belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğünenuzunnickinialmakistiyorumbecer..
  2. · şizofren ev kedisi
  3. · kendisinden biz diye bahseden insan modeli
  4. · sözlükteki izmirliler
  5. · eylem
  6. · insan kaynakları
  7. · kendim
  8. · mika hakkinen
  9. · enis batur
  10. · cesttresexcitant
gündem
  1. · prison brake
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · boylumlama
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · sevgilinin zamana bırakalım istersen dediği an
  9. · bu zamanda en düzeyli ilişkinin yalnızlık olması

kendim  

1. kim bu kendim? benim içimdeki. birçok şeyi insan onun için yapmalı, onu sevmeli; sevmeli ki başkaları için birşeyler yapmaya gücü olsun. onunla barışık olsun ki herkesle iyi geçinebilsin. başkaları için değil de onun için yapsın.
    (viola, 16.12.2004 17:53)
  2. yeri geldiğinde çok sinirlendiğim, nefret ettiğim, yeri geldiğinde çok sevdiğim ben
    (songoku, 16.12.2004 18:11)
  3. aylar önce almak için çırpındığım ama alamadığım nick.enteresan tarafı şanslı biri aylar sonra almış.(bkz: hoşgelmiş)
    (hepgülserçe, 13.01.2007 00:02 ~ 00:24)
  4. alkol limitlerinizi aştığınızda ilk kaybedeceğiniz varlığınız. bazen de onu tekrar bulabilmek için alkol limitlerini tekrar aşmanız gerekiyor.
    (bkz: bu ne yaman çelişki böyle)
    (sarhoş sazan, 26.03.2007 23:03)
  5. (madalyonun güzel yüzü, 26.03.2007 23:08)
  6. baktığında, içine çekip kaybeden kuyu....
    seslendiğinde, içiçe sonsuz yankılara boğan boşluk...
    dokunduğunda, hissizleştiren acı....
    hedefi tutturursan avın elinde kalır.
    (jane jones, 29.12.2007 23:36)
  7. "güzelliğini alıp yakınımda tutmak ister gibi bakıyorum fotoğrafa. sahip olmak kudreti insana bahşedilmemiş. eline alsan kucağında sıksan göğsünden içeri bastırsan en fazla canından kanırtmış oluyorsun. bunu öğrenmek ömrümden hatrı sayılır bir bölüme maloldu. lisanımı azalttı, ölüme karşı yüzsüzlüğü ele aldım. varlık utandığın bir hakikat olarak boylu boyunca yanına uzanıyor. ne yüzüne bakabiliyorsun ne sırtını dönebiliyorsun. soğuk, dolgun, en acı bir kar havası gibi kıpırtısız yanında. yapılacak bir şey yok. yadsıyamazsın onu artık.
    aynı nefesi tekrar tekrar içime çekiyor gibiyim. senin melek yüzün mü kalacak bu dünyaya. son doğum gününde ona kağıt ağırlığı almıştım. dün öyle bir farkedişle sarsıldım ki bir on dakika bu düşüncenin içinden sıyrılmaya çabaladım. hediyeyi alırken ömür boyu saklar diye geçirmiştim içimden. atılacak, yerine yenisi alınacak bir şey değil. üstelik kullanmayacaktı da muhtemelen. ama sadece sahip olunarak hazzı alınan bir güzellik olarak eski çalışma masasının küt çekmecesinde kıymetli eşyalarının yanında duracaktı. ölünce ağırlık geride kaldı. bu kadar erken beklemiyorduk. kimsenin bu kadar erken ölmesi beklenmiyor. şaşırıyorsun algılayamıyorsun. ölümün büyük perçemli suratına alışmak zaman alsa da mümkün. fakat rutinin içine sızması, lisanını gündeliğe indirmesi öyle değil. hemen o hikaye geldi aklıma, kitaptaki. "karınca köççüük, dene böyyük." karınca yuvasına götürmek için alır bir koca ekmek tanesini, zorla şerle taşır, zırnık gücü kalmaz geriye. ama evinin kapıdan geçiremez bir türlü. mecbur taneyi geride bırakır. yuvasına ıssız girer. "işte insan da beyledir" diyordu pir. dünyayı sırtında taşırsın ama hiç değmez. bütün fazlalıklarını bırakırsın, geçersin kapıdan ıssız.
    o küt çekmecede -açsan açılmaz, kapatsan aynı- ıssız duran kağıt ağırlığı da kapıya takılıp, geriye düştü öyle işte. bana kaldı. et kaldı can gitti. tabutta gökyüzüne doğru bakan bir çift göz kaldı. ardından gözleri açık gitti diyen mahalleli karıların güç bela yolmadığım tel tel saçları kaldı. cam gibiydi gözleri. ellerimle kapadım."
    (scissorshands, 02.09.2008 00:44)
  8. tüm canlıların eylemlerinin temel nedenidir.
    bugüne kadar gerçekleştirilmiş amaçsız hareket olmadığı gibi bu amaç her zaman(dolaylı da olsa) kendimiz içindir. yani tüm insanlar bencildir. (ve bence bu kötü birşey değildir)
    (obi two kenobies, 01.02.2009 23:09)
  9. ben sevmem hiç kendimi ; çünkü ben sevmem öyle herkesin sevdiği şeyleri.

(bkz: narsizm)
    (lady viola, 03.03.2009 22:58)
  10. dönüşlülük zamiri.
    (idiot, 03.03.2009 22:59)
  11. "ben" kelimesinin pekiştirilmiş, daha da özelleştrilmiş hali. öznel ifadelerde anlamı güçlendirmek için kullanılır genelde.

misalen, "kasabım ben kendim."
    (selenosistein, 03.03.2009 23:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil