gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · cehennemin girişinde yazan söz
  4. · aşk ı memnu
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · kayseri
  9. · ishalken yellenmek isterken donuna kaçırmak

kendine mail atmak  

1. dışarıda (internet cafe, iş yeri, arkadaş, okul vs..) bir bilgisayarda yapılan işlemleri veya indirilen dosyaları evden de edinebilmek için uygulanabilecek taktik. flash disk'ler çıkmadan önceydi tabi ki bu.
    bir konu araştırılır yarım kalır. internet sitesi adresleri kendi mail adresine mail atılır.
    bir kaç dosya indirilir ama bidaha nerden indirildiğini hatırlayıp, uğraşmak yerine kendi mail adresine mail atılır.
    yararlı ve etkili çözüme giden bir işti. ne zaman flash disk'ler çıktı. içine bir word dosyası açıp ona kaydetmeler, dosyaları direk içine kopyalamalar vs.. başladı.
    mertlik bozuldu artık. kendine mail atmaya gerek kalmadı.
    ne zaman ki yanına almayı unutursun flash disk'i o zaman yine bu eski taktiği uygularsın.
    ama artık iyice küçülen, kolye, anahtarlık, (yeni gördüm) kartvizit şeklini alan flash disk çeşitleri ile bu da zor. neredeyse küpe yapacaklar flash disk'ten.
    "aman ha kulağına küpe olsun sakın kaybetme bu dosyayı" tarzı yeni jenerasyon espriler de diz boyu..
    (warbringer, 01.07.2008 14:03)
  2. maili yazdıktan sonra göndermeyip, draft (taslak) olarak kaydederek te istenildiği zaman ulaşılabilir.
    (serversirverme, 01.07.2008 14:19)
  3. her yazılı dönemi, evde yazıcım bozuk olduğu için hazırladığım sınavları kendi adresime göndermekle yaptığım eylem. okulda mailimden alıp fotokopiyle çoğaltıp sınavları yapıyorum. flash bellek kullanmak da iyi olurdu ama başka türlü yerlerde ihtiyaç da duymuyorum. bu yolu seviyorum.
    (roselife, 01.07.2008 14:26)
  4. (ali kamber, 03.07.2008 10:02)
  5. yazdığınız kodları test etmek için de yapılabilen bir eylemdir.
    (karizmatik, 03.07.2008 10:19)
  6. steve wozniak abimizin "never trust a computer you can't throw out a window" lafını benimsemiş vemurphy kanunlarına inancı tam olan bünyelerin ödev ve projelerinin on yüz bin milyon ayrı kopyasını almalarının bir sonucudur. sadece flash belleğe atmak yetmez. en doğrusudur.
    (bulletproof, 03.07.2008 10:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil