belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · thierry henry
  8. · sadabad
  9. · irşad

kelimelerin yetmemesi  

1. (bkz: kelimeler yetse)
    (dirtypain, 30.05.2007 00:06 ~ 00:25)
  2. final haftasında sözlükte sabahlarsanız, final anında başınıza gelecek durumdur.
    (madalyonun güzel yüzü, 30.05.2007 00:08)
  3. (bkz: kelimelerin kifayetsiz kalması)
    (gudu bet, 30.05.2007 00:10)
  4. kişinin sözcük dağarcığının fakirliğinin bir ürünüdür, suç nedense hemen dile atılır. alim olana kelime yetersizliği yoktur efem
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 30.05.2007 00:24)
  5. lafı uzatıp bir yere vardıramamak, boş cümleler kurmak, düşündüklerinizi ve hissettiklerinizi ifade edememektir. çok şey söylemek isteyip hiçbir şey söyleyememektir.. en sonunda vazgeçip çaresizlikle susmanıza neden olan dağarcığınızdaki kuraklıktır..
    (charlie, 30.05.2007 21:55)
  6. şebnem ferahın bir albümüne konu ve başlık olmuş durum

(bkz: kelimeler yetse)
    (medium, 30.05.2007 21:57 ~ 21:57)
  7. (bkz: kelimelerin yetersiz kalması)
    (ichgeheindaskino, 30.05.2007 21:59)
  8. -aslı sana çok ama çok önemli bir şey sölicem
    -evet burak dinliyorum
    -aslı ben seni çok çok ama çok dıt dıt dıt dıt dıt dıt....
    -ya yine kontörü bitti bunun!
    -dıt dıt dıt dıt dıt........

(!!)

-bugün bir açıklamada bulunan birleşmiş milletler başkanı şöyle dedi
    -dodi dodi dodi dodi dodi dodi...!!

(!!)

ülker gereken açıklamaları reklamlarıyla yapıyor vesselam.
    (diazepam, 04.02.2008 09:41 ~ 09:42)
  9. kelimeler yetse daha neler neler buldum,elimle koymuş gibi huzurluyum ...
    (angelic lover, 04.02.2008 14:08)
  10. kullandığınız lisanla kesinlikle ilgili değildir. hani "ah fransızca çok romantik bir dil allahım" diyenlere, ya da "kendimi ingilizce daha iyi ifade ettiği düşünüyorum" gibi şeyler diyenlere "türkçeyi biliyor musun ki?!" demek istiyorum.
    ama olay o değil. bazen öyle bir an geliyor ki, bildiğiniz hiç bir alfabenin duygularınızı tam sizin hissettiğiniz gibi aktaramayacağından, harflerin çok yetersiz kaldığından emin oluyorsunuz. isterseniz japonca söyleyin, isterseniz arapça. yetmiyor işte. "seni seviyorum" diyorsunuz, ama artık o kadar boş ki içi. doldurmaya çalışıyorsunuz çünkü diğer seni seviyorumlar gibi olmadığını gösterebilmek istiyorsunuz. harfleri, kelimeleri, cümleleri yapabildiğiniz en iyi şekilde kullanıyorsunuz ama yine de yetmiyor. oysa onun gözlerinden, sizin gözlerinize kısacık bir bakışta görülebiliyor.
    kelimelerin yetmemesi o kadar güzel oluyor ki işte o zaman. çünkü kelimeler değil artık 'seni seviyorum'un içini dolduran.
    ama yine de denemeye değer bazen söylemek*. ama bazen*.
    (sadalet, 04.02.2008 14:23)
  11. ne çok şey anlattık şimdiye kadar, ne çok hararetli konuşma geçti içki masalarında ve ne çok sevgi paylaştık gözlerimizin içindeki saflıkla.. kelimeler hep yardımımıza koştu. biz doğmadan önce bu evrene düşmüştü kelimeler. biz onları kullandık, onlar da bizleri ..
    oğuz atay’ında tutunamayanlardaki en güzel tasviridir, kelimeler ve yalnızlık..’ kelimeden önce yalnızlık vardı. ve kelimeden sonra da var olmaya devam etti yalnızlık… kelimenin bittiği yerde başladı; kelime söylenemeden önce başladı. kelimeler, yalnızlığı unutturdu ve yalnızlık, kelimeyle birlikte yaşadı insanın içinde eriyip kayboldu. yalnız kelimeler acıyı dindirdi ve kelimeler insanın aklına geldikçe, yalnızlık büyüdü, dayanılmaz oldu.’
    kelimeler sağır dostumuz yalnızlığı bile anlatacak kadar çok olmadı.
    acılarımızı anlatmak istedik,en içten gülüşümüzü bağırmak istedik kelimelerle.. kitaplarda altı çizilen önemli şahsiyetler için göz alıcı kelimeler seçildi. ama bizleri anlatmak için hiçbir zaman uygun bir kelime seçilemedi.
    ilkbahardaki papatya kokusunu anlatmak istedik onlarla, buram buram hüzün kokan hayatları korumak istedik. hissedilenlerin yanında hep kötürüm kaldılar …
    tükettiğimiz kelimelerin yerine hep şeyleri kurcaladık.boşlukları hep anlamsız şeylerle doldurduk.en sonunda o anlamsız şeylerin arasında kaybolduk.
    hayata ait ve hayatta bırakacağımız kelimeleri, bir filozofun dilinden öğrenemedik.
    kelimelerle haykıramadık kırgınlıklarımızı, kusmak istediklerimizi…
    hayat bizi kelimeleriyle doyuramadı!...
    (tınmaz melaike, 27.10.2008 00:29 ~ 00:53)
  12. (bkz: rakam verelim)
    (never walk alone, 27.10.2008 01:01)
  13. (bkz: anlatmak zor)
    (dişikartal, 27.10.2008 02:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil