belki ilginizi çeker
  1. · erdal eren
  2. · idam edilirsem rüyana girerim
  3. · yargılanırsam intihar ederim
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · domuz gribi
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · uludağ sözlük
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · yaran diyaloglar
  8. · şebnem ferah
  9. · 24 saatte bayrağımızı atina ya dikeriz

kenan evren in intihar etmesi  

sayfa  / 3
  1. kenan evren kişisinin yargılanması halinde yapacağı eylem(miş).
    kimsenin ölmesini istemeyiz, lakin seni beslemek pek bir zor be güzelim.

beslemek demişken. neyse lan.

http://www.milliyet.com.tr/... halk evet derse, intihar ederim&kategoriıd=4&ver=77
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 26.06.2009 08:58 ~ 09:05)
  2. ittihatçılardan günümüze klasik üst rütbeli asker hezeyanı.
    (defanstaki son adam, 26.06.2009 09:07)
  3. halk yargılansın derse yapacağı eylemmiş. şimdi bu intihar edip ölürse, yargılansın diyenler azmettiricilikle mi suçlanacak? ben razıyım şahsen.
    (yeşil başlı gövel ördek, 26.06.2009 09:09)
  4. bariz bir şekilde kaçmak istemesidir. gerçeklerden, yaşanan acılardan, erdal eren'den, işkencelerden, darbe sonrası yozlaşmadan...

insanın kaçacak çok şeyi olunca, hele de bunca yıl yüzleşmediği çok şey olunca kaçmak istemesi kadar doğal bir şey yok galiba. kendisi ve bu topraklarda daha nicesinin inandığı gibi gerekçeleri vardı kendisinin. kaos ortamıydı, çatışmalar yüksekti, kesilmesi gerekiyordu.

hadi ordan canım ciddi misin sen?

erdal eren'in asılması mı düzeltti bu kaosu?

onlarca gencin asılması, onlarca insanın işkence tezgahlarından geçmesi mi düzeltti şimdi bu kaosu?

şimdi insanların birbirine "burada siyaset yapma" demesi ile mi kurtulduk ülkenin içinde bulunduğu ahval ve şeraitten?

kim kimi kandırıyor ki?

kenan evren şimdiye kadar o kadar emin bir şekilde oturuyordu oturduğu yerde. adı bir o caddeye veriliyordu, bir bu bulvara; her gittiği yerde alkışlarla karşılanıyordu. adı okullara bahşediliyordu, genç yaşamlarla dalga geçercesine.

bunca yıl sonra ise, hani hala yargılanamamış ya yargılanırsam intihar ederim demekte kendisi. korkmasın, yargılansa dahi ucunda idam cezası gibi bir ceza olmayacak, ya da elektirkli işkence tezgahlarından geçmeyecek kendisi.

altı üstü, halk ile yüzleşecek. bu çok daha ağır geliyordur kendisine değil mi?
    (aglaures, 26.06.2009 09:11)
  5. herhangi bir türk filminden "şraak" efektiyle geliyor:

(bkz: geber köpek)

cüneyt abimiz böyle çağrışımlara mâl olacağını bilseydi, hiç söyler miydi?
    (mevlüt şekeri hüznü, 26.06.2009 09:13)
  6. cehenneme gidebilmek için yapıyorsa, gereksizdir.

zaten yeri cehennemin dibidir.
    (diabetik nöropati, 26.06.2009 09:22 ~ 09:36)
  7. kimseye bir yarar sağlamayacak olan intihardır. ahı gitmiş vahı kalmıştır artık. 80 sonrası asılan, öldürülen öteki dünyada onu dört gözle bekleyen gencecik insanlar bulunuyor nasıl olsa. hakettiği cezayı vereceklerdir ona.
    (jamesjoyce, 26.06.2009 09:26)
  8. devletin hapisanelerine, asan iplerine, darağaçlarına zeval gelmesin diye yapıyor. hiç anlayışlı değilsiniz be arılar...
    (mevlüt şekeri hüznü, 26.06.2009 09:32)
  9. bir ajitasyon taktiği.. biz onu yargılayıp cezalandırmadan ölmesine izin verilmemeli...
    (deus ex machina, 26.06.2009 09:38)
  10. canlı yayında kendini asarak gerçekleştirsin . bak o zaman bir nebze rahatlarız .
    (ulanyinemiben, 26.06.2009 10:13)
  11. biz buna kısaca göt korkusu diyoruz efendim. bu ne demek, "sakın beni yargılamaya kalkmayın intihar ederim walla" demek. e güzelim sen intihar edicen diye biz seni yargılamayalım mı şimdi.
    (351986, 26.06.2009 10:37)
  12. bence geç kaldığı bir eylemdir.
    (yüzbir dalmaçyalının yüzüncüsünün sahibesi, 26.06.2009 10:45)
  13. ay sabah sabah pek mutlu uyandım bugün. sizde de var mı aynı şey?

neyse konuya dönelim, halka sunacakmışız yargılansın mı diye. yok ya, sen kimsin ki senin için referandum yapılacak ulan? ayrıca evet, yargılansın sonucu çıkarsa intihar edermiş. madem halk oyuna sundurttun o zaman sonucuna katlanacaksın, öyle intihar edip tüymek yok cicim.
    (onurene, 26.06.2009 10:47)
  14. öyle kolay ölüm, kendi aklınca şerefli bir veda, vakarlı bir duruş var mı? daha makata cop sokacaktık, hayalara elektrik verecektik, bu ne acele? gitmiş artık kafa, devlet dairesindeki bürokrasi fedaisi memura dönmüş. ayan beyan ortada olan şey için imzalı mühürlü kağıt istiyor. işimiz gücümüz yoktu bir buruşuğun kıçını kurtarmak için milyonlarca lira harcayıp referandum yapacaktık. bir adamın ölüsünden de dirisinden de hayır gelmez mi?
    (herzevekil, 26.06.2009 11:05)
  15. haberini okuduğumda okadar kolay ölmemeli diye geçiyor insanın içinden...

http://www.ecetemelkuran.com/...
    (eusso, 26.06.2009 11:14)
  16. referanduma bağlı bir iş.
    kenan evren o kadar emin ki halkın onun yargılanmasını istemeyeceğinden.
    nerde yaşadın adam sen onca yıldır diye sorası geliyor insanın? nasıl halktan kopuk bir paralel evren kurdun kendine? bir iki tane aklı kıt çakma assolisti halk mı sandın kenan? studi vz gibi tüketim toplumunun yarattığı apolitik üniversteli almanya gençlerinin sanal dünyasında bile kenan evren yargılansın diye grup kurulmuşken sen hala halkın senin yaptıklarını desteklediğini düşünmeye devam et. bence kendini intihar etme fikrine alıştır, gerçi sen alışıksın zaten cana kıymaya.
    (burasi neresi, 26.06.2009 11:42)
  17. korkaklığın kanıtıdır. onca insanın sırf düşündüğü için canını yak al... bir çok yılımızı bizden al, apolitik boş beyinlerin oluşmasında en büyük etken ol, darbeyi yap.. hesap sorulunca kaç.. yok öyle yağma...

on yedisine gelmişi beslemeyelim dedin astın...

bir sağdan bir soldan dedin adam bırakmadın...

sen darbe yaptın amerika " bizim çocuklar iyi iş çıkardı" dedirttin

şimdi kaç bakalım, yemedi sanırım...

iş bu entry girecekse sadece benim götüme girebilir... kabuldür...
    (emir cool u, 26.06.2009 11:56)
  18. onda o mertlik olsaydı 80'deki olayları yapmazdı.. bıraksanıza..
    tanım: bi' yerleri yemeyeceği için yapılamayacak olan eylem.
    (sleeping with ghosts, 26.06.2009 11:57)
  19. acilen üzerinde bulunan kemer, ayakkabı bağı, jilet vs.. ne varsa alınmalıdır. daha koskoca bi ülke lanetleyecek kendisini. biz bu ülke için yaptık falan filan diye diye yırtamaz. önce yüzleşecek. sonra ölebilir. hiç bi sakıncası yok.
    (tartar, 26.06.2009 12:02)
  20. gencecik fidanları asarken titremeyen elleri şimdi titriyor ki tek başına beceremiyor, halk desteği bekliyor.
    (erken teşhis, 26.06.2009 12:26)
  21. mazlum tonton dedeyi oynayarak anadolu insanının bilinç altına seslenmiştir.

(bkz: yer mi lan anadolu çocuğu)
    (jaguar, 26.06.2009 12:28)
  22. kenan evren in nü resim yapması durumundan daha çekilir bir durumdur. hatta kenan evren in nefes alması durumundan bile daha çekilirdir.. hatta bu durumun en güzelleşmiş hali... neyse ruhicim, hadi gidelim; sinirlendim bak.
    (die for morrison, 26.06.2009 12:30 ~ 12:31)
  23. halk yargılanmasını isterse intihar edermiş. halkın ne istediğini hala siklemediği apaçık yine ben kendi kafama göre davranırım diyor. be adam yıllardır tüylü yumuşak koltuğunun üstünde pek muhteşem poponu büyütüp çöp adam çizerken; yediğin naneden sonra gelen nesillerin seni lanetlemesi, bu ülkeye en azından 15 (yazıyla onbeş) yıl kaybettirmiş olman, yarattığın apolitik gençlik yüzünden ülkenin bu şekilde yönetilmesi, türkiye de sosyal demokrasinin kökünü kurutman vs vs vs... seni hiç rahatsız etmedi umrunda bile olmadı da, şimdi döt korkusundan bunları yumurtlamaya utanmadın demi ? bütün bu yıllar boyunca sana dokunamazlardı demi ? ondan umrunda olmadı o güzel beynini bunlarla meşgul etmedin. sana dokunmasınlar, vicdanın seni hiç rahatsız etmeden yüzyıllarca daha yaşayıp bizim karşımıza çıkacak yüzü bulursun kendinde. pehhhh...

edit: imla
    (orsssss, 26.06.2009 12:43 ~ 12:44)
  24. conan evren halk evet derse intihar ederim demiş... conan evren ve şürekası; evvelallah halkı öyle bir hale getirdiniz ki, bu halk ancak yaprak dökümü bitsin mi devam etsin mi - hangisi şampiyon olur a)gs b)fb c)sivas - bilmem ne yarışmasında kim birinci olur a)tom b)dick c)harry... soruları ile ilgileniyor artık.

evet dersem yapacak mısın?

halk evet derse:
    a) geçici(!) 15.madde kıçınıza girsin
    b) beni benimle bırak giderken
    c).... hayal gücünüzü kullanın
    (fulya oktem, 26.06.2009 12:49 ~ 12:51)
  25. zamanında suç, ceza, yargılama kavramlarından sadece ''ölüm'' sonucunu çıkarabilen zihniyetin kendi suçuna ceza olarak da sadece ölümü öngörebilen beyanatı. her kötüde iyi bir yan vardır diye buna diyorlar heralde. o zaman öldürmüştük şimdi beni yargılasınlar dese napardık?
    (grii, 26.06.2009 12:50)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil