belki ilginizi çeker
  1. · yaran başlıklar
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · 100 opera
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · onur öymen
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · author gibi erkekler
  7. · thierry henry
  8. · reklam sektörü
  9. · ersen ve dadaşlar

kenan evren askeri bir dehadır  

sayfa  / 2
  1. "vay anasını sayın seyirciler" dedirten abdullah öcalan homurtusu. federalizmi savunan faşist darbecimize abdullah öcalan'dan sağlam bir aferin geldi.

ha bir de aklıma geldi. voice of america'yı bilir misiniz? peki ya master of puppets'ı? ikisi de aynı şeyi söylemiyorlar mı? sadece biri konuşan diğeri konuşturan.

(bkz: söyleyene değil söyletene bak)

http://www.internethaber.com/...
    (a man from public of republic, 14.03.2007 15:51)
  2. (bkz: körler sağırlar birbirini ağırlar)
    (anarsist, 14.03.2007 15:54)
  3. gereksiz eküri dialogu
    "hıyarım var diyene, tuz bende diye koşmak."
    (sarmalak, 14.03.2007 23:38)
  4. hepsinden öte atatürk'e yapılan bir saygısızlıktır. sayın kenan evren ülkeyi eyaletlere bölelim derken kafasında ne yatıyor bilmiyorum ama hayırlı olmayacağı kesin..
    (melancholic, 15.03.2007 00:01)
  5. (bkz: kenan evren mükemmel bir ressamdır)
    eseri için;
    (bkz: darbe sonrası türkiye)
    (ne idüğü belirsiz, 15.03.2007 00:11)
  6. (bkz: necmettin erbakan katolik kilise papazıdır)
    (bkz: recep tayyip erdoğan şampiyon jokeydir)
    (bkz: george bush dünya satranç şampiyonudur)
    (stairway to heaven, 15.03.2007 00:29 ~ 01:07)
  7. (bkz: al birini vur ötekine)
    (los lunes al sol, 15.03.2007 00:32)
  8. bugün hala "yine olsa yine yaparım" diyecek kadar rahat, bu sözü kaldıracak kadar geniş, hatta ve hatta alkışlayacak kadar kendini bilmez, düşünemeyen kitleler bıraktıysa arkasında bu da bir meziyettir, belki bundandır dehalığı aksi halde dahiyane başka bir özelliği yoktur bu şahsın. (bkz: darbeciler yargılansın)
    (why georgia, 15.03.2007 00:36 ~ 00:39)
  9. (bkz: kenan evren askeri)
    (xix, 15.03.2007 05:47)
  10. büyük bir iddiadır. anlamadığım kısım şu, "apo ne ki, ona ne dehadır değildir."

ayrıca bu cümle yorumlanırken, kenan evrenin askeri kabiliyetiyle siyasi hareketleri karıştırılmamalıdır.
    (darbe siyasi bir hareket, ordu yönetimi ise askeri bir olaydır)

*kenan evren'in orduya etkileri hakkında hiç bir bilgim yok.
    (venom, 15.03.2007 13:17)
  11. kimin söylediğine ve neden söylediğine bakmaksızın cümleyi incelediğimizde iki şey gözümüze çarpıyor. birincisi bir isim kenan evren ikincisi ise bir sıfat askeri deha.
    askeri deha ne demek diye düşününce askeri kelimesi tdk ya göre askerlikle ilgili deha ise insan zekâsının, insan kişiliğinin erişebileceği en yüksek düzey olarak nitelendiriliyor
    burdan çıkan sonuca göre askeri deha askeri manada insan zekâsının, insan kişiliğinin erişebileceği en yüksek düzey olarak tanımlanabilir.
    ben şahsen, kenan evrenin askeri manada insan zekâsının, insan kişiliğinin erişebileceği en yüksek düzeye ulaştıgını gösterecek bişey yaptıgını bilmiyorum.
    tarihte kimlere askeri deha denmiş bakıldıgında büyük iskenderden başlayıp atilla ya alparslandan fatih sultan mehmete napolyandan mustafa kemal atatürk e uzanan bir liste var ancak içerisinde kenan evren yok. demek ki yanlış bir söz

bu sözü kim söylemişti neden söylemişti
    eyalet sistemi gelmeli demişti
    şöyle olmasın sakın

-netekim eyalet sistemi gelmelidir
    -sen askeri dehasın bu konulara aklın ermez

yok yok böyle olmaz kesinlikle böyle olmamıştır.
    (mulenbu, 16.03.2007 00:07)
  12. (bkz: selenge dünyaca ünlü bir bilim adamıdır)
    (selenge, 16.03.2007 00:20)
  13. (bkz: hitler'den ala sosyalist tanımam)
    (akarui, 16.03.2007 00:25)
  14. (bkz: lebron james)
    (almbfsek, 16.03.2007 00:28)
  15. bir yere daha yazmıştım ama yeri geldiği için özür dileyerek tekrarlıyorum:

"military intelligence is a contradiction in terms." groucho marx
    (tembel, 19.03.2007 10:26)
  16. (bkz: yok artık daha neler sayın seyirciler)
    (ağır hasarlı, 13.11.2007 19:28)
  17. (bkz: zeki ama çalışmıyor)
    (thedewil, 13.11.2007 20:02)
  18. yerinde söylenmiş bir sözdür
    zira söz konusu kişi delilikle dahilik arasında gidip gelenlerdendi.

en son gitti ama gelemedi...
    (emigrant, 13.11.2007 20:14)
  19. kaynağı milliyet olan bir habere her zamanki çekincemi koymakla birlikte sayın/saymayın apoya diyarbakır cezaevlerindeki ortamla pkknın güçlenmesini sağladığı için mi kenan evren'i askeri deha olarak nitelemektedir sormak isterim.
    (no pasaran, 13.11.2007 21:56)
  20. ilgili konu olan askerlik dehasının ölçütleri konusunda bilgi sahibi olmadığım için hakkında fikrim olmayan önermedir.

o yıllarda kurmay kıdemli albay yada tuğgeneral olan (e) orgeneral çevik bir in gene o yıllarda mahiyetinde olan bir astsubaydan dinlediğim kadarıyla.

darbe henüz olmuş ve kenan evren çankayaya yeni yerleşmiştir.

bir sabah çevik bir çankaya ordusu muhafız gücünden sabah içtimasını almaktadır. kenan evren de, içtima alanına oldukça uzak ve alana görece yüksekçe bölgede bir sandalyede oturmuş, kahvesini yudumlamaktadır. içtima bitmek üzeredir ki yerinden hala kalkmamış kenan evrenin sesi duyulur. 1.tabur, 3, bölük, 4. manga, 5. sıradaki evladım, 30 santım, yarım adım soluna kay, arkadaşlarına göre sağda kalıyorsun.

kenan evrenin durduğu yer, ilgili mangayı hizalayabilecek bir nokta değildir, epey de uzaktadır mangaya.

çevik bir koşar adım manganın önüne gider ve bakar, gerçektende asker abi önündeki arkadaşını hizalayamamıştır.
    (just call me daydreamer, 13.11.2007 22:23 ~ 22:24)
  21. einstein için, geri zekalı bu çocuk, okuldan alınız diyen öğretmen kişisinin söylediği bir laf olabilir ancak.
    (devrimyürüyüşü, 05.08.2008 11:35 ~ 11:36)
  22. (bkz: yaran başlıklar)
    (knuckle, 23.08.2008 00:55)
  23. hangi askeri başarısından sonra varıldığını merak ettiğim kanı. darbe yapmak? adam asmak? resim yapmak belki.
    (togisama, 23.08.2008 01:17)
  24. silahsız, masum insanları öldürmek, işkence yapmak askeri deha mı gerektiriyor lan apo? dedirten apo zırvasıdır.
    (onurene, 23.08.2008 01:28)
  25. (bkz: mit pkk ilişkisi)
    (xix, 23.08.2008 01:31)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil