilerle olur.

aynı zamanda st. johns wort adlı bitkisel ilacın da değersizlik hissine iyi geldiği bilinmektedir.
    (351986, 13.08.2009 23:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil