belki ilginizi çeker
  1. · aşkın mapushane
  2. · sevildiğini bir türlü anlamamak
  3. · seni tanıdığım güne lanet olsun
  4. · miroslaw szymkowiak
  5. · keşke
gündem
  1. · author
  2. · 100 opera
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · erkekte ses tonu
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · dragula
  9. · uydurulan şarkı sözleri

keşke seni tanımamış keşke sevmemiş olsaydım  

1. siz onu çok seversiniz ve büyük ihtimalle o da sizi ama bu sevgi size acıdan başka bir şey kazandırmaz, işte bunu fark ettiğiniz anda dudaklarınızdan bu sözler dökülür..
    (esdora, 29.03.2005 15:13)
  2. acıda çektirse iki kişi severken bile yalan da olsa,yinede söylenmemesi gereken sözdür eğer karşınızdaki insan sizin için en güzel şeyse,bir gün beraber olabileceğinizi düşünerek,umarım birgün yeniden sarılırım şeklinde değiştirilebilecek cümle.
    (sercekafasi, 29.03.2005 15:15)
  3. eski sevgiliyle ilgili pişmanlığınızı dile getirdiğiniz cümlelerden biridir.
    (offfffbea, 29.03.2005 15:58)
  4. altında farklı anlamlar gizlidir, pişmanlık duyulan bir ilişki veya platonik aşk'tan sonra, karşıdakine "seni sevmiyorum, sevmemiştim" yalanını söylemek yerine, "sevdim ama pişmanım" demek çok daha koyucu olacaktır bu sözü duyan için, çünkü bir taraftan da "ben yalan söylemedim, şimdi de söylemiyorum, öyleyse bu keşke dileğim de gerçektir" mesajı verilmektedir, yani bir yandan karşı tarafı suçlayan veya en azından ona sitem eden bir kullanımdır...
    (8844455, 29.03.2005 16:10 ~ 16:11)
  5. zaman zaman söylemek istediğim fakat tam ağzımdan dökülecekken "yok lan, yine de güzel şeyler yaşadık, hakkını yemiyim" dediğim cümle..
    (amy, 29.03.2005 16:56)
  6. keşke pişmanlık bildirgeci, ama aynı zamanda içten içe pişman olunan şeye duyulan saygı, sevgi veya gereksinmenin de gizli ifadesidir. yoksa elbette çok daha acımasız cümleler kurulabilir. ancak ne var ki; burada yaşanan olay, 1. şahsı -cümleyi kuranı elbette- derinden yaralamıştır. hal böyle olunca sitemkarane bir yakarış cümlesi haline gelir bu. bir anlamda bak küsüyorum yahut gitmek üzereyim geri vites yap çabuk anlamında bir nota veya uyarı ifadesi olarak anlaşılmalıdır. yoksa sen onu sevmişsin o da seni sevmişse zaten keşkelere pek gerek kalmayacaktır. *
    (fempusay, 29.03.2005 17:01 ~ 17:02)
  7. (bkz: aşkın mapushane)
    (excalibur, 29.03.2005 19:43)
  8. beni öldürmeyen şey beni güçlendirir felsefesinden haberi olmayan insan lafıdır ancak.
    (kornish, 29.03.2005 20:21)
  9. seni doğuracağıma taş doğursaydım, gibi bir içerlenme şekli.
    (doğru söyleyen yalancı, 29.03.2005 20:43)
  10. her şeyin ilk günkü gibi olacağını sanaraktan başlanan bir ilişki türünün, hayal kırıklığıyla ve hazin bir sonla bitmesi durumunda sarfedilen cümledir.
    aslında bunalım anında eskiden birlikte yaşanmış olan güzellikler unutulur ve bi anda bu cümle ağızdan çıkar...

bi de fikret kızılok'un gözünden bakarsak;
    keşke seni tanımamış, keşke sevmemiş olsaydım,
    zincire vurulmuş gibi, sana bağlı kalmasaydım...
    aşkın mapushane içinde ben mahkum,
    saçların parmaklık, gözlerin gardiyan olmuş,
    içinde ben ziyan oldum....
    şarkının tüm sözlerinden de anlaşılabileceği gibi aslında aşkın; içinden çıkılamayan bir mapusluk durumuna dönüştüğünü anlatan pişmanlık cümlesi de diyebilirz. bu durumda tezat yapılarak aslında "lanet olsun seni hiç sevmeseydim keşke" den çok, "seni öyle çok seviyorum ki, bu aşkın içinde hapsoldum" anlamı da saklanmış olabilir.
    (bkz: çok yönlü düşünmek)
    (badangel, 20.04.2007 15:26)
  11. size tek bir güzel anı bile bırakamayan, bırakmayı istememiş veya becerememiş olan, düşündüğünüzde sadece sizi hüzünlendiren veya ağlatan, sizde açtığı yaralar sebebiyle hala toparlanmakta zorluk çektiğiniz, yaşattığı hayalkırıklığı sebebiyle artık ne hayata ne karşı cinse ne de kendinize eskisi kadar iyimserlikle yaklaşamadığınız eski bir platonik aşkın ardından söylenebilecek sözler..ben söylemek istiyorum da hala beceremiyorum ama vardır elbet altından kalkabilen..
    (atalantavanessa, 20.03.2008 01:55)
  12. 'keşke' demek ne kadar acizlik gibi dursada, 'bundan sonra' lara yön vermesi açısından gerekli olduğunu bana tekrardan hatırlatan cümle.
    (flush royale, 20.03.2008 03:48 ~ 27.03.2008 12:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil