belki ilginizi çeker
  1. · yunanistan ı kaç saatte alırız sorunsalı
  2. · intihal
  3. · emre aköz
  4. · işçi partisi
  5. · gülsün sağlamer
  6. · türk yunan savaşı çıksa olabilecekler
  7. · türbanlı öğrenciye hak ettiği notu veremeyebiliriz
  8. · akp kendi derin devletini kuruyor
  9. · türkan saylan
  10. · kemal gürüz
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · disko kralı
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · the green mile
  9. · ülgen

kemal alemdaroğlu  

1. "gerekirse 35 binin yanına 135 bin daha vererek kıbrısın yanında yunanistanı da alırız" diyen, şu an adını hatırlayamadığım fakat türk-yunan ilişkilerini geliştirenler için verildiğini bildiğim bir ödülün sahibi olan, istanbul ünüversitesi rektörü...
    (johnnyenglish, 03.04.2004 19:25)
  2. trabzonlu olması ve cerrah olması da hakkında bilinen gerçeklerdendir. her ne kadar bilimsel bir ünvan olarak prof. ünvanını almışsa da bilimsellik ve nesnellikten uzak bir duruşu vardır. özellikle 28 şubat * sürecinde derinleşen bu kişinin ülkemizde nadiren/bolca yetişen değerli/siz bilim adamlarını üniversitesinden uzaklaştırmış olmakla bir takım çevrelerin ve özellikle türbana karşı tavırlarıyla muhafazakarların şimşeklerini üzerine çekmiştir.
    (fempusay, 27.04.2004 09:47)
  3. istanbul hukuk fakültesinin içine eden istanbul üniversitesi rektörü.
    (rout, 27.04.2004 13:23)
  4. gün itibariyle yök'ün görevden alınması için cumhurbaşkanlığı'na başvurduğu kişi.
    (stocky2001, 05.09.2004 09:11)
  5. kendisi akademik hırsızlıkla suçlanmıştır. virginia üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin yazdığı bir yapıtı copy-paste-üstüne bir iki şey ekle yöntemiyle türkiye'de yayınladığını hatırlıyorum.
    (twinkle, 24.11.2006 14:03)
  6. görevinden alındığı gün öğretim üyelerinin birbirlerine kutlama mesajları geçtiği adamdır. istanbul üniversitesini en az , 50 yıl geriye götüren kişidir.

edebiyat fakültesindeki seminer kitaplıklarını kapattıran, siyasal bilgilerin üç bölümünü ve iktisat fakültesinin iki bölümünü keyfi olarak ve senato oylamasındaki tüm çekimser oyları kabul olarak verilmiş sayarak, bir oldu bitti ile kapattıran, bilim tarihi bölümünü kapatıp anabilim dalı haline getiren, üniversiteden ikiyüze yakın öğretim üyesinin ayrılmasına neden olan... adam.

bir de unutmadan... sevgili hocamız, özlemle andığımız sevgili hocamız bülent tanör'e, kanser olmasına rağmen son anına dek çektiren, ve kelimenin tam anlamıyla eziyet eden, istanbul hukuk fakültesinin efsanevi anayasa hukuku kürsüsünü dağılma noktasına getiren, adam.
    (neredesin soğuk kış, 28.02.2007 16:02 ~ 16:04)
  7. adını burda anmak istemediğim bir hocamızın söylediğine göre; eski rektör kemal alemdaroğlu hazretlerinin refikası hanımefendi , rektörülük binasındaki tarihi perdeleri söktürerek yerlerine rektörlük binasının iç dizaynı ile alakası olmayan "ucube" perdeleri koydurtmuştur.kendisini geçtim adamın hanımı bile üniversiteyi yeterince karıştırmış.
    (madbrother, 28.02.2007 16:21 ~ 16:23)
  8. dün "neden" adlı tartışma programına çıktığını görünce "neden" sorusunu kendime sorduğum insan. programın sonuna doğru ankaradan katılan bir kişinin verdiği ayarlar karşısında şaşkına dönüp sadece "hayır, kabul etmiyorum" diyebilen ve akabinde bence yerin dibine geçmiş zat. yunanistan ile ilgili projeleri ise bunama belirtileri gösteren biri için makul karşılanmalıdır.
    (göke, 28.02.2007 16:35 ~ 16:37)
  9. diktatördür.
    (darksideofthemoon, 28.06.2007 23:03)
  10. (karahisari, 29.06.2007 00:21)
  11. bir zamanlar istanbul üniversitesi karargâh komutanı olan, 70 bin civarında öğrenci ve 5 bine yakın öğretim üyesini arkasına alarak yunanistan fatihi olmaya aday olmuş, feldmareşal kimsedir.

(bkz: alemdaroğlu kemal paşa)
    (neredesin soğuk kış, 30.06.2007 12:24 ~ 02.07.2007 11:29)
  12. ergenekon operasyonu kapsamında bugün o da gözaltına alınmıştır.

bülent arınç'ın geçen haftaki sözleriyle açıklamak lazım; "böylesi bir iddianamede adım geçmeseydi kendimden şüphe duyardım"

80 yaşının üzerinde, ilhan selçuk gibi bir adamı sabaha karşı gözaltına alanların alemdaroğlu'nu gözaltına almasına şaşmamak lazım.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 21.03.2008 13:49)
  13. dün akşam rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış eski istanbul üniversitesi rektörü.

http://www.gazeteport.com.tr/...
    (chixculub, 25.03.2008 11:48)
  14. çilek ali'ye alemdaroğlu'nun hastaneye kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini sorduk:

"rahatsızlandıysa ona doktorlar bakar. bunun göz altına alınmasıyla ne ilgisi var? savcılık rahatsızlanabilir diye göz altına almasa mıydı yani? doktor değilseniz olay sizi niye bağlıyor? bunları soruyorum ki düşünüp anlamayı öğrenin."
    (recai pengül, 25.03.2008 12:15 ~ 12:20)
  15. çilek ali'nin kendisi hakkındaki açıklamaları devam ediyor:

"okula türbanlı diye almadığı öğrencilerin ahı tutmuştur. alemdaroğlu gibilerin hepsine sıra bir gün gelecek!"
    (recai pengül, 25.03.2008 12:26 ~ 12:28)
  16. çok değerli bir bilimadamıdır. çooook...
    (azwepsa, 25.03.2008 13:30)
  17. (sheed, 14.10.2008 11:39)
  18. istanbul üniversitesi'nin eski rektörüdür. vakti zamanında bütün öğretim görevlilerine kök söktürmüştür. sözde ilericidir. kendisini ilerici diye tanımlayan en büyük faşistlerden biridir halbuki. rektör yerine istanbul üniversitesi'nin diktatörüdür diyebilirim. çoğu kıdemli, harika hocaları üniversiteden kaçıran kişidir. kimisi bu haksızlığa, diktaya dayanamayıp yurt dışına çıkmış, kimisi de başka üniversitelere gitmiştir. istanbul üniversitesi'nden çok şey kaybettiren adamdır. yazık etmiştir, hem de çok ! onun yüzünden türkiye'ye elveda diyen 2 profesörü gözlerim dolu dolu anıp dururum. vah memleketime der zılgıt atarım.
    (thedill, 28.06.2009 02:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil