kaybedilen insanlar 

adana çık aradan

1. daha çok yararı olacakken ölen-öldürülen, bu nedenle "kaybettiğimiz" insanlar

deniz gezmiş
    hüseyin inan
    yusuf aslan
    uğur mumcu
    ahmet taner kışlalı
    ahmet piriştina
    (eflatunsina, 24.05.2007 04:59)

2. (bkz: mustafa kemal atatürk)
    (bkz: eşref bitlis)
    (bkz: aselsanlı üç mühendis)
    (bkz: adnan kahveci)
    (bkz: recep yazıcıoğlu)

ve ayrıca
    (bkz: süleyman çakır)
    (anky, 24.05.2007 12:27)
  3. ölüyorum tanrım
    bu da oldu işte.

her ölüm erken ölümdür
    biliyorum tanrım.

ama, ayrıca, aldığın şu hayat
    fena değildir...

üstü kalsın...

cemal sureyya
    (anky, 25.05.2007 01:01 ~ 01:02)
  4. bazen toplu mitinglerde,kalabalık törenlerde, marketlerde, oyun oynadığını zannederken sokaklarda kaybedilen insanlar çocuklardır. birileri bulup geri getirebilir. kendisi direkt sizi bulabilir. anonsla tarif edilip belli bir noktaya getirttirilebilir. herhangi bir karakolda bulunabilir ( mesela ben, daha okula bile gitmiyorken, sokakta oynarken arkadaşımın annesi fırına tepsi göndermişti ve o da bana sen de gel diyince ben de onunla gitmiştim. yolda önümüzü kesen serseri çocuklar arkadaşımdan para istemiş, onu sıkıştırmışlardı. ve o cengaver arkadaşım sen kaç, git, durma demişti ve bende kaçmıştım. ama kayboldum. evi bulamadım. çiçekçi bir kadın, beni karakola teslim etmişti de annemle amcam beni orada bulup eve getirmişti. çocuk gözüyle karakoldaki maceram başka bir başlık konusudur. değinmiycem). işin kötüsü bugüne kadar kayıp ihbarı yapılmış çocuk sayısı bulunup da geri getirilenlerden çok daha fazladır. günümüzde benim çiçekçi kadın gibileri fazla kalmamış, organ mafyası, dilenci mafyası itleri gibi ahlaksız insanların sayıları artmıştır.
    (roselife, 18.06.2008 02:41)
  5. bir insanın kaybedilmesi için sadece fiziksel olarak ölmesi gerekmez.o insanla aranızda paylaşacak bir şey kalmamışşsa o kişi sizi için ölmüş yani kaybedilmiş bir insandır.
    (ceyus, 18.06.2008 03:10)
  6. içimizde öldürdüğümüz insanların cenaze törenlerine katılamıyoruz maalesef. kaybedilenlerde öyle. sonsuz bir sonsuzlukta, bizden uzakta yaşamaya devam ediyorlar böylece.
    (grace, 18.06.2008 03:37)
  7. ''kaybetmek'' fiili yitirmek, yenik düşmek, zarara girmek anlamlarını taşır. mecaz anlamı ölüm dolayısıyla ayrılmaktır. ''kaybedilen insanlar'' tamlaması ulus, millet vb.. degerli bireyleri yitirmek anlamındadır.. çocukların yada yetişkin bireylerin yollarını kaybetmesi anlamını taşımaz.. ve her insanın degerli bireyler olduğunu kabul edersek her gün dünyada onbinlerce insan savaş, açlık , terör vb.. hayatı ucuz kılan nedenlerden dolayı kaybedilmektedir..
    (carpenoctem, 18.06.2008 03:40)
  8. (bkz: ilahi kızılcık)
    (natalya casta, 18.06.2008 09:04)