belki ilginizi çeker
  1. · vuslat
  2. · necip fazıl kısakürek
  3. · özlem
  4. · pinhan
  5. · sabır
  6. · necip fazıl kısakürek
  7. · vuslat
  8. · özlemek
  9. · istanbul a dönmek
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dersim katliamı
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · yaran diyaloglar
  5. · aşk ı memnu
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · fatal error
  9. · ayakkabıların yüz ifadeleri

kavuşmak  

1. özlemek durumunun sonunu belirten, dünyanın en güzel duygusu. herşey unutulur, sadece kavuşulan vardır insanın hayatında.
    (aqua, 21.08.2004 22:15)
  2. bazen ancak ölümden sonra mümkün olur.
    (esdora, 21.08.2004 22:39)
  3. sevilen kişi uzaktayken iple çekilen eylem
    (dydm, 21.08.2004 22:57)
  4. ne görsem, ötesinde hasret çektiğim diyar;
    kavuşmak nasıl olmaz, madem ki ayrılık var?

(bkz: necip fazıl kısakürek)
    (tenekeci, 12.01.2005 20:08)
  5. her ayrılıktan sonra özlemle beklenen şey.
    (scarlet, 12.01.2005 21:02)
  6. doğasında ayrı olmak olmayan iki şeyin tekrar bir araya gelmesi halidir. birlikteyken hayatın daha bi yaşanılası olan eş ile bütünleşmedir.

bir örnekle açıklamak gerekirse nehirler kavuştukları yerlerde çağıldayarak denize dökülür..
    işte öyle birşey...
    (smooth, 16.08.2005 22:25)
  7. özlem'in tek avuntusudur.
    (temptress, 12.04.2006 15:15 ~ 15:52)
  8. [kavuşmak içimizde yer etmiş eski bir şarkının yeniden hatırlanmasıdır. bir zamanlar ahenkle dans eden duyguların uyanması. televizyon haberleri sonsuz ayrılıklardan ve sallantılı beraberliklerden söz edebilir ve bu asla önemli değildir.

kavuşmak bazen kaldığımız yerden devam etmektir bazense yeniden başlamak. kavuşmak, yokluğun bilmecesi sürerken duyulan özlemdir. kasvet yüklü bir karanlıkta ışığı arayan umutsuz yolcuların en ölümsüz hayali.

kavuşmak, zamanı insafsızca katleden ayrılıklardan sonraki ilk dokunuştur. küçük bi şaşkınlık yeniden hatırlamanın ilk acemiliği. insan ellerini nereye koyacağını bilemez. geçmişte yaşananlar bir anda anı olup çıkıverir. belki de bu yüzden anılarla baş edemeyen bi kavuşma hiç bir zaman gerçek bir kavuşma olmamıştır. onun adı olsa olsa buluşmadır. kırık dökük ve eksik bi buluşma. çünkü arada hâlâ aşılması gereken can sıkıcı bir uzaklığın ürkek gölgesi dolaşır.

kavuşmak, ne yazık ki henüz şiir kıvamından oldukça uzaktır. öylesi anlarda insan ister istemez kendisine sorar; "kavuşmak için ayrılık şart mıdır?" ]
    (bkz: sıcak saatler)
    (anha minha, 30.07.2007 16:13)
  9. (bkz: vuslat)
    (depresif, 30.07.2007 16:16)
  10. dört saatlik birliktelik için aylarca beklemektir bazen. aynı şehirde yaşadığınız halde, şartlar zordur. ama, değer. ona değer. dört saniye için bile aylarca ağladıysanız, dört saat düğün, bayramdır size. büyük bir sevgi varsa beklenir. on dakika için bir yıl bile beklenir. yıllardır vazgeçemediğimiz insanlara helal olsun bekleyişlerimiz. feda olsun yıllarımız.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 24.05.2008 19:05)
  11. kavuşmak bazen bi kişi ile olmayabilir yıllardır aradığınız bir nesne ya da bir şarkı olabilir.mutlu olur insan kavuşunca.özlemin ardından gelendir çünkü.ben hiç ummadığım bi anda hayatımda büyük bi anlamı olan,ortaokul yıllarımda müzik tarzımı bulmama yardımcı olan,bunalımda bile mutlu olmamı sağlayan bir radyo istasyonuna bugün yeniden kavuştum.bütün saçma sapan piyasa şarkılardan uzak türkçe eski- yeni alternatif rock şarkıları çalan mükemmel bir radyo kanalıdır kendisi.herkese tavsiye etmek isterdim ama sadece adana'ya özgü maalesef.ankarada o kadar aradım ama yoktu böyle bi kanal bende orda çalan şarkılardan liste hazırlıyodum bilgisayarımda hep.bu arada adı mavi radyo.eskiden frekansı 98 di şimdi 96.2 olmuş.tesadüfen buldum.yıllar sora eski bi dost gibi geldi.ilaç gibi geldi.hoşgeldi...
    (fonden, 14.08.2008 00:03)
  12. ...oysa;
    ırmak olmak isterdim
    dağları aşar
    vadilerde çoşar
    ovalarda susar
    sana koşardım
    sana...
    (myster, 27.09.2009 22:59)
  13. 'terliklerimle gelsem sana
    sonunda aşkı
    bulmuş gibi...'
    (simliboya, 29.09.2009 22:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil