son kasetinin promosyonu için kendisine büyük usta lakabını uygun gören bestekâr şarkıcı. insan usta olsa bile "ustayım" diye herkese duyurmaya çalışınca itici oluyor
gerçekten de saygı duyulası birkaç bestekar ve yorumcudan biridir türkiyede. özellikle gözlerinin hapsindeyim, devamı var ile ve melankoli şarkıları enfestir, her aşık olanın dinlemesi yararlıdır
sevgililer günü diye sürekli aşk şarkıları çalan bir radyoda rasgeldi demin, dinledim. güzel olup olmadığına bir diyeceğim yok şarkının, ancak uzunca bir süredir sevgililer gününü yalnız geçirmemiş bir insan olarak şunu anladım, tüm aşk şarkıları yalnızken daha güzel. evet biraz bencilce, paylaşmadan ne anlamı kalır ki bu şarkıların? ama öyle değilmiş anladım..
"seni versinler ellere / beni vursunlar" gibi annelerimiz babalarımızın flört ettiği dönemlerde onlara ışık olmuş, 100 lüx şiddetinde aydınlatmış eserlere imza atmasının yanı sıra
bir aslan miyav dedi
minik fare kükredi
fareden korktu kedi
kedi pırr uçurverdi
gibi pastoral eserler de vermiş, kozmopolit sanatçılarımızdandır.
40 sene boyunca aynı müzik üzerine benzer kelimeler ve ifadelerle söz yazarak şarkılar yapmış, hep nabza göre şerbet vermiş ve usta sıfatına kimi çevrelerce ve daha fazlasıyla kendince nail edilmiş kişi.
"ben anadolu çocuğuyum" isimli eseriyle bilmem kaç metrelik yatı da öyle bir tezat durur ki, bunun dumurundan plüton yörüngesini şaşırır gezegenlikten çıkar.
anadolu çocuğuymuş. kendin inanıyor musun buna be? ahah.
kendi söylediği şarkılardan çok nilüfere verdiği şarkılar daha ünlüdür desek yalan olmaz herhalde. hatta şarkıların sözünün ve bestesinin ona ait olduğunu bilmeyen bazı bünyeler, "bu adam da hep nilüfer'den dinlemeye alışık olduğumuz şarkıları söylüyor be." der durur. ününü biraz da nilüfer gibi sevilen bir şarkıcının seslendirdiği şarkılara borçlu olan bir adamın, kişisel sorunları yüzünden " artık nilüfer benim şarkılarımı söyleyemez!!" gibi bir tutum sergilemesi de kolay anlaşılacak bir şey değildir. nasıl satılan mal geri alınmaz ise, verilen hediye de geri istenmez.
ayrıca kişisel tercihleri(karısıyla kızı beste acar ya aynı yaştaydı ya da kızı daha büyüktü) yüzünden torunu, kendinden yaşça küçük birine dayı demek zorundadır.
duyduğuma göre eşini dövüyormuş kendisi. komşusu olan bir arkadaşım evden gürültü patırtının eksik olmadığını anlatmıştı.
(bkz: itü sözlük magazin servisi)
imzasını koyduğu kaliteli şarkılarla gönülleri fethedip, ukala tavırları ile fethettiği gönülleri döve döve geri almamıza neden olan bestekar. döşü açık gömlek üstüne altın kolye imajı ile de yıllardır kusturmaktadır bizi...
artık bu ülkede tanınan kendini kanıtlamış bir sanatçı olarak son kasedinin çalışmasını ona buna laf atark mistik güçleri oldugunu iddia ederek yaptıgı için beni dumur eden sanatçı demeye bile dilimin artık varmadıgı kişi
ne zaman bir tv programına çıksa karısınıda yanında çıkaran şarkıcıdır. karısını zorla ünlü yapmaya çalışmaktadır. bana ailecek çok yapmacık geliyorlar , onları görünce izleyesim gelmiyor.
bir cuma günü katıldığı beyaz show'da ferhat göçer ile ilgili konuşurlarken, ferhat göçer'in evli olduğunu söylemelerine rağmen müteakip pazartesi seda sayan'a konuk olduğunda; seda sayan'ın ferhat'ın evli olduğunu söylemesi üzerine çok şaşıran ve ''ben evli olduğunu bilmiyordum. madem evli o zaman karısına hürmeten sözlerimi geri alıyorum'' diyen şarkıcı.
ayrıca nilüfer ile alacak-verecek meselesi yüzünden davalık olmuş. yazık.
nice sanatçı geçinen insandan daha üretken sanatçıdır.
üç albüm yaptıktan sonra best of veya remix albüm çıkartıp para katlamaya çalışan insanlara benzemeyen şarkılarına ruh üfleyen kişidir. kaç nesil aşkın ne olduğunu bu adamdan öğrenmiştir.
nasıl bir insan olduğu tartışılabilir ama sezen aksu gibi yokluğu türk müziğinde bir kayıp olacaktır.
çok severdim. hala da eski şarkılarını dinledikçe sevdiğim bir sanatçı. fakat her yeni kasedi çıktığında katıldığı programlara elinde rulo kağıtla katılması ve alen beyan kapınıza uğrayıp tencere tava satmaya çalışan pazarlamacılar gibi albümünü tanıtması beni kırıyor. sen yılların kayahan'ısın. senin zaten böyle tanıtıma ihtiyacın yok kemikleşmiş hayran kitlen var. onlar albümünün çıktığını duyar bilir ve gider alırlar... yeni yetmeler gibi bunları yapması beni ondan nedense uzaklaştırıyor. kendisi bu durumdan dolayı pek bir üzülecek sanki de... neyse bende insanım adlı beni parçalara bölen esere can veren kişidir.
sözlerini de yazayım:
incecik ipliklerle
bağlanmışım hayata
yaşanacak günlerim
yine kalmış yarına
incecik ipliklerle
bağlanmışım hayata
yaşanacak günlerim
yine kalmış yarına
ben de insanım
bir canım var bir sabrım
sonunda ben de deli olurum
incecik ipliklerle
bağlanmışım hayata
yaşanacak günlerim
yine kalmış yarına
bir küçük ateş yansa
ısınır iliklerim
susmayın sevinçlerim
insanca isteklerim
ben de insanım
bir canım var bir sabrım
sonunda ben de
aaaaaaaaaa
ben de insanım
bir canım var bir sabrım
sonunda ben de deli olurum
soyadı açar olan, özellikle 80'lerin sonu 90'ların başında türk pop müziği'nde fırtınalar estirmiş, 1990 yılında gözlerinin hapsindeyim adlı parçasıyla türkiye'yi eurovizyon şarkı yarışmasında temsil etmiş sanatçı ...