belki ilginizi çeker
  1. · ne takarım ben yalova kaymakamını
  2. · var böyle bir şey
  3. · kaymak am
  4. · hızlı okuyunca farklı anlamlar kazanan tümceler
  5. · uğur bulut
  6. · haluk nadir
  7. · necdet türker
  8. · cemalettin özdemir
  9. · sadettin genç
  10. · hasan yılmaz
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · dinde zorlama yoktur
  3. · tanrıya sorulacak tek soru
  4. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  5. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · kadınların ayakta işeyememe sorunsalı
  9. · kemal unakıtan ın yılın maliye bakanı seçilmesi

kaymakam  

1. ne takarım ben yalova kaymakamını sözü ile en ünlüsü yalova kaymakamıydı il olunca o da tarih oldu
    (vonalı, 01.06.2004 01:59)
  2. kaymak am gibi iğrenç kelime oyunlarına maruz kalan devlet erkanı.
    (telvin, 01.06.2004 12:52)
  3. ismet'in önü kaymakamı görünce ayağa kalktı
    (bkz. hızlı okuyunca farklı anlamlar kazanan tümceler)
    (wolverine, 01.06.2004 13:31)
  4. tdk ye göre,
    bir ilçede devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisi, ilçebay.
    (trouble everyday, 13.02.2006 23:17)
  5. ilçedeki en büyük mülki amir.eğer bir ilçeye bağlı olarak çalışıyorsanız çoğu zaman izinlerinizde ilk ikna etmeniz gereken kişi kaymakam olur. zira ilçe milli eğitim müdürleri genellikle kaymakam izin vermiyor diye başından savar.
    (allakbullak, 17.08.2007 11:07)
  6. siyasal bilgiler ve hukuk mezunlarının sınava girip kazanmaları sonucunda elde edebilecekleri ünvan.çoğunluk siyasal bilgiler mezunu oluyor.hukukçuların yalancısıyım.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 11.10.2007 14:24)
  7. hükümetin ilçelerdeki temsilcileridir. atamalar yüzünden diyar diyar dolaşan, ülkede ayak basmadık yer bırakmayan gariban insanlardır.
    (mulder, 24.12.2007 15:42)
  8. ali rıza bey'in eski mesleği. yaprak dökümü'nde üstüne basa basa defalarca söylenmişliği vardır:
    'koskoca emekli kaymakam ali rıza bey bu durumlara düşecek adam mıydı?'

ah be ali rıza bey sen niye emekli oldun, hadi emekli oldun ne diye döktün aileni istanbul'lara?
    (hotel california, 03.10.2008 20:06)
  9. osmanlı kara ordusunda bir rütbe. bugünkü yarbaya karşılık geliyor.

bugünkü kullanımına gelirsek, yeni nesillerin geneli nurcu filandır. o eski halkı beğenmeyen ama onlar için kendini paralayan kaymakam tiplemesi artık yoktur. halkın içinden gelen, malum partinin ilçe teşkilatlarıyla iyi geçinen kaymakamlar vardır yenilerde. bu yeni kaymakamlar bence öncekilerden daha iyidir, en azından yapılan işlere taş koymazlar. yine de bana sorarsanız en iyi kaymakam, kaymakamın yerine vekaleten bakan yazı işleri müdürüdür.
    (bor madenleri, 14.04.2009 14:47)
  10. osmanlıca kaim-i makam sözünden dilimize girmiştir. makama vekaleten bakan kişi demektir. sadrazam vekili, vali vekili filan derken bugünlere gelmiş.
    (bor madenleri, 04.05.2009 11:26)
  11. sınavına girip kazansanız dahi, eğer solcu görüşleriniz varsa mülakatta safdışı kaldığınız idari makam.

(bkz: var böyle bir şey)
    (lamentable belaborment, 04.05.2009 12:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil