gani müjde, fatih solmaz ,selçuk erdem gibi efsaneleşmiş penguen yazarlarının oluşturduğu mükemmel dizi. özellikle kültigin ve çetesinin çıktığı sahnelerde çalınan müzik hala kafamda. daha sonra kanal d'ye geçip tiyatro görünümü verildi, ama maalesef tutmadı. en iyi bölümleri stardaydı
bir bölümde kadın, kültigin e "beni bırak yüksek yerlerde tanıdıklarım var komiser damadım 18.katta oturur der" muhteşem bir diziydi .bazen maya tutuyor bunun nasıl olduğunu kimse çözemiyor bu her iş için böyle bunun sırrını kimse bilmiyor
memnum'un çikolatalı gofretleri alıp çocuklarına vermeden yediği dizi,soranlar da hepsine nasıl yedireyim babaları olarak hepsi adına ben yiyorum dediği dizi.
hostes kızımızın kültigin'e olan aşkını babasına söylemesinin ve evlenme isteğini arz etmesinin ardından memnun kaygısız'ın ağzından çıkan sözler de takdire şayandır.
- kızı serbest bıraktık hemen anarşik, kominik, faşik oldu.
eleman (memnun kaygısız'ın oğlu), hoşlandığı kızın taksiyle bir yerlere gittiğini görür. onu takip etmek ister ama taksiye binecek parası yoktur. belediye otobüsüne biner ve otobüs şöförüne şu tarihi komutu verir: şu öndeki arabayı takip et.
memnunlar emlakçı emlakçı dolaşıp ev aramaktadırlar. birinde kendilerine uygun bir ev bulurlar sonunda.
-eveeet artık şu kontratı yapalım emlakçı bey.
-tabi tabi. yalnız önce küçük bir prosedürü yerine getirelim.
-nedir ki?
-ee şey (arkadaki perdeyi açar) sizi jinekoloğumuzla tanıştıralım.
-jinekolog mu
-evet. mağlum hiçbir ev sahibi çocuklu kiracı istemiyor. o yüzden sizi kısırlaştıracağız.
soğuk, absürt birçok espriye kanırta kanırta güldüren dizidir.dizi tv de arada sırada yayınlansa da rast gelmek şans işi. ben bugün iki kere denk geldim mesela. berber ismailin dükkanında adamlar kendileri traş oluyolardı. bi de davulculuk yapan memnun yan mahallenin "ramazan gitarcısı" yla karşılaştı.
kültigin'in hostes ile girdiği bir diyalogta ''bizim erkeklik kitabımızda böyle şeyler yazmaz'' dedikten sonra kültiginin bir adamının cebinden erkekliğin kitabı isminde bir neşriyat çıkarıp ''evet abi yazmıyormuş'' demesiyle kopartan müthiş dizi.senaryasonu gani müjde,yönetmenliğini oğuz yalçın,müziklerini yeni türkü yapmıştır.
kanal d'ye geçtikten sonra stüdyo ortamında çekilen bölümleri berbat ötesi olan,star ve kanal6'da yayınlanan bölümleri defalarca izlense dahi bıkılmayan dizi.
ayrıca bir detaydır ki kafamı kurcalar, bu dizinin çekildiği kameradan mıdır nedendir bilmiyorum ama sanki hep renksiz ortamlar vardı, sokaklar da hep renksiz çıkıyordu, milletin teni benzi değişiyordu sanki...
türk tv tarihinin artık kültleşmiş, en komik ve en eğlenceli dizisidir. yeni dönemde çekilenleri değil, senaryosunu gani müjde, kemal kenan ergen, fatih solmaz gibi ustaların yazdığı kanal 6'daki ilk ve orijinal bölümleri izlenmelidir, zira gülmekten karın kası yapmanız garanti edilmiştir. anlık espriler ve peşinden gelen sessizlik, herhangi bir aptal kahkaha efektinin olmaması, başarısız ama sevimli dublajı sözkonusu diziyi kendi kategorisinde zirveye oturtmuştur.
berber ismail i meşhurdur. koltuğuna oturan herkesi kesip biçmesine ve bunu da tüm mahallenin bilmesine rağmen hala berberine insanlar gelmeye devam eder.
- ooo! yılmaz usta hoşgeldin! hayırdır ne bu halin?
- sorma ismail, bıktım artık yaşamaktan! ölmek istiyorum artık! ismail n'olur beni traş et!!!