"sözlük şöyle oldu ebesi böyle oldu, vay terbiyesiz seni" diye yakınan tepkili arkadaşların özellikle kaçınması gereken eylem.
en iyi niyetli yaklaşımla; kayser sozer'i tanımayan sözlük yazarlarının sazan gibi atlaması, lapin gibi düşmesidir.
gerçekten tanımayanlar olabilir, ama sayıları çok çok az olsa gerek. bu gruptaki bazıları ısrarla kayser sozer'i tanımadıklarını, bilmediklerini "kayser sozer kim la?" nidalarıyla vurgular. belki de şu anda "kayser sozer başlığı nedir amına koyim?" demektedirler. yapmayın böyle, birbirimizi kandırmayalım. hepimiz sözlüğe giren çıkan insanlarız; önemli bir kesimimiz de haftada en az 5-6 saatini sözlükte geçiriyordur. kayser sozer başlığı görmemiş olmanız mümkün değil gibime geliyor benim. kayser sozer başlığı, kayser ile beraber itüsözlük'te görmeye başladığımız-sözlüğün ebesiyle olan ilişkisini{varsa}, iyi ya da kötü oluşunu tartışmıyorum- yerine göre çarpıcı sıfatlar içeren, dikkat çekici, provakatif, iğrenç...v.s. başlıklardır. temel olarak ilgi çekicidirler, sol çerçevede kaybolup gitmezler. (bkz:
kayser sozer gibi başlık açma rehberi)
bazıları ise ayar neyin vermek amaçlı bir şeyler karalar. yazmak? kayser üzerinden prim yapma çabasıdır bu(benim girimi de bu sınıfa koyabilirsiniz isterseniz ama öyle olmadığını ben biliyorum, içim rahat), rep rep diye bas bas bağırırlar adeta; her ne kadar bu kişiler sözlüğün kalitesinden dem vursa da, kendilerini sözlüğün şövalyesi ilan etmek isteseler de. adamın pek kimseyi salladığı yok gördüğünüz üzre. polemiğe girdiğini de görmedim. başlığını açıyor, girisini yazıp enter'a bastıktan sonra belki bir zevk sigarası tüttürüyor, belki yazılanlara bakıp bakıp asılıyor, orasını bilemiyorum.
gerçekten kayser sozer başlıklarının sözlükte varolmaması gerektiğini düşünen, bu başlıklardan rahatsız olan biriyseniz; yazmazsınız o başlıklara, eksiyi verip geçer, kayser'i kendi haline bırakırsınız olur biter.
sen yazmazsan ben yazmazsam nasıl çıkar o başlıklar sol çerçevede en üste?
ayrıca : (ara:
kayser sozer*) başlıklarından bahsetmiyorum anlaşıldığı üzre. ben şimdiden yazmış olayım da.