|
|
- petrol yatakları zengin bir ülkeye barışı getirecez diye zorla girmek..akabinde sorunun temelini yapay karmaşa yaratarak oluşturmak..sürekli bir kısır döngü ile işleri uzatmak..
mottomuz;
savaş için; kendin çıkar,kendin savaş
sorun için; kendin yarat, kendin çöz..(zeus, 28.02.2007 11:59 ~ 18.06.2007 10:30)
- (bkz: iran'ın özgürleştirilmesi)
- her şeyi büyük yıkımların gerçekleştiği, silahların susmadığı acımasız & açgözlü devletlerin gerçekleştirdiği harplara yormayın..msn açılmıyor diye bilgisayara düşünmeden format atmak da yeni nesil bir savaş bahanesidir..bilgisayara, daha üstten bakacak olursak, teknolojiye açılmış bir savaşın bahanesi..böyleleri de var yani..
- "israf olmadan kapitalizm varlığını sürdüremez"
(bkz: syriana/!gudu bet)
- (bkz: albeni)
- (bkz: abd için savaş bahaneleri)
- demokrasi
özgürlük
insan hakları
dünya barışı
hede hödö (vallahi bu daha mantıklı gibi)
(bkz: freedom for ıraq)
- -x adlı ülkenin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmak için.
mesela ıraklılar demokrasiyi hak ediyorlarken,bosna hersekliler haketmiyorlardı,yoksa katledilmelerine dünya(amerika) göz yumarmıydı.
- -melaba sayın pandispanya başbakanı. çok yeni, süpper janjanlı bi silah yaptık. harika bişey oldu. üzerine homer simpson resmi bile çizdik.
+hayırlı olsun.
-sağolasın. şimdi bununla ilgili bir iki deneme yapmak niyetindeyiz.
+hmmmm. eee?
-sana savaş açıyorum
+ehehehehe. şakacıııı
-kes lan!' yıkacam parlementonu kafana?
+noluyo lan?
-sus sikecem belanı. 24 saatte bayrağı dikecem götüne.
+laaan!!
- (bkz: bi biskrem versem)
- sene 2105
-lan yüz senedir bi alamadılar bizi şu avrıpa billiğine
-of ülen of. darlandıom. beah! yeter ama ya. dahaaaayt! yeter laaan!
-kuşanın lazer silahlarınızı sefere gidiyoz.
** ciyuv ciyuv ciyuv **
- (bkz: abd için savaş bahaneleri/@1179965)
- -illa bir bahane bulmamız lazım mı sayın savunma bakanı?
-evet efendim.
-kıçımızdan uydursak.
-olur efendim.
-hmmm..aklıma da bir şey gelmiyor.
-...
-aha..aklıma bir şey gelmiyor!hep onlar yüzünden..dalın mk.(cinephile, 02.03.2007 17:51 ~ 03.03.2007 01:54)
- - sen bana baktın...genel kurmay'a baktın...yardımcı sekreterim e baktın...yaaff masamdaki kültablasına baktın lan.
- (bkz: küresel ısınma)... 1-2 seneye kalmaz çıkar bak.
(draco, 18.06.2007 11:28)
- bush doktriniyle beraber: "senden şüpheleniyorum. sen bana kötü birşey yapmadan evvel seni kötü bir şey yapamaz hale getirmeliyim." dünyayı sarsan bir bahane olmuştur. terörle mücadele çerçevesinde yayılma eğiliminde bir bahanedir.
bahane demeyelim de "casus belli" diyelim. daha münasip olur.
- (bkz: beşinci nesil çok gey)
- (bkz: üçüncü dünya savaşı senaryoları)
|