closer filmindeki jude law'ı oynamak isterdim. biriyle sorunsuz bir ilişkiniz varken, bir başkasına ilgi duyması, hoşlanabilmesi, başkalarıyla beraber olabilmesi bunun için uzun süren ilişkiyi bitirmesi kabul edilemez gelmiştir bana. birbirine karışmış insan ilişkilerinin, seks denilen hayvani içgüdünün gücünün de anlatıldığı bir filmdi.
leon filminde küçük kızın yanından ayırmadığı bitki... o masum çocuk yüzdeki yıllanmış hüznü yansıtan... bir bitki gibi duru ve bilge... zaten bir bitki... role hazırlanırken altı ay bitkilerle yaşamak... örselenmek, çapalanmak altı ay... metod oyunculuğu... rol bitkisi... artık bitki oynamak istemiyorum diye demeç vermek... şizofren oynayabilirim mesela... şizofren bitki de olur...
oyunculuktan falan anlamam, sevmem de o yüzden oynamak yerine direkt o olsaydım diyorum. karayip korsanlarındaki falcı ya da büyücü, calypso'nun hapsedildiği beden. adını hatırlayamadım şimdi. yoksa direkt calypso muydu? neyse işte o olmak isterdim.
içinde neler olup bittiği düşünülürse, role hazırlık evresinde bungalovlarla yaşamak zorunda bile değilim... o derece acı... o derece töhmet... o derece isyan...