belki ilginizi çeker
  1. · kayser sozer
  2. · wondrous sözlükten uçurulsun
  3. · türkiyede kayser sozer olmak
  4. · çocukların erişemeyeceği yerde saklayınız
  5. · kayser sozer gibi başlık açma rehberi
  6. · attachment
  7. · eski sevgilimin erkek kardeşi de büyüdü
  8. · bütün sözlük aynı dine inansın kampanyası
  9. · kayser sozer
  10. · 2050 den sözlük başlıkları
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · okan bayülgen
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · ugg
  8. · güzel kadınların çirkin adamlarla olması
  9. · yazarların bombay tv eserleri

kayser sozer sözlükten gönderilsin kampanyası  

sayfa  / 3
  1. açtığı başlıklar, yazdığı yazılar ile itüsözlük'ü "kirlettiğine" (kalın ve altı çizili), "amacına zarar verdiğine" (kalın ve altı çizili) "inandığım" hayali bir kişiliğin (insan demiyorum (kalın ve altı çizili)) sözlük yazarlığından derhal çıkarılması talebi ile pek çok yazarın destek verdiği oluşumdur. arkasına saklandığı isim ister gerçek karakterini yansıtsın, isterse de zaten varolan nick'inin çirkin bir yansıması olsun, yüzeyselliğini ve kalite olarak kusmaktan ileri gidemeyen düşmanlığını ve hatta anasını da alarak buralardan gitmesi dileğiyle...

(bkz: kayser sozer)
    (bkz: @1324414)

başlıktaki 50 adet giriden sonra ekleme: "özgürlük" arkasına sığınarak başlığa karşı çıkanların nasıl olup da dünyanın en demokratik, en özgürlükçü eylemlerinden biri olan "kampanya" fikrine hiddet kustuklarını, hakaretlerle karışık kendilerini parçaladıklarını çok enteresan bulmaktayım.

ilgili giriler ekte bilgilerinize sunulmuştur. (bkz: attachment)
    (atropos, 13.03.2007 07:52 ~ 11.07.2007 17:47)
  2. (azwepsa, 13.03.2007 09:22)
  3. (bkz: rep to rep)
    (gibigibi, 13.03.2007 09:29)
  4. ben şahsen katılmam bu kampanyaya.
    - okudum girilerini, özellikle en beğenilmeyenleri. neden beğenilmediği açık, "her konuda taşak geçerim ben, elitistim, seksistim ama sana ne kardeşim" modunda. ethnomethodology yapıyor arkadaş bir nevi. bir sosyolog olarak istemem böyle bir çalışma yapan adamın atılmasını, benim yerime veri topluyor işte.
    - ayrıca bu kampanya demokrasiye de aykırı. sözlük kurallarına aykırı giri giriyorsa silersin. ama beğenmiyorum diye atamazsın bence. ne yani, seksistleri, elitistleri, argo yazanları atalım diyemeyiz, hayır sonu ne, 10 yazar kalır sözlükte.
    - çeşit oluyor işte sözlükte, ne güzel. ha harbi salladığı, uydurduğu yerler var mı? var. okumazsın o zaman.
    - adama kıl oldum ben de birçokları gibi, ama okunuyor adam, girilerini okuyor olmam beğeniyor olduğum anlamına gelmez ki. ha, kıl oldum diye adam atılmamalı bence sözlükten.
    - ama nasıl kayser sozer "ben istediğimi yazarım lan kime ne" diyorsa, wondrous da "ben istediğimi atarım lan, kime ne, hele gıcıksam ayrıca atarım lan" diyebilir. orasını bilemiycem.
    - sonuç olarak, bence gereksiz bir kampanya. sevilmemeyi hak ediyor belki, ama atılmayı hak edip etmediği yönetimi ilgilendirir tabii.
    (gelirsemkal, 13.03.2007 09:31)
  5. bunu bile dediler:
    (bkz: wondrous sözlükten uçurulsun)

hatta ve hatta bi kampanya da benden:
    (bkz: uçmayan yazar kalmasın kampanyası)
    (azwepsa, 13.03.2007 10:21)
  6. tüm yazarların eşit olduğu bir ortamda, yazdıkları doğru bulunmayan yazarın gitmesi gerektiğini düşünen kişiler tarafından başlatılan bir kampanyadır.

yazıdan 3ay sonra gelen edit:(sanki tarih gözükmüyormuş gibi niye belirtiyorsam) evet kayser sozerde bizimle eşit haklara sahip. onu sözlükten göndermek için kampanya başlatan kişilere tek sözüm; bazen sessizlik en iyi protestodur. anlayan anladı.
    (jassmine, 13.03.2007 10:26 ~ 22.06.2007 11:07)
  7. katıldığım kampanyadır. bence sözlüğe biri bir şey katmıyorsa, yazdığı yüzlerce giriyi sildiğinde varlıkları ve yoklukları anlaşılmayacaksa ne diye karakter harcıyor ki?
    (saçmaladı yine bu, 13.03.2007 10:58)
  8. "ben sözlüğün ebesiyle başbaşa kalana kadar tüm yazarlar uçsun" kampanyasının ön adımlarından sadece biridir.
    (azwepsa, 13.03.2007 11:07)
  9. youtubeun geri açılması sebebiyle, yönlendirmek istediğim kampanyadır, önce onu kapatalım.

(ah format ah, sana uycam diye türkçe'nin amına koyuyorum, haberin yok. anam anam anam ben nerelereea gideyiiiiim, daley daleğy yaaağğğrr)
    (bloodine, 13.03.2007 11:10 ~ 12:03)
  10. isminin sürekli sol frame de kalması için kampanyalar başlatıldığını düşünmeye başladığım olay. sanırım isim bi şekilde bağımlılık yaratıyo ki millet etrafında görmeyince panik oluyo.
    (aslan kraldır, 13.03.2007 11:28)
  11. (compasino, 13.03.2007 11:49)
  12. amacına ulaşması zor olan kampanya. kayser sözeri sözlükten uzaklaştıralım kampanyası, moderasyonun işine karışmak olacaktır ve unutulmamalıdır ki kampanyanın amacına ulaşması, sadece yazarlık yapan kişilerin sahip oldukları bir yetki değildir. bir kampanyada olması gereken şey, muhatabı susturmak değildir, caydırıcı olması açısından belki onun başlıklarına giri ekleyen yazarlara mesaj atılmak suretiyle, kayser sözerin başlıklarına giri girenlerin yazılarını silmeleri ya da bu dakikadan sonra yeni giri eklememeleri ricasında bulunulabilir ki bu bile insanların zevklerine ve fikirlerine müdahale etme anlamına gelecektir. bu sefer de yazar başlıklarına itibar edilmediğini farkettiği andan itibaren normal başlıklara yönelip kendi tarzıyla yazmaya devam edecek ve bir şekilde varlığını hissettirecektir. öte yandan eğer ayar vermek isteniyorsa söz konusu başlıkların altına uygun bir dille ayar verilebilir, ama yazarın ayardan da zevk aldığı düşünülüyorsa, hiç muhatap olmamak en yerinde davranış olacaktır. ama kampanya amacına ulaşırsa, bu tür kampanyalar birer furya halini alacaktır ve gün gelir kendimizce begenip girdiğimiz girilerden rahatsız olan bazı yazarlar da aynı kampanyayı aleyhimize açma hakkını elde edecektir.

‘popüler olmak illa beğenilmek demek değildir, reklamın iyisi kötüsü olmaz’ mantığı güden birisi için daha fazla kişi tarafından tanınmak en büyük marifet ise, böyle bir düşünceye sahip olan yazara verilebilecek en güzel karşılık, yazdıklarını ciddiye almamak olacaktır. ama bu adam sözlüğün ebesini s.kiyor iddiasında ısrarcı olunacaksa, o zaman kendisi de, gün içinde sözlüğe açılan bir sürü gereksiz başlıkları göstermekle, sözlüğün ebesini s.kenin sadece kendisi olmadığını belirtme cüretine sahip olacaktır. böyle bir durumda bu kampanya kendisinin aleyhine olmaktan çıkacaktır ve onu daha göze batan bir konuma sürükleyecektir ki belki de en büyük arzusunun gerçekleşmesi için ekmeğine yağ sürülmüş olacaktır.

kaldı ki eğer bu yazar, itü sözlük tarafından belirlenen kuralların dışına çıkmıyorsa ve girilerinde sözlükten uçurulma nedenleri arasında sıralanan maddelerle örtüşen bir anlatım tarzı mevcut değil ise moderasyon, ‘kimse kimsenin fikirlerini beğenmek ve takdir etmek zorunda değildir’ mantığı çerçevesinde onun yazarlığına müdahale etmeyecektir. konsepte dahil olan herhangi bir giri için yazarı suçlamak ve uçurulmasına neden olmak ‘demokrasi bir gün hepimize lazım olabilir’ sözünü unutmak ve limitlerde dolaşan bir insana haksızlık etmekle eşdeğer olacaktır.

itü sözlükteki her yazarın, başka yazarların yazdıklarını okumama ve onun başlıklarına giri eklememe hakkı vardır. ama mevcut kampanyada göze batan konu, saçmasapan başlık açtığı iddia edilen bir yazar ve bundan rahatsızlığını ifade etmeye çalışan sözlük yazarları arasındaki kişisel bir düellonun sol frameye yansımasıdır. o yüzden illa ki bir kampanya düzenlenmek isteniyorsa, 'kayser sözer başlıklarına giri girilmesin kampanyası' yapılması daha mantıklı olacaktır.
    (dirk nowitzki, 13.03.2007 11:57)
  13. karşı olduğum kampanya. kayser sozer gibi başlık açma rehberi diye başlığı açan biri olarak sebepsiz yere uçurmalara karşıyımdır. sözlük formatının dışında olmayan sadece genel-geçer fikirlere karşı olan biri sözlükte renktir. kayser sozer, sadece am göt sik temalı başlık açıp da sözlükte hala duran yazarlardan daha değerlidir.
    (neverwinter nights, 13.03.2007 12:00 ~ 12:01)
  14. yazarı beğenmeyip sözlüğe yakışmadığını düşünenlerin başlattığı, yine kendi zeka seviyelerine uygun ve dolayısıyle başarısız bir kampanyadır. zira beğenmiyorsanız, o yazara verip veriştirip sürekli sol framede yazarı canlı kılmak yerine görmezden geliyor gibi davranın. yazılarını okumayın ve onu gündeme getirmeyin. eksi oy verip de en sevilmeyenler listesine adını yazdırıp onu daha da çok merak ettirmeyin. bakarsınız kahraman olur maazallah...
    (jimela morrison, 13.03.2007 12:39)
  15. bana meşaleleriyle, tırpanlarıyla frankensteinı kovalayan köylüleri hatırlatan kampanya.
    lütfen kovmak, uçurmak, kaçırmak gibi eylemleri her zamanki gibi bunu yapabileceklere bırakalım. meşalelerimizi söndürelim. tırpanlarımızla da saman dürtükleyelim.
    (peng, 13.03.2007 13:33 ~ 18.03.2007 00:08)
  16. tek bir girisini dahi okumadan;

karşı olduğum kampanyadır!...

neden mi; bugün bu kampanyayı açan için yarın bir başkası bir kampanya açabilir de ondan. bumerang nedir bilir misiniz? hah işte ondan olur açtığınız kampanya!...
    küfür mü etmiş, kural ihlali mi yapmış!? kampanya açıldığına göre hayır. öyle olsa moderasyon var değil mi? bittabi, hemen olaya el koyar. e peki, sen beğenmiyorsun diye niye yazmasın. belki de senin yazılarını da beğenmeyen vardır. olamaz mı? olabilir de sen bunun farkında değilsin.

küçük olsun benim olsun, mantığı ne zaman içinize işledi kuzum sizin? nedir yani yerinizi dar eden ne?
    anlamadım gitti yahu.
    kimse kimseye kampanya açmasın kardeşim.
    (helena, 13.03.2007 15:40)
  17. (babykaos, 13.03.2007 15:53)
  18. (kötüböcek, 13.03.2007 16:42 ~ 16:43)
  19. (beybabacan, 13.03.2007 16:46)
  20. her şeyin bir tuzu biberi vardır. kayser sozer 'de bu kategoriye girmektedir. eski moda "asalım keselim" ayaklarını bırakıp, daha insanca düşünelim. her sivriyi assaydık eğer muhalefet denen olguyu nasıl edinebilirdik*
    (soldier in the army, 13.03.2007 16:48)
  21. açılması, konuşulması ve tartışılması saçmalığın alası olan kampanyadır. kendisi mükemmel yazdığı veya sözlükte kalmayı hakettiği için değil. amacı dikkat çekmek olan birine bu şans tanındığı için. ne olurdu sessiz sedasız rahatsız olduğunuz saçmalıklarını bir süre yazsa, tepki göremeyince de sıkılıp kendi çekip gitse? şimdi uçurulsa bile anısı yaşayacak malesef...
    (8844455, 13.03.2007 20:18 ~ 20:19)
  22. o kadar aptalca bir kampanya ki kayser sozer tarafından açıldığını düşündüm sol çerçevede görünce.
    (twinkle, 13.03.2007 20:46)
  23. youtube a erişim yasağı ile aynı zihniyete sahip insanların destek olacağı kampanya.
    (xander, 13.03.2007 20:46)
  24. sanal alemde bile düşünce, fikir özgürlüğüne karşı çıkanlar olduğunu görünce sükut-u hayale uğradığım durum.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 13.03.2007 20:56)
  25. osuruktan kampanya.

kayser sozer'i tanımam, çoğu girisinden haz etmem, en fazla eksiyi basar geçerim ama gönderilsin de, uçurulsun da, hebele hübele diye de kampanya başlatmam, başlatana da götümle gülerim çok afedersiniz.

öyle herkes her sevmediği kişi için yok gitsin, yok gönderilsin, yok öldürülsün diye kampanya açıp başarılı olsaydı, dünya üstünde adam kalmazdı.
    (chicaloca, 13.03.2007 21:30)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil