|
|
- kenan sofuoğlu
doğum tarihi: 25.08.1983
doğum yeri: adapazarı
boyu: 1.74 cm
kilosu: 68 kg.
medeni hali: bekar
hobileri: futbol, sinema, müzik
favori yiyeceği: balık, şiş kebap
favori pisti: oschersleben, nurburgring
takımı: yamaha almanya
motor: yamaha yzf - r1
2002’de avrupa pistlerine adım atmıştı kenan sofuoğlu. sadece yeteneğine güvenerek gaza basıyor, çok daha tecrübeli rakiplerini geçmeye çalışıyordu. 17 yaşındaydı, türkiye dışına ilk kez çıkıyordu, yabancı dil bilmiyordu, ailesinin parasal desteğiyle yarışlara katılabiliyordu. ama uluslararası bir motosiklet yıldızına dönüşme rüyasından hiç vazgeçmedi. artık, avrupa’nın önemli takımlarının peşinde koştuğu, bu işten para kazanan, dünya supersport şampiyonası’nda birbiri ardına yarış kazanan 22 yaşında bir sürücü.
beş yıl önce hürriyet’e şöyle yakınmıştı kenan: "motosa’nın verdiği ödünç karavanla yarışlara gidiyorum. takımım sadece bu karavan ve üç kişiden ibaret. mutfağı, büroları bulunan üç tır kamyonuna sahip yamaha takımını görünce şoka girdim." bu kadar değil. maddi imkansızlık nedeniyle yarışlar arasında türkiye’ye dönmek yerine avrupa şehirleri arasındaki otoyollarda karavanıyla seyahat ediyordu. çünkü uçak seyahatlerini karşılayacak bir bütçesi yoktu. türkiye şampiyonu olduktan sonra babasının desteğiyle ilk kez avrupa’ya çıkmıştı. hiçbir sponsoru yoktu. tek kelime yabancı dil bilmiyordu. yamaha mekanikerleriyle, almanya’daki tanıdıklarının gönüllü tercümanlığı sayesinde anlaşabiliyordu. üç yıl boyunca yamaha-almanya takımının desteğiyle boğaz tokluğuna yarıştı. almanya’nın çeşitli kentlerinde arkadaşlarıyla paylaştığı ufak apartman dairelerinde yaşadı. bu yüzden, almanya’da 2002’de hannover’de, sonra braunschweig’de, 2003’ten 2005’e kadar düsseldorf’ta ve geçen yıl hollanda’nın zwolle kentinde yaşadı.
iki yıldır avrupa’nın en önemli takımlarından tenkate adına yarışıyor kenan sofuoğlu. tenkate 10 milyon euro yıllık bütçeye sahip. "hele hollanda’da havaalanında takım üniformasıyla bizi görenler mutlaka konuşmak istiyor, imza alıyorlar. çok sayıda hayranımız var," diyor kenan. kurucusu gerrit ten kate’nin yeğeni ronald ten kate’nin yönetimindeki takımda dört sürücünün dışında 28 kişilik bir idari ve teknik kadro var. takım avrupa’daki seyahatlerine tam donanımlı üç tır kamyonuyla çıkıyor.
sezon başlamadan dünya superstock şampiyonası’nda bu sezonun favorilerinden biriydi. ilk üç yarışta da beklentileri boşa çıkarmadı. katar’daki sezonun ilk yarışını (solda) kazandıktan sonra avustralya’da, phillip ısland’da, fransız foret’nin arkasından ikinci sırayı aldı. son olarak 1 nisan’da donnigton pistindeki ingiltere yarışında da kürsünün en üst basamağındaydı. bugün, valencia’daki sezonun dördüncü yarışı öncesi genel klasmanda, 70 puanla, en yakın rakibi japon kaçuaki fucivara’nın 27 puan önünde yer alıyor.
- (bkz: http://www.ntvspor.net/...)
- an itibariyle supersportta şampiyonluğunu ilan etmiş türk pilotumuz. ingilterede türk bayrakları sallanmaktadır efendim. gurur duyuyoruz.yaşa var ol.
(oxiabit, 05.08.2007 16:02 ~ 26.08.2008 21:36)
- an itibari ile 2007 supersport dünya şampiyonudur. helal olsun diyoruz. önümüzdeki senelerde moto gp şampiyonluğunu da görmeyi diliyoruz.
- http://www.hurriyet.com.tr/...
- ikinci olmasına rağmen şampiyonluğunu ilan etmiş,supersport dünya şampiyonu olmuştur. bayrağımızı dalgalandırmış aptal kutusunun karşısında gözlerimden yaşlar akmasına neden olmuştur. helal sana helal olsun be.
- küçüklüğünden beri motosikletlerle haşır neşir olan bir ailenin çocugudur. babası halen motosiklet atölyesinde çalışmaktadır. şampiyonluğunu ilan etmesiyle beraber 100.000 euro'yu da sonuna hak etmiştir.. ülkemizin büyük gururudur. salı günü de kendisinin onuruna çırağan sarayı'nda tebrikleri alacaktır... yürekten kutluyoruz..helal olsun.
- yarın saat 10'da çırağan sarayında kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyecektir kendisi.
- motorsiklet tamircisiyken keşfedilip dünya şampiyonluğuna uzanan sporcumuz.
- ayrıca hayrabolu 17. ay çiçeği festivalinin son gününde düzenlenen türkiye motokros şampiyonası 5. ayağına da konuk olmuştur kendileri.
- adını okuyunca sürekli olarak bana sait kofuğlu'nu çağrıştıran sporcu. tebrik edilesi gurur duyulası insan.
- gün itibariyle ikinci abisini de kaza sonucu kaybetmiş sporcumuzdur. (bkz: sinan sofuoğlu)
- saygı duyulası büyük sporcu.2 kardeşini kaybetmiş olmasına insan hiç bir şey diyemiyor.kesinlikle bilmelidir milletçe arkasındayız kendisinin.
edit: zamanında okay karacan "milliyetçilik olmasın ama hani 10 senedir motorsporlarında yarışlar sunuyorum ilk defa istiklal marşımızı duyma mutluluğunu gösterdi bana" demişti.bütün motorsporları sevenler bana göre karacan ile aynı duyguyu paylaşıyordu o zaman.neyse.büyük adam kenan sofuoğlu.
- hayatın ne kadar ibne olduğunu başına gelenlerle hepimize anlatmış mükemmel yetenekli yarışçımız. ikinci kez aynı şeyi yaşamamalıydı. olmamalıydı. hayat bu kadar adaletsiz olamaz değil mi? ama lanet olsun öyleymiş. kendisine bol bol sabır diliyorum. (bkz: kelimelerin bittiği yer)
- artık sadece ve sadece annesi için motor yarışlarını bırakması gereken sporcu. bir başka anneler gününde, kendisinin de acısına dayanamaz herhalde...
annesine daha fazla acı yaşatmaya kimsenin hakkı olamaz.(ispik, 10.05.2008 19:49 ~ 19:49)
- italya'da katıldığı yarışın ilk virajında kaza yaparak ciddi tehlikeli atlatmışve hepimizi korkutmuş sporcu. yapma böyle şeyler lütfen.
http://www.hurriyet.com.tr/...
|