belki ilginizi çeker
  1. · başarıdan başarıya koşan eş dost çocukları
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · yaran diyaloglar
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  5. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  6. · disko kralı
  7. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  8. · metrodaki sarı çizgi
  9. · kimi raikkönen

kendin için okuyorsun benim için değil  

1. veli nasihatlarinin vazgeçilmezlerindendir. bana ne faydan var bu senin kendi hayatın diye de devam eder. doğrudur da sıkar bi müddet sonra, farkındasındır zaten. karnedeki 5'leri sayarken bu anam için bu babam için demedim ki hiç, nerden çıktı şimdi bu.
    (entourage, 18.07.2007 23:28 ~ 04.07.2008 11:54)
  2. iyi o zaman bırakıyorum okulu mokulu denilesi söz.
    (quasi magistra, 18.07.2007 23:30)
  3. ''okuyon da bana mı okuyon ulan eşşoğlueşşekk'' şeklinde telafuzu da mevcuttur.
    (depdede, 18.07.2007 23:53)
  4. +: anne -: kız
    + nerdesin sen ?
    - burdayım işte geldim.
    + geldin de saat kaç oldu ?!
    - anne saat var mutfakta gördüğüm kadarıyla..
    + ya sen ne terbiyesiz oldun büyüdükçe. dersinin bittiği saate bak senin eve geldiğin saate bak bir de üstüne terbiyesizlik.
    - bitti mi.
    + bitmedi küçük hanım büyüdükçe akıllanacağınıza zıvanadan çıkıyorsunuz sende kardeşin de.
    - kardeşimle ilgili nasihatları da ben dinlemiyim istersen.
    + elif inadıma mı yapıyorsun. beni deli etmek mi istiyorsun sen ! okuldan eve geliyorsun saat çoktan 8.30 insan bir eve uğramaz mı ? veya evden çıkmadan şuraya gidicem şöyle yapıcam demez mi? bi de üstüne gelmiş burda bana terbiyesizlik yapıyorsun ne oluyo kızım sana ?
    - altı üstü dışarı çıkmışım eve geldiğim saatte geç değil niye bağırıyosun hala, anlamış değilim.
    + ya bir de rahatsın ki yok böyle birşey inanamıyorum ya sana. derslerine felan da baktığın yok habire gez dolaş eğlen ne olcak bu derslerin bölüm derslerinin hepsi kötü bu nasıl iş ?
    - pff...
    + artık yasaklıycam gezmeyi de herşeyi de sana olmuyo böyle ne kadar iyi konuşsak aynı laftan anlayacağın yok senin. oturup ders çalışacaksın artık düzenli olarak.
    - okuldan da bıktım her şeyden de canımdan bezdirdiniz beni. üstüme üstüme geliyorsunuz sürekli nedir bu ya nedir ?! kaç kere gelicez şu dünyaya nedir bu karın ağrısı nedir bu sancılar. istemiyorum ders felan gitmiyorum okula da rahat etsin herkes !
    + hem suçlusun hem güçlü maşallah zeytinyağı gibi üste çık. nası gitmiyomuşsun okula nasıl geçineceksin hep küçük mü kalacaksın sanıyorsun ? kendin için okuyosun benim için değil !
    - bi bu kalmıştı zaten söylemediğin yük oluyorum zaten hepinize tam bi baş ağrısıyım başka bi şey değil. öliyim de kurtulun hepiniz.

(bkz: klasik ergen halleri)
    (witchontheroof, 19.07.2007 00:24 ~ 11.09.2008 04:55)
  5. kendim için bişey istiyorsam namerdim
    (blondie, 19.07.2007 01:23)
  6. babayla ciddi ciddi konuşurken televizyonda orhan pamuk'u görünce aklına cinlik gelen deulunun anısıdır.*

baba:b deulu:d

d; baba ya insanın ideallerinin peşinden gitmesi güzel şey değil mi?
    b; ( ses yok, kafa sallayıp onay verir)
    d; biz geçen gün arkadaşlarla konuşuyorduk geçen sene biri bizim okulu bırakmış, tekrar sınava girmiş şimdi konservatuvarda okuyormuş
    b; ee!
    d; bende düşündüm mühendislik bana göre değil yaa, galiba ben avukat olursam daha mutlu olacağım ileride.
    b; (ters bir bakışla) sonra
    d; işte o yüzden okulu bırakacağım bu sene ve össye girecem tekrar nasıl olur hem bak orhan pamukta okulunu bırakmış sonra yazar olmuş sonra nobel filan güzel olmuş
    b; onu bırak bir kere ama ideallerin peşinden koşmak güzel şey ümitli şey
    d; biliyordum böyle diyeceğini sadece emin olmak istemiştim zaten
    b; ama önce bitir şu okulunu sonra ne halt yersen ye tamam mı?
    d; hadi ya. aslında demen gereken buydu başta şaşırmıştım ben.(dalga geçen gülümseme)
    b; (pis pis sırıtarak odayı terekder.)
    (deulu, 22.07.2007 13:57 ~ 28.04.2008 22:37)
  7. orda burda hava atmayı bilen(oğlum süper, kızım herkese döşedi vs.) ebeveynlerin artık bayatlaşan ama her bireyin ebeveyn olduktan sonra arkasına sığındığı edebiyat derslerine konu olabilecek cümledir. zaten kasıntı olmayan bir anne-baba çocuğunu uyarmak için daha farklı açılardan olaya yaklaşarak kendin-ben polemiğine girip de çocuğunu iyice kimlik bunalımına sokmaz.
    (wildboy, 26.04.2008 18:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil