|
|
- kuş gribinden parayı kıran kemal abi'nin kutu içinde sattığı yumurta
- (bkz: testis)
vardır herhalde. görmedim, bilemiyorum.
- dünyanın en çok miğde bulandıran yumurtalarıdır bunlar.
- adı(bkz: unakıtan)nın tamamen yanlış seçilmiş olduğu, yaratıcı bir ürün. kuş gribine karşı pastörize olayıyla çözüm getirmiş olan bu ürün, kutusunda yazan bu isim yüzünden halk tarafından pek tüketilmeyecektir.
daha uygun bir isim için:
(bkz: yumurta akıtan)
- her geçen gün ağzımızın bir karış açık kalıp, "bir yaşıma daha girdim" dedirten, dumura uğratan yumurtalar... bunları sadece ve sadece kemal unakıtan'a mal etmek, diğerlerine haksızlık etmek olacaktır.
(bkz: akp hükümetinin yumurtaları)
- ne kadar pastörize olsa da türkiye'de pek tutacağı kanaatinde olmadığım yumurtalar...yumurtayı bütünüyle almayı isteyenlerdenim...parlak bir projeye benzemiyor...
(karde, 07.02.2006 11:19)
- http://www.ipay.com.tr/...
- içinden oyuncak çıkan yumurtalardır.
(bkz: kinder sürpriz yumurta)
(bkz: heralde sanırsam galiba)
- sade sarısı, sade akı ve karışık olmak üzere üç çeşittir. yumurtanın bol kullanıldığı alanlar için çok pratiktir. kabuk kırma derdi yoktur. pastörize olması ayrıca hoştur. piyasaya yeni markalar da girecektir yakında. lakin ben hükümete muhalifim. kemal unakıtan'ın vukuatlarını da biliyorum. dürüst ve temiz bir siyasetçi olmayan bu iş adamının şirketinin ürettiği yumurtalar bu sebepten kuş gripli, boklu ve sümüklüdür. ben almayacam, alana da kafam girsin diye düşünür buldum kendimi bir an.
- (bkz: yumurtlamak)
(bkz: altın yumurtlayan kemal abi)(selenge, 07.02.2006 15:55 ~ 15:56)
- http://www.kemalabi.com/
- (bkz: yumurtaları büzüşesice)
- reklamını zaten bedavaya getirmiş olan, ancak yine de reklam kuşaklarına reklamını kondurup boşuna para kaybeden, ancak hükümet sevdalıları tarafından bu harcadığı parayı ziyadesiyle çıkaracak olan yumurta.
(bkz: para gelecek yerden yumurta esirgenmez)
- gayet sıradan olmasına rağmen sinirlerimi hoplatan bir reklama sahip olan likit yumurtalar. sanırım markaya uyuz oluyorum.
- maliye bakanının* oğluna ait olan firma.
(si, 12.02.2006 00:25 ~ 00:25)
- kuş gribi nedeniyle allak bullak olan tavukçuluk ve yumurta piyasasının (örn. yumurta fiyatları) durumundan faydalanmak için geliştirilmiş fırsatçı zihniyet ürünleri.
(canides, 12.02.2006 00:35 ~ 00:35)
- pasta, kek yapımında zorluklar yaşanacak yeniliktir. kek yapmak için 3 yumurta koyman gerekiyorsa; nasıl bileceksin birbirine karışmış onca yumurta içinde, 3 yumurtanın ne kadar olduğunu.bunun için hanımları bu sıkıntıda kurtarmak için 2 yumurtalık,3 yumurtalık..v.b gibi likit kutular yapılsın. unakıtanın sevgili oğlu patenti benim ona göre bu işin.
- rahatça söyleyebilirim ki bu yatırım fiyaskoyla sonuçlanacaktır.
ilk olarak pastorize yumurtanın kapağını bir kere açınca kısa sürede hepsini bitirmeniz gerekiyor ki normal yumurtaya göre bir dezavantajdır. çünkü normal yumurta dolapta 2 hafta bile bozulmadan kalabilir ayrıca ne kadar ihtiyacınız varsa o kadarını kırarsınız.
ikinci olarak sağlıklısı bu kadar el altında bulunan ve pratik olan birşeyin sunisi neden tüketilsin ki. kabuktaki maddelerin geçme riski yok, aman pastörize ettik çok sağlıklı yaptık vs gibi şeylerin de bu ürünü doğalından daha iyi yapmadığı bir gerçek.
doğalından daha az pratik ve daha az lezzetli olan bir suni ürünün iyi satması mümkün değildir. şimdiden geçmiş olsun.
- üzerine komplo teorisi üretilebilecek ürün.
düşünelim: bu ürün (yanılmıyorsam) 2005 yılı ortalarından beri var. vatandaş aldı mı? hayır. neden? gayet ucuz ve bol bulunan bir ürün olan yumurtanın alternatifidir de ondan.
sonra ne oldu? birden kuş gribi denen bela ortaya çıktı. vatandaş yumurta alamaz oldu. birden bu ürünün sözü dahi piyasaya bomba gibi düştü.
şüphelenmiyor değilim. bu adamlar kuş gribi virüsü taşıyan göçmen kuşları memlekete sokmuş ve virüsü yaygınlaştırmış olmasınlar? olur mu olur*.
bir de kendi teorimi çürüteyim: (bkz: komplo teorisi manyaklığı/!eksiksizuyum)
son söz: kahvaltıda yumurta yemezse doymayan bir insan olarak, ben dahi bu ürünü almayı bir türlü ahlâksızlık olarak görüyorum ve almam. hele de son anda kdv indiriminden yararlanmış bir ürünü almayı hiç ahlaki bulmuyorum (bkz: @684543).
insanlar kendini tutsun. bu ürünü almasınlar. illa ki yumurta almak isteyenler, büyük marketlerden kolilenmiş, bildikleri firmanın yumurtasını alsın yesinler; tavukçuluk sektörünün bu kötü döneminde parsayı toplamak isteyen adamların ürününü değil...
- kutunun üzerinde "unakıtan" yazması, ürünü almamak için gayet yeterli bir sebeptir
(mavio, 30.03.2006 15:37 ~ 05.04.2006 12:55)
- "hanımları eğitin, kredi kartıyla çok harcama yapmasınlar" konulu yumurta.
http://w9.gazetevatan.com/...
kazandığımız parayı nasıl harcayacağımız konusunda da bilinçlendirilme ihtiyacı içinde olan biz aciz kadınlar bu konuda organize bir eğitim seferberliği bekliyoruz bakanımızdan.
|