|
|
- kişinin en doğal hakkı. eylemi zaten kendi kendine yapmaktadır. başkasının zarar görme olasılığı yoktur. kimsenin baskısı ile değil tamamen kendi iradesi ile gördüğü, duyduğu olay hakkında düşünce belirtmektir. yorum yapmak için illa ki başkasına mı danışılmalıdır? "bak ben az sonra kendi kendime yorum yapacağım ama sen alınır mısın acaba" diye izin mi alınmalıdır? sorun, yapılan yorumdan ziyade eleştiriyi kabullenememekten öte gelir. zaten kişilerin de kendi düşünceleri, hayat görüşleri ile birebir benzeşen eleştiriler ile alıp veremediği yoktur.
- (bkz: 2 okur kimsiniz la)
(bkz: yazar yazar okur okur)(azwepsa, 24.08.2005 15:06 ~ 15:27)
- öncelikle:
(bkz: yorum)
(bkz: grup yorum) (kendi kendine yorum yapmayıp yorum yapmadan evvel arkadaş grubunu isteyenler için özel, dalından)
(bkz: halısahada yediye yedi yorum yapmak)
yorum kişinin bizzat kendi düşüncesi olduğu gibi yorumların yazıldığı ortamlarda saygısızlık ve hakarete varmadıkça yapan kişinin kendi düşüncesine uyguladığı yargı dışında kimseyi yargılar yetkide/durumda olmayacaktır.
nasıl yaşamadığı bir olaydan bahsetmek kişinin o konu üzerinde kendi kendine yorum yapması ise, kurallar dahilinde herkesin yapabileceği bir şeydir bu.
"kendi kendine yorum yapmak" en güzel haliyle cm oynarken yaşanır gerisi yalandır, gerisini anlatan ya ayar veriyordur ya da ayar arıyordur*. ah o hayali basın açıklamaları, milyon dolarlık topçuların kafasına krampon atıp medya mensuplarını fırçalamak yok mudur, hele ki view seçeneği ile başka maçları takip edip kendi kendine yorumculuk taslamak yok mudur -evet vardır- işte budur hadise. cm sanrısıdır.
- (bkz: otu boku üstüne almak)
(bkz: koyu-yorum)*
- yorum; herhangi bir gerçekliğe ilişkin olarak bireysel deneyim ve biçimsel bilgiler temel alınmak suretiyle oluşturulan öznel çıkarımlar, değenlendirme(ler)dir. kendi kendine yorum ise; benim hoşuma oldukça giden bir eylem işlem veya adı her ne ise odur. zaten yorumun kendi kendiliğinden yapılan bir eylem işlem veya değerlendirme olduğunu düşündüğümden; üstten bakarım genelde yorum yaparken. çünki diğerleri bana göre, camdan bir fanusun içindedirler. ve gerçeklik algılamaları sadece o cam fanus ölçüsünde gelişmiştir. hal böyle olunca daha üstten bakan ve dahi gerçeklik algısı oldukça üst düzey olan bir insan olarak elbette üstten bakmacı bir tavırla kendi kendime kendi kendimin düşündükleri hakkında yorum yapabilirim. kendi kendime kendi kendimin düşündükleri hakkında yorum yapmak üzere keşke imkan olsa idi de bir aray-ı umumiye yapabilseydim.
- (bkz: toparlanmak/1)
(bkz: gülümsün gibi yazmak)
- (bkz: toplu yorum yapma zirvesi)
- pembe dizi izleyen anneanne eylemi*
|