kavram karmaşası   

adana çık aradan

1. bunun ileri düzeyde olanına, bir tür hastalık sayılanına, afazi denir. afazide kişi kelimenin anlamını unutur ve ona hiçbir şey ifade etmez. alev alatlı schrödingerin kedisi adlı eserinde bunu türklerin genel hastalığı olark muhteşem bir imgeyle sosyal eleştiri düzleminde ele almıştır. çok yerinde bir tespittir. türkiye üzerinde oynan oyunlarda, özellikle amerikan hükümetinin türklerde afazi hastalığını yarattıklarını ve kavram karmaşassına sebep olarak istediklerini ele geçirdiklerini anlatır..
    "neler ouyor bize" diye düşünenelerin okuması gereken bir yapıttır. bilimsel verilere rahat bir anlatımla ulaşabilirsiniz. sanırım "metal fırtına" ve türevleri olan kitaplardan çok daha faydalı ve inandırıcıdır.
    kurtlar vadisi sevenler için pek de matah değildir, okumasın onlar...
    (betty blue, 27.03.2006 13:16 ~ 13:17)
  2. ali mert'in, günümüzde deforme edilmiş şekilde sıkça kullanılan on kelimenin kökenlerini, nasıl bu şekilde deforme olduklarını açıkça anlatan, dilimden "sanat sepet işleri" lafını atmamı sağlayan kitabı.

bunu okuyan bunu da okusun: ali mert - omurgayı çakmak.
    (chaghdash, 27.03.2006 15:35)
  3. ideolojilerin içinin boşaltılması ve insanlar tarafından yanlış anlaşılması.

devletçilik --> sosyalizm

milliyetçilik --> faşizm

laiklik --> dinsizlik
    (strateji, 30.04.2006 01:04 ~ 04.09.2008 15:45)
  4. çok bilen yahut hiç bilmeyen kişi hastalığı. hastalık diyorum çünkü hakkaten öyle.

(bkz: @1823570) ; yazar burada bu hastalığa tutulmuş belli ki. ne diyeceğini bilemediğinden dolayı tabi ki. bilen insanlarda ise durum daha farklı cereyan etmekte. şöyle ki ;

- postmodernizmin kıyılarında gezinen sürreal bir çalışma. çok başarılı olmasının yanında içindeki egzistansiyalist alt metinler sanat tarihinde yeni bir çağı başlatacak gibi.
    + abi naaptın alt tarafı bi omlet yaa..
    - idealar dünyasında bu omlet..
    + çay koyayım abi ben sana , bi iç iyi gelir.

bu ikinci türde adam saçmalasa da "bu söylediğin ne" "az önce bişe dediydin o ne demek" gibi sorulara sular seller gibi cevap verebilir. cümle içinde kullanamamaktır asıl sorun.

ne olursa olsun her iki türde sevimsizdir. gereksiz gerginliklere sebep olur. o yüzden siz siz olun bu akşam ki avrupa kupası maçlarındaki diagonal paslara dikkat edin. mutlaka birşeyler olacak. (bkz: anladın sen onu)
    (chinaski, 15.08.2007 11:52)
  5. (bkz: kavram kargaşası)
    (santimantal, 03.09.2007 22:47)
  6. öylesine ivmelenmiş durumda tüm kavramlar yakalamakta zorlanıyorum. internet hiç de girdiğim gibi değil. o kadar fazla kavram ve yenilik aktarılmış ki, hangi birine yetişeceksin? hangi birine? teknoloji zaten başlı başına kopmuş durumda. müzik de eski dinlediğin müzik değil ki, bildiğin müzik grupları sadece best of larda karşına çıkıyorlar artık.

öylesine değişmiş ki yaşamlar. eskiye dönmekte zorlanıyorum. ve daha sonra aman be! diyorum. sebep ne? eskiye dönmek için sebep ne? ileriye bakıyorum. yetişemeyeceğim kadar uzaktalar. geriye bakıyorum. geriye gidemeyecek kadar ilerideyim. geriye gidemeyecek kadar hatalarla doluyum. bırakıyorum. umursamıyorum. tüm eskiye aitliklerimi. parkurun kenarına oturuyorum. önümden kendim geçsem, beni tanımayacak durumdayım.. öylesine zor zamanlar ki ve tüm kavramlardan bezdirici hayat ki bu. artık hiç bir yarışı kazanamıyorum. yarış bitene kadar parkuru dolanıyorum ben, ellerim cebimde. alın! kavramlar sizin olsun...

-alıntıdır-
    (lastrose, 06.12.2007 13:14 ~ 14:26)
  7. önce kavramlarda anlaşalım.. ifadesinin kullanılması gereken durumu anlatır.
    (paradasim, 20.03.2008 03:39)
  8. çok düşünen ruh mu dersin birey mi dersin homo sapiens mi dersin, işte onun önce ikiliklerle başlayıp, sonrasında arapsaçına bağladığı çatallanma durumudur.
    felsefe denen şey bunu üretir bi de çözmeye çabalar ne ilginçtir değil mi ama?
    (uzletgüzin, 21.03.2008 23:55 ~ 23:58)