elmalı cevizli bi modeline bu aralar taktığım, yapması hem kolay hem de riskli hamur işi. fırından yeni çıkmış kekin yanına güzel bi çay demlemek gerekir. kek pişen ev mis gibi kokar. kapıyı çalıp giresi gelir insanın.
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
3/4 margarin
1 portakalın suyu
3 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
kakao
isteğe bağlı olarak fındık, ceviz vs..
efendim öncelikle 3 yumurtamızı şekerimizi genişcene bir kapta mikser yardımıyla çırpıyoruz. böyle şekerlerin iyice eridiğine inandığımız anda margarinimizi ve portakal suyumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. isteyen margarini eritip de kullanabilir. tercih sevgili kek severlerindir. daha sonra kakaomuzu ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. bunlar güzel akıcı bir kıvama geldiğinde unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekliyoruz. daha sonra bir kaşık veya çatal yardımıyla karıştırıyoruz. ha ben öyle uğraşamam, yorulurum derseniz, mikser hemen yanınızda olacaktır. *
yağladığımız kek kalıbımızın içerisine harcımızın bir kısmını döküp isteğe bağlı olarak araya fındıktır, fıstıktır, cevizdir eklenebilir. sonra geri kalan harcıda ekleyip 150-200 derecede ısınmış fırınımızda 30-40 dk kadar pişirmeye bırakıyoruz. süre kısmı biraz şaibeli olup 25.dk sonunda mutfaga gidip bir kürdan yardımıyla kekinize batırıp pişmiş mi pişmemiş mi diye kontrol edebilirsiniz. şayet kürdana kek harcı yapışmıyorsa pişmiş demektir.
yanına güzel bir çay iyi gider.
afiyetler ola...
anneler yaptığında kabaran, ben annemi başıma dikip her adımda danışarak bile yapsam inatla kabarmayan pasta. şimdi doğurmam mı lazım kabarması için nedir anlamadım.
100 kareden oluşan bir düzlem üzerinde, iki kişi tarafından oynanan oyundur. kişiler k veya e harflerini istedikleri ve kek kelimesi oluşturabilecek alanlara koyarak, yarışırlar.
yoğurt yerine süt, biraz sıvı yağ, ceviz, rendelenmiş havuç , kayısı parçaları ve üzüm taneleriyle sayısız insanı avlamama suç ortaklığı yapmış lezzet prensi.
allah'ım ne günlere düştüm ben, bugün sevgilime limonlu kek yaptım, şimdi ne var bunda demeyin ben bi erkeğim, nasıl yani demeyin hiç.
abi çok istedi, naz yaptı, elimden kek yapmaktan başkaca da bişey gelmedi. bu konu da burada kapansın,
sabah uyanır uyanmaz internetten kek tariflerine baktım ve limonlu kek yaptım bugün. oldukça da güzel oldu hani.
tarifini de erkek yazarlara vereyim, inşallah bana kızmazsınız kötü örnek oluyorum diye.
limonlu kek:
1 limon, suyunu sıkıyoruz karışımın içine ve rendeliyoruz kabuklarını da kullanıyoruz.
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım paket margarin
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
tarif: şekeri yumurtayı ve vanilyayı karıştırıyoruz iyice, ardından margarini karıştırıyoruz, ardından kabartma tozu un ve limon suyu ve kabuklarını da atıyoruz ve karıştırıyoruz iyice. kıvama geldikten sonra fırına atıyoruz ve 15 dk kadar sonra kekimiz hazır.
ben de bişiy sanmıştım. çok kolaymış, küçükken yalvarırdık anneee nolur kek yap diye, bu kadar kolay olduğunu bilsem kendim yapardım. (küllen yalan)
üç yumurtayı çırptım önce
portakal dilimledim ince ince
göz kararı da biraz süt kattım
kalktım sana kek yaptım
insan neler yapar isteyince
bu bir şey değil düşününce
ben de tarifi öğrenince
kalktım sana kek yaptım
gözlerin dönmüş kızı görünce
yerli yersiz bakıp sana gülünce
ben de tesadüf o gece erken yattım
bana kelek yaptın