bir malzemenin sınırlandırılmış bölegesine basınç ve ısı yardımıyla ergitmek suretiyle ve dolgu mazlemesi ilave ederek veya etmeden yapılan birleştirme işlemi
herhangi bir şey için insanların medenice kuyruğa girip sırasını beklediği durumlarda medeniyetten nasibini almamış insanların sıranın en sonuna değil aralara girme çabası ...
ilk düşünüldüğünde pek gerçekçi gelmese de düzgün yapılmış ve doğru metod kullanılmış bir kaynağın malzemenin kendisinden daha mukavim olduğu ispatlanmıştır.
tüfekle nişan alırken tüfeğin dipçiğine * yanağımızı yaslar ve kafamızın belli bir uzaklıkta sabit durmasını sağlarız. buna kaynak deriz. atış yaparken kaynak bozulmaz. aksi takdirde nişanımız da bozulur ve her seferinde nişan almak zorunda kalırız. zaman harcamış oluruz.
ayrı bir meslek dalıdır bu,ciddi iştir,bir de kaynak gözünüzü alır ki aman dikkat edin aldırmayın,gece yatağa girdiğinizde gözlerinizin içine kum dökmüşler gibi hissedersiniz,bu yüzden çıplak gözle bakmamaya dikkat edilmelidir.
metal ve/veya metal dışı maddelerin, sıcaklık ya da basınç altında, ilave madde eklenerek ya da eklenmeden, ergitilerek birleştirilmesi işlemidir.(makinaya giriş sayfa 24.)
bakmamışsınızdır. bakılmaz. ben de bakmamıştım. ama çapraz ateş altında yapabileceğim çok bir şey yoktu.
5-6 saat sonra gözlerim yanmaya, sanki içine bir şey kaçmış gibi batmaya başladı. kızardı. hayatımda ağlayarak çıkarmadığım göz yaşını birkaç saatte döktüm. çok romantikti. hastaneye gittim. ağrı kesici gibi uyuşturucu bir damla damlattılar, geçti. bir sürü ilaç, damla, krem vardiler, dinlendim, daha bir güzel geçti. şimdi sadece başım ağrıyor.
demem o ki, kaynak ışınına bakmıyorum etmiyorum demeyin. gözlüğünüzü takın, burnunuzu koruyun. hatta yeterince geniş olmayan kaynak atölyesi görürseniz 112'ye, 155'e, 166'ya falan haber verin, hemen gelsinler, yıksınlar, havalandırsınlar.
yeni kaynamış su için de kullanılıyor halk arasında. her duyduğumda bi gülümserim. hoşuma gidiyor bu söz. çok saçma çünkü. kaynar demek isteniyor herhalde ama daha da yeni kaynadığı için kaynar denmiyor gibi bir şey sanırım. "su kaynak" diyen adamdan zarar gelmez onu söyleyeyim. tertemiz halk insanı belli ki.