keman çalan/satan kişi
(eglaia, 14.03.2004 21:34 ~ 21:35)
özellikle alt katının cumartesi akşamları güzel olduğu, jimi hendrix'in isa olarak tasvir edildiği "last supper" resmine ev sahipliği yapan mekan.
unutulmaz bu acı
dertli dertli çal kemancı
her aşkta hüsran oldu
gönül bilmem bu kaçıncı
halime bak dertli çal
kemancı başımın tacı
gitme bu gece bende kal
benim halim çok acı
diye sözlerini yarım yamalak hatırladığım bir zamanlar
birisine birisine diye bir şarkıyı söyleyen kadının bana tanıttığı şarkı.
edit: o şarkıcı
gönül gül'dü doğru.
(viola, 04.05.2005 18:29 ~ 18:32)
artık eski tadını vermeyen, bu kadar farklı türde insan nasıl olur da tek bi mekanda toplanır dedirten, gelen insanların kalitesinin de zamanla düştüğü görülen, hatta artık bünyesine denyoları dahi kabul ettiği görülmüş, turist akınına uğrayan, her ne kadar çamur atsak da yine de ayda yılda bir uğranılan, mekan.
izmir'e de açılmış ve bu akşamki duman konseriyle de soğuk izmir'in içini biraz olsun ısıtıcak dinletilere ev sahipliği yapacaktır..
çiftlerin yanında üçüncü kişi olarak bulunmak zorunda kalan kankalara verilen addır.
bir zamanlar kendimi oranın sahibesi olduğumu zannettiğim rockbar.üst orta alt farketmez,her katın ayrı zevk verdiği dönemlerinde oranın keyfini çıkarttığım için mutluyum.yine olsa yine yaparım.farklı insan motiflerini öbek halinde görebileceğimiz nadir mekanlardan. bu da insana, insan tanıma,algılama ve ayırt etme özelliklerini kazandırıyor.yani kemancıdan mezun olan biri insan sarrafı olabiliyor.
çoğu grubun albüm galasını yaptığı taksimde bulunan bir bar.
eskişehirde porsuk bulvarında migrostan hemenönceki köşede bulunan bar varisi cafe diyeyim.
adında keman resmi + cı vardı. arkadaşların anlaması yaklaşık 2 hafta sürdü kemancı olduğunu
gidip görmüşlüğüm yoktur ama yer itibarıyla güzel mekan gibi geliyor. kanım ısındı
29 mart 2007'de tekrardan açılacak olan mekan.
http://www.kemanci.org
sahibi zeki nin 3 birayla kafayı bulup, sahnede gurup varken başka elemanları sahneye çıkarıp maymunluk yaptırdığı, personelin ücretlerini ödemediği, eski kemancının son dönemdeki kötü hallerini bile mumla aratan, düğün salonunu andıran mekan.
yıllar önce
hbr maymun' da çıkan bir ilanla ankara' lı arkadaşlar kendilerinden gemiştir.
captain hook' u "alt kemancının üstü üst kemancının altı" diye tarif etmişlerdir.
ilk prototipi galata köprüsü
köprüaltı nda bulunan, sonrasında
eski kemancı olarak adlandırdığımız yere açılan bardır. eski kemancıdan sonra, şu an 3 katlı olan mekanın ilk başta en alt katı kemancı olarak açılmış ama eski kemancı da faaliyete devam etmiştir. ( alt kemancıdan 100 metre sonra solda ). eski kemancı çok daha sert müzikler çalardı.
bir süre sonra 3. kata da
üst kemancı açılmıştır. ara kat önceleri
mandala adı ile üst kemancıdan sonra açıldı. sonrasında sırasıyla disco bar, reggae bar, rock bar vesaire değişti durdu.
bir zamanların fenomen mekanı idi, ilk başlarda çok kaliteli idi. gelen giden her zaman kaliteli, düzgün insanlar, gerçek rock severler idi. tiki tayfası , takım elbiseli mafya adamları o zamanlar yoktu. hatta sanatçıların bile uğrak mekanı olmuştu. sonrasında yaş ortalaması da kaliteyle doğru orantılı olarak düşmüştür.
aynı zamanda şu an meşhur olan birçok grubun çaldığı ilk barlar arasında idi.
mesela
şebnem ferah ve
özlem tekin,
volvox grubu adı altında burada çıkıyordu.
athena aynı adla yıllar öncesinden beri burada çıkıyordu, grubun her bireyi saçını başka şekle sokar ve başka renge boyardı.
teoman,
ındians grubu adı altında, beline kadar saçlarıyla burada çıkıp genelde u2, cure falan söylüyordu.
kargo grubunun elemanlarından kurulu
mr.no grubu burada çıkıyordu.
acil servis zaten ne zamandır buradaydı.
p.s.: aklıma geldikçe yazacağım.
91-92 yıllarında çağıldardı . mekan değil evdi , terkedilmeye mahkum baba ocağı ayarında . o evden ayrılamayana acırlar , evde kalmış gözüyle bakarlardı . dönen ise elbette hayatın tokatını yemiş sayılırdı . bu arada müzik de dinleyebilirdiniz canlısından . boşluğa sığamayan sefil ruhumu çok törpüledim orda. her gece hayatımın klibini çektim . sonra da bir durup baktım , evet , insanat bahçesiydi bir yerde , içgüdüsel devinimlerle dalgalanan . sonra yürü git dedim kendime amma da abarttın .
tanju okan ın bir şarkısı
sözleri:
unutulmaz bu acı
dertli dertli cal kemancı
her aşkta hüsran oldu
gönül bilmem bu kaçıncı
halime bak dertli çal
kemancı
başımın tacı gitme
bu gece sen de kal
benim halim çok acı
değiştin kemancı
neden efkarli çalmıyorsun
benim dünyam yıkılmış
sen neden acıyorsun?
gözümden kaçmıyor
benden hep bir şey saklıyorsun
yeter artık derken
kemancı
neden ağlıyorsun?
son zamanlarda eski halinden çok şey kaybetmiş olan, hatta resmen blues bara dönmüş (bkz:
sıraselviler)deki rock bar.
pazar günleri barbekü partisi yapıldığı bilgisini vermek isterim, etinizi alıp gidiyor ve arka bahçenin keyfini çıkartabiliyorsunuz. çeşitli grupların konserlerine halen ev sahipliği yapan kemancı bar, eskilerden belkide sadece senelerin barmen/dj nicky'sini barındırıyor. artık tek kat ile hizmet veriyor.
boyun fıtığı olduğunda kabak kemaneye başlaması muhtemel olan kişidir.
bütün meşhur olmuş diğer yerler gibi cılkı çıkmış taksim rock barı.
çok uzun zamandır gitmediğim ama şimdilerde eski halini deli gibi özlediğimi hissettiğim mekan. ne tarz müzik yaptığı konusunda çeşitli tahminler olmakla heraber hiçbiri tutmamakta olan rock bar. "bir metalci elbet özüne dönecektir" inancında mangal başı sohbetlere dönüşmeye başlamış hatta uslu çocuklar olursanız "nerede üstadım eski metalciler? biz eskiden böylemiydik" demeye başlayan emekli metalciler görebilirsiniz.
schindler's list'in keman solosunu , hemen akabinde babı esrarı, kemanla çalıp sizi sizden edip ağlatan kişiye kemancı denir. sonrasında kadın kokusundaki tangoyu çalsın, libertangoyu çalsın hiçbişey ifade etmez. bu bana yapılır mı allahsız denilen kişidir.
o değilde çok taş hatunların geldiği rock mekanı.
(bkz:
hemen gidin hadi)
(hacktor, 15.11.2009 05:35 ~ 05:36)