ingilizcesi skateboard olan bu alet 1970 lerde kaliforniya gençliği tarafından keşfedilmiştir. kışın surf yapamayan bu gençler "ahanda tekerlek takarsak karada da gider" gazına gelerek kaykayı yapmışlardır.günümüzde kendi kültürü bile vardır.quiksilver, billabong, killerloop gibi markalar bu tip sporlarla uğraşan gençlere hitap eder.uğraşmayan giyemez mi, tabii ki giyer.
ilk kullanımda çanağı yarmak farzdır.kalifiye bir kaykaya sahipseniz işi ileriye götürüp, hareket falan yapabilirsiniz.kaykaylar özel sipariş yoluyla internetten ya da aşırı kazık olarak taksim killerlooptan ve ataköy galleriadan temin edilebilinir.
kaykay deyip geçmemeli.bir bisikletten daha pratik (nede olsa bisikleti koltuğunuzun altına alarak ne kadar taşıyabilirsiniz ki ) bir rollerblade den daha özgürce.ancak tercih edilen kaykayın markası kalıtesi acısından önemli olup tekerlek ayarının mutlaka yaptırılması aksi taktirde kırılacak canaklardan satıcının sorumlu olmaması gibi durumlarda görülür.eski zamanlarda ülkemizde cok yaygın olan ve günümüz kaykaylarından 2 kat daha büyük olan ve fosforlu renklerin hakim olduğu tekerlekli kalaslar şu an oyuncakcılarda satılmaktadır. yeni başlayanlar için uygun olabilir.independent kaykayları uygun fiyatlarla artık günümüzde rahatlıkla bulunmaktadır.yok ben bulamıyorum diyenler içinde kaykay alanlarına takılan gençlere takılmaları öğütlenir.
öğrenme esnasında düşüp kafamı yarmayacağımı, kaşımı gözümü patlatmayacağımı, elimi kolumu kırmayacağımı bilsem, hiç tereddüt etmeden günde 8 saat bile çalışırım. sonucunda kaykay ile oraya buraya atlamak, zıplamak, kaykaya takla attırmak, metroya kaykay ile binmek, bisikletlerle yarışmak, çok cazip geliyor. geliyor da, can tatlı işte, işin en zor kısmını göze alamıyorum.
çok orjinal olan spor aleti. hep öğrenmek istediğim, bir türlü nasip olmayan ama bir gün sahip olacağımı düşündüğüm; ve bu işi gerçekten yapmak istiyorsan 200 liradan aşağı para veremeyeceğin tekerlekli şey. bir de rampadan hopidik hopidik zıplıyorlar falan, çok güzel ya.
bu aleti kullanmayı öğrenmenin tek yolu bıkmadan, yorulmadan çalışıp yaralanmayı göze almaktan geçer. ilk başladığınızda bir olie bile yapamazsınız ve hayal kırıklığına uğrar ,tony hawk'ınrodney mullen'ın ve yeni yetme piç ryan sheckler'ın videolarına bakıp ümitsizliğe kapılırsınız. tıpkı davula yeni başlayan bir insanın dave weckl'ın yaptıklarına anlam verememesi gibi... geceleri alın tahtanızı takın bilekliklerinizi, dizliklerinizi, kaskınızı bilimum korunma zırzavatlarınızı ,tony hawk baba gibi, çıkın boş alanlara yalnız olun olmayın takılın. hem stres atarsınız hem de 101. denemede olie yapınca calculus'ten a getirmiş gibi sevinirsiniz.
bilgisayarımın altına koyduğum alet. zamanonda aldım beceremedim, kolaylık olsun pc'yi çekerken diye altına koydum. zamanında beceremememin nedeni üstüne binip dengede durmaya çalışmammış, öyle yapınca tabi en küçük ağırlık kaymasında vıjt altından kayıyo kaykay. bindiğin gibi ayağınla ittirip yola çıkmak lazım. ha dersenizki madem şimdi farkettin hatanı şimdi öğren, artık denersem düşüşüm daha acı ve daha zarar verici olur. yakında klavyenin altına koymayı da deneyeceğim.