rivayetten oluşan ama mantık sınırları ve gözlemler sonucu doğru olduğu düşünülen hadisedir.
köpekler sahipleri için bana yiyecek veriyorlar, kalacak yerimi sağlıyorlar, hep seviyorlar, ne deseler yapmak zorundayım galiba bublar benim tanrım diye düşünürler.
kediler sahipleri için bana yiyecek veriyorlar, kalacak yerimi sağlıyorlar, hep seviyorlar, hiç bir dediklerini yapmak zorunda değilim demekki ben bunların tanrısıyım diye düşünürler.
kedi nedir ?
kediler kadınlara benzer.kedi canı ne isterse yapar,kedi sizin sözünüzü pek dinlemez ve ne yapacağı önceden kestirilemez..sizin yalnız olmak istediğiniz anlarda kedi oynamak ister,sizin oynamak istediğiniz anlarda kedi yalnız kalmak ister..kedi her miyavladığında ilgilenmenizi ister,kedinin ruh hali çok değişikendir..kediler yumuşacık tüylerinin ardına saklanmış kadınlar gibidir..
köpek nedir ?
köpekler evde gözüne bir yer kestirir ve onu ordan kaldırmanın imkanı yoktur.diğer oda da cips pakedi açsanız sesini duyar ama aynı oda da siz ona birşey söylediğiniz zaman bakmaz bile.köpek aynı anda hem sevimli hem aptal gözükebilir..köpek siz mutsuzsanız ulur.siz oynamak istediğinizde köpekte oynamak ister,siz yalnız kalmak istediğinizde yine oynamak ister..köpek sizinle tanışır tanışmaz ilgi bekler.sonuçta köpekler yumuşacık tüylerinin ardına saklanmış erkeklerdir.
kedilerle köpeklerin düşünce tarzları da farklıdır.
köpekler şöyle düşünür :
- birlikte yaşadığım insanlar bana çok iyi bakıyor,beni besliyor,beni sıcak tutuyor,beni çok seviyorlar acaba bunlar tanrı mı ?
kediler ise şöyle düşünür :
- birlikte yaşadığım insanlar bana çok iyi bakıyor,beni besliyor,beni sıcak tutuyor,beni çok seviyorlar acaba ben tanrı mıyım ?
kedi -
felis cinsinin bir üyesi iken köpek -
canis cinsinin üyesidir.
bir de hangi kedi hangi köpek? kedinin aslanı var, kaplanı var, ev kedisi var - köpeğin kurtu var, kangalı var, finosu var. bize tür ismi ver arkadaşım!
görünüş. insan ayırt edebiliyor. yani ben edebiliyorum. hiç yanılmadım şimdiye kadar. bu kedi diyorum, bu da köpek. kuçu kuçu diyorum, pisi pisi diyorum.
kedi balığı-köpek balığı deseniz, o da kolay. büyük oluyor köpek balığı.
kedi kendini köpek sahibini yüceltir.
çok fazladır. şimdi aklıma gelmedi hiç. görsem ayırt edebilirim ama. kesin.
kedi görünce korkarım, yavaş yavaş uzaklaşırım,
köpek görünce direk ağlamaya başlarım, kendimi kaybederim.
köpekler kızdıklarında, kediler ise mutluyken hırıldarlar. yine kediler gerginken kuyruğunu sallar, köpekler ise mutluyken.
ayrıca kedi daha etoburdur sanki. 17 ağustos depreminde enkazlarda ağızları kanlı kanlı dolaştıklarını gördüğümden beri sevmem kedi hayvanını.
(katip, 27.07.2009 14:13)
birinin akrabaları;
kurt,
tilki ve
çakal'ken
diğerininkiler;
pars,
puma,
çita,
vaşak,
jaguar,
aslan ve
kaplan'dır.
akraba'ya bakarak kıyaslama tabii ki keskin değildir ancak bi fikir olsun diye söyledim.
herkesin bildiği:
kediler mekanlara bağlıdır, köpekler insanlara.
bu önerme gayet doğrudur deneyimlere dayanarak konuşursam eğer.
kedi de baktım köpek de baktım. ilk köpeğim amatör zamanlarıma geldi daha doğrusu çocukluk zamanlarıma.
gariban çok aç kaldı, açıkta kaldı lakin hiçbir zaman sevgisinde, saygısında bir azalma olmadı çünkü beni sahibi olarak bellemişti, her daim yakındı.
kedi ise büyüdükçe karnı acıkır yavşar, yemek verirsin yanına yaklaşmaz, yapma dersin yapar, yap dersin yapmaz. kedinin sahibine olan sevgisi ancak aşıya götürdüğünde evinden uzaklaşmasının, dışarı çıkmasının verdiği stresle veterinerde omzunuza tırmanıp pençelerini sırtınıza geçirdiğinde anlarsınız. evinden çıkmasa dışarı, zor duruma düşmese hiç yakınlaşmaz.
ha şunu da gözlemledim.
erkek köpek sahibini bir başka dişi köpek için satabilir.
kedi zaten sahip nedir bilmediğinden adam gibi satsa ne olur satmasa ne olur.
adam gibi ilgilenmezseniz misilleme olarak gelir yatağınıza işer.
köpek size tapar, kedi ise kendi halinde takılır. tapmaz. sever yada sevmez. istediğinde sokulur, istemezse kaçar gider.