belki ilginizi çeker
  1. · ağzına sıçılası komşu modeli
  2. · bir erkeğin duymaktan nefret ettiği şeyler
  3. · şehirler arası otobüste ağlayan bebek
  4. · oda arkadaşının bayhancı olması
  5. · televizyon karşısında yaşamak
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · author
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · thierry henry
  8. · ah müjgan ah
  9. · sınavın onuncu dakikasında yeni kağıt istemek

katil olma nedenleri  

sayfa  / 2
  1. * biraz önce anlattığın şeyin dinleyici(!) tarafından sorulması(yeniden niye anlatıyım ki nasıl olsa yine dinlemeyeceksin.eğer dinlediğin halde anlamamışsan da niye anlatıyım ki nasıl olsa yine anlamayacaksın.hayat herseyi iki defa anlatıcak kadar uzun değil.o yuzden en iyisi boylelerini öldürmek)
    * kötü espiriler yapılması
    * buda yetmiyomuş gibi kötü espirilere gülmenin beklenmesi
    * buluşma yerine geç kalınması(hayat her geç kalanı bekleyecek kadar da uzun değil)
    * arkadaş ayağına yatan kişinin gecenin geç saatlarinde seni araması(niyeyse!)
    * kısa boylu,tipsiz,beyaz saçlı, kültür seviyesi düşük,mantıksız, aptal hocanın sana asılması
    * aynı hocanın gecenin bir yarısında seni arayıp "napıyosun diye bi aradım" demesi.(aslında bütün öğrencilerimi bu saatte ararım ayağına yatıp)
    * seni aptal yerine koyması(eğer aptal değilseniz, bu seçenek yürürlüğe girer)
    * itinayla yaptığın yemeği çok hızlı yemesi
    * yeni temizlediğin yeri kirletmesi
    * seninkinden farklı bi kadın kokusunu üzerinde taşıması(sadece erkek partnerler için geçerli)
    * senikiyle aynı kadın kokusunu üzerinde taşıması(sadece bayan arkadaşlar için geçerli. bu madde sayesinde erkek arkadasınızın kız arkadaşınız ile ilişkisi olmadığından da emin olabilirsiniz.)
    ...
    (666, 12.12.2005 18:27)
  2. kardeşinizin evdeki son pudingi yemesi
    kardeşinizin evdeki son gofreti yemesi
    kardeşinizin evdeki plastation2 ye el koyması
    kardeşinizin araba yarışını en yüksek seste oynaması
    kardeşinizin street fight vb. oyunlardaki yumruk,tekme tokat seslerini gene sonuna kadar açması
    kardeşinizin obur olması
    kardeşinizin 250 kg olması
    ......
    (bkz: o benim bitanem)
    (selenikom, 12.12.2005 18:30)
  3. babamı by-pass ameliyatı yapan doktorun hatasını kabul etmeyerek "ben o damarı değiştirmeseydim, şimdiye çoktan gömmüştünüz babanızı" demesi üzerine o doktoru gömme isteğiyle yanıp tutuşma, söz konusu eylemin en haklı nedenidir bence.
    (bkz: bugün katil oluyordum)
    (bkz: bilgili olmak ve bilge olmak ayrı şeyler)
    (betty blue, 12.12.2005 21:29)
  4. okey oynarken taş çalmak.
    (stone cold, 12.12.2005 21:35)
  5. adam öldürmek(öyle ama)
    (elchupacabra7, 12.12.2005 21:44)
  6. çok sevdiğin şehrinin belediye başkanınının şehirdeki sıkışıklığa tek çözüm olarak sen ve arkadaşlarının okullarını şehir dışına taşımak istemesi.
    (advoscotch, 12.12.2005 21:45)
  7. * çok kötü başağrısı çektiğiniz bir anda yanınızdaki kişinin devamlı konuşması, konuşması, konuşması...
    * konuşurken bir yandan da devamlı "sen ne diyorsun, duydun mu?, beni dinliyor musun?" diye dürtüklemesi...
    * sevgilinizin sen bana şunu dedin, bilmem kaçıncı ayda böyle yapmıştın, benim istediğim gibi niye davranmadın vs. diye bır bır bır nefes almadan kavga etmesi ve susmak bilmemesi...
    * ve semra hanım tipli kaynanalar...
    (gabriel, 12.12.2005 22:31)
  8. anket doldurmak.
    (twinkle, 12.12.2005 22:40)
  9. sabah sabah:
    yataktan sürünerek kalkıp el yüz yıkama,giyinme vs.faslını çabucak halledip dışarı çıktığında,karga bokunu yemeden köpeklerini gezdirip pisletmiş kişilerin geçtiği kaldırımı kullanmak zorunda kalmak.
    yuvarlana yuvarlana giderken kaldırımı mera sanıp malak gibi yayılmış beş kişilik bir gruba toslamak ve havaya pardon, izninizle savurup bu grubu bir türlü sağlayamamak ya da sollayamamak.
    gideceğin yere ulaşıp kapıdan içeri girdiğinde buharlanan gözlüklerini çıkarıp etrafı görememek.hadi hadi, diye bekleyip sıranın sana geldiğinde camekan arkasındaki adamdan yanlış yerde beklemiş olduğunu öğrenmek ve seni bu sıraya göndermiş olan adamı bulamamak.
    öğlen öğlen:
    bir tane bile sigara içmediğini, sıcacık bir çay yudumlamadığını hazinle hatırlayıp sigarana uzandığında duman kovma timine yakalanmak.
    öğleden sonra öğleden sonra:
    gözün masada yapılmasını bekleyen süreli işlere dikili, telefonda çemkiren kişiye dert anlatmaya çalışmak.
    akşam akşam:
    sen işlerinle boğuşurken evlerine giden kişilerden sürekli iyi akşamlar, iyi akşamlar işitmek.
    gece gece:
    tavuk gibi erkenden yatağa girmiş zevkle kitabını okurken çatkapı evine gelen içkili arkadaşlarını ağarlamak.
    (heyiyaif, 16.12.2005 17:07)
  10. en geçerli nedeni paradır.
    (trustno1, 16.12.2005 17:09)
  11. insanı suça teşvik edecek olaylar bütünüdür. bir şeyi anlatmaya çalıştığında sürekli bozulmuş plak gibi ne? diye sorarlar, adamı katil ederler. böyle vıcık vıcıktır o an kişideki hisler. aman aklınıza mukayyet olun, elinizi kana bulamayın, mekanı terk edin.
    (bkz: sınavda hocanın öğrencinin başına dikilmesi)
    (book buff, 17.04.2007 18:56 ~ 25.07.2008 01:00)
  12. ev arkadaşları, ev arkadaşlarının arkadaşları, ev arkadaşlarının arkadaşlarının arkadaşları, ev arkadaşla...

hay ben bu ev arkadaşının...
    (gnarus, 17.04.2007 19:13)
  13. -sevgiliden kıskanan arkadaş
    -arkadaştan kıskanan sevgili
    -balkona sigara içmeye çıktığınızda yan balkonda bitiveren komşu teyze
    (bkz: gider bu böyle)
    (liselle, 18.07.2007 12:43)
  14. (bkz: norveçte yılda sadece bir cinayet işlenmesi)
    (camel, 23.08.2007 13:15)
  15. çeşitli sebeplerden olabilir amma kadınlar arası kıskançlık ve hava atma yarışını da unutmayalım. buyrun biri özetlemiş bile (alıntıdır);

"sonunda katil oldum.. öldürdüm karıyı.. bu mektubu da yazıyorum ki bunalımdan çıkamaz intihar edersem beni anlayan birileri olur belki... bakın karıyı neden öldürdüm anlatayım.. herşey 2 yıl önce bu mahalleye, daha doğrusu apartmana taşınmamızla başladı... karım yeni komşular edindi.. altımız üstümüz geveze kadınlarla doldu, gelgitler günler münler başladı bilirsiniz işte muhabbeti.. bir gün alışveriş yaptım eve döndüm. elimde bir torba dolusu erzak zaten trafik yüzünden burnumdan soluyorum. eve girdim. karıma gülümseyerek konuşmaya başlayacaktım ki, bana şöyle dedi:

- kazım bu ne bu?
    - erzak karıcım, alışverişten geliyorum.
    - erzak anladık da neden bu kadar?
    - eh işte bir kaç gün yetecek kadar, haftasonu süpermarkete gideriz.
    - yandaki komşunun kocası hergün iki file dolu geliyor senin haberin var mı?

çok şaşırmıştım. böyle bir huyu yoktu bu kadının. ses etmedim. ertesi gün iki torba doldurdum geldim. bir buket de çicek.. ne dese bayılırsınız?

- kazıııııııım ne bu ne?
    - sana çicek getirdim karıcım.
    - onu anladık, neden 8 tane gül?
    - sen seversin...
    - hayır işte. ben orkide seviyorum. karşı komşumuz daha dün karısına 3 tane tabak kadar orkide bulmuş getirdi, senin haberin var mı?

yahu ne oluyor bu karıya.. eskiden böyle değildi. daha ertesi gün bir orkide buldum, elim yine dolu 2 file, bir de ne zamandır istediği klasik müzik kasetlerini aldım geldim.....

- kazıııııııım bu ne bu?
    - orkide, istemiştin ya hani!
    - hayır onu demiyorum, bu kasetler.
    - haa senin çok istediğin kasetler vardı ya hani.
    - aaaa ben sana bunları al mı dedim? ben bunları seviyorum dedim.
    - ama karıcım.
    - ama mama istemem. ben istemeden birşey alınmayacak! hem bana cd alacaksın bundan sonra. bütün apartmanda cd çalamayan bir ben kaldım. bundan sonra cd alınacak bu eve.. bak haftaya günüm var. hemen cd istiyorum.

- hanıııııım bak sana ne aldım!
    - aaaa kazım?
    - şaşırdın ve çok sevindin di mi?
    - bu ne bu?
    - sanyo müzik seti hem de cd çalari var. bak bunlar da cd'ler.
    - kazım sen ne müsrif ve işe yaramaz bir herifsin?
    - ne oldu karıcım?
    - sanyo alınır mı hiç?
    - neden ki sanyo'da bişey mi var?
    - tabi ki, apartmandaki herkesin sony'si, pioneer'i var. ben nasıl göstericem bunu millete. ühü uhüüü. hüngüüüürrrr. bunun watt'ı da düşük. superbass'ı da yok. ühüüüü, sen beni sevmiyorsun, ühhüüüüüüü....

allalaaa, karıya bak yaa, nereden ne buldu şimdi? hem nerden öğrenmiş duymuş bu abudik gubidik lafları? ulan karılar kendi aralarinda superbass'dan mı konuşuyolarr? yoksa devir değişti de ben başka bir çağda mı yaşıyorum, nedir yarabbim bu karabasan.. gittik sony ile değiştirdik tabi. 3d-deepbass'lısını aldık, hanım hava atacak inşallah. sony alanlara da cep telefonu veriyolarmış iyi mi? hem de hattı kartı bedava. eh hanım haklıymış demek ki. gerçi iki kat para ödedim ama bedava cep telefonu verdiler, o da aradan çıktı, hemen eve koşarak döndüm:

hanıııııııııımmm baksana cep telefon hediyesi de varmış!
    - kazım?
    - gulp!
    - bu ne bu?
    - ce ce cep tele.... tele.....
    - görüyoruz kör değiliz! cep telefonu ile kurtulabileceğini mi sandın bunlar demode oldu artık. herkesin var cep telefonu. sen hangi devirde yaşıyosun? bak alt komşunun kocası karısına bilgisayar aldı. hem de internetli. bir hava atıyor ki sorma. ben de istiyorum.
    - ınnngg... hadi ya?
    - tabi ya, senin bunlardan haberin yok tabi. elalem uzaya gidecek yakında.
    - ama karıcım biliyorsun seneye düşünüyoduk zaten bilgisayar falan...
    - anlamam ben. hemen istiyorum. haftaya günüm var, göstericem.

ulan karı esas ben sana yakında gününü göstericem... ama ses etmedim yine. sonradan düşündüm aslında haklı, ne göstericek öbür kadınlara? hemen arkadaşlardan biraz anlayanlara telefon ettim cepten. ooo amma da meraklısı varmış bu işin.. hepsi koşup geldi. kimi diyor pentium ııı al, öbürü diyor modemi 56 olsun, beriki diyor voodoo kartı taktır. eüzibillahimin... nedir hocam bu vudu? gittik bilgisayarcıya. beni evirdi çevirdi elimdekini avcumdakini aldı. üstüne de 3 senet yaptı, bilgisayarımızı aldııık. doğru eve koştum, hanım bayılıcak artık, bilgisayarimiz bile var. komşulara bile yetiştik. pardon çağı yakaladık diyorum.

hanııııııııııııııııııııımmm!
    - kazııııııııııııııım!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    - hönk?
    - bu ne bu kazım?
    - oooo... eeee... 300 megahertz, cd romlu, 56k modemli, ekranı da (dur kaçti) hah 15 inç
    - kazım!!!
    - neeeee.............
    - kazım sen bir salaksın! kazım sümsük herif! bunu mu kakaladılar sana....!!!!
    - ne var ki ne?
    - kazım bu pentium ıı bile değil
    - ama 300 mhz. (ah keşke öbür arkadaşı dinleyip p-ıı alsaymışım, işimiz var şimdi)
    - kazım bu cyrix! gözün de mi görmedi? bu olmaz! etikette "ıntel ınside" yazıcak..!!!
    - ama karıcım ne farkı var ki, yokmuş yani hiç bir farkı, bunun da interneti var.
    - istemeeeeeeeeem istemem..... hayatta elimi sürmem. bu p-ııı olacak. hem bunun diski de küçük. ben bunun neresine ne download ediyim? üstteki komşu bir site bulmuş bütün resimli yemek tarifleri varmış. bu diske sığar mı bunlar hiç? ne biçim adamsın sen kazım? beni rezil mi ediceksin elaleme?

ses etmedim, madem faydali birşey alıyoruz, hanım faydalanacak, belki daha iyi yemek yapar, eğdim boynumu gittik değiştirdik, iki kat para ödedik ama bir pııı-450 aldık. olsun yaa, biricik karım, ne karılar var her ay bilezik kolye diye tuttururlar. bu arada sabır taşına dönmüşüm çatlamak üzereyim........ bir kaç ay daha dayanabildim, çünkü anlayacağınız üzere bu iş burada bitmedi.. eve ne getiriyorsam bir kulp bulundu, kimden ne gördü ve duyduysa istedi.

kazım...!!! karşı komşular dolby prologic almışlar. ben de istiyorum.
    - kazım....!!! yan komşular cd yazıcı almışlar. bana hemen 8x hızlısı alınıcak.
    - kazım.....!!! üst komşular arabaya gps taktırmışlar. taktır çabuk yollarda kaybolmayalım.
    - kazım......!!! iki alttakilere çarkıfelek'ten araba çıktı. ben de istiyorum, ara hemen, bana da çıksın !
    - kazım.....!!! iki üsttekiler digital çanak taktırttı. çık çatıya sen de tak. benim yok dedirtme bana...!!!!
    - kazım... !!! kapıcının karısının bile dvd playerı var !

aylar içinde eriyip yitiyordum. elde avuçta kalmadığı gibi bilmem kaçıncı tüketici kredisini tüketmiş, belli başlı bütün bankalara borç takmış, bilmem kaçıncı kredi kartını bağlatmış vaziyetteydim. hayret bir şekilde bankalar hala daha geliyolar: bireysel hesap açalım,depozitli hesabımız var, hesabınızda para yokken para çekin, buyrun burdan yiyin.. ben kafayı yemişim birader borç içinde yüzüyoruz zaten. ulan peki bu kadar parayı bu apartmandakiler nereden buluyordu? bir gün karım yine karşıma geçti:

- kazım! bütün apartmandaki kocaların yan geliri var senin neden yok? rüşvet mi yersin, mafya mı olursun, gece işi mi bulursun, ne yapıcaksan yap, ben anlamam! bir tokat çaktım ki ben bile inanamadım. karı boylu boyunca yerdeydi.
    - ...
    karıyı eşşek sudan gelene kadar dövdüm. ambulans çağırdım, doğru hastaneye. bir süre korktum beni sorguya çekerler mi diye ama karı şikayetçi olmadı. haftaya taburcu oldu geldi. eve girer girmez:

- kazım, allah belacığını versin herif!
    - ne var lan yine ne?
    - beni sigorta hastanelerinde süründürdün, allah da seni teneşirlerde süründürsün!
    - ne diyon karı ne diyon seennnnnnnn.....!!!!!!
    - karşı komşunun kocası karısını özel sağlık hastanesinde baktırtmış gül gibi! millet karısını dövüyor ama özel hastanelerde özel odalarda baktırıyor. beni rezil ettin ele güne!
    - ha?
    - yan komşu var ya, dövmekle kalmamış, ayaklarını da kırmış karısının, sen ne biçim herifsin? gücün mü yok? iktidarın mı yok? sen ne biçim erkeksin heriiiiff!

bunu duydum ya gözüm dönmüş. ne kendimi biliyorum ne olanları hatırlıyorum. karıyı 39 yerinden bıçaklayıp serdim yere. üstüne 15-20 bıçak daha saplamışım, bıçak saplanmadık yerim kaldı demesin diye! işte böyle... sanıyosunuz ki herşey çözümlendi. hayır. şimdi hapisteyim fakat daha kötü durumdayım. her gece kabus görüyorum. karım her gece rüyama giriyor.... bana ne diyor biliyor musunuz?
    - kazım ...
    yok, boşverin. söyleyip sizi de deli etmeyim şimdi. neyse ki yalnız değilim. üst komşum üst ranzada, alt komşum alt ranzada, yan komşular da yan koğuştalar."
    (guenhwyvar, 25.09.2007 18:35 ~ 18:35)
  16. kalabalık bir grupla sinemaya gitmeye karar verip filmin adını ve konusunu sormayı fragmanlar başladığında akıl eden filmin yarısında of sıkıldım demeye başlayıp sonunda da izlediğim en berbat filmdi diyen insanlar

not: izlenilen film imdb de 8.2 puan almıştır
    (eche, 13.04.2008 10:51)
  17. sabır pimini çekip, kişiyi patlayıcı konumuna getiren sebepler bütünüdür.
    (kız babası, 13.04.2008 11:14 ~ 13:34)
  18. (bkz: ihanet)" onmousedown="return bkc('3082025','%60+ihanet%60')">ihanet)
    (sailormoon, 06.02.2009 13:33)
  19. -harman kalmak
    -harmanken karşıdaki kişinin dalga ve kafa muhabbeti yapması
    -harmanken karşıdakinin kafasının güzel olması(dalgası var da vermiyosa ağır tahrike girer)
    -dönenlerden birinin cigarayı piç edip üstüne bir de gülmesi,
    -patlama anındayken birinin siyaset konuşması,
    -lsd bad tribi,
    -bandı vurduktan sonra maymunlaşan tıfılın kafa sikmesi,
    -bazı salakların tripleri kameraya alma çabaları,
    -kardeş ayağı çeken erkeğin yalnız kalınca yavşaması
    falan,filan...
    (kiaransalee, 06.02.2009 14:38)
  20. (bkz: öğrenci işleri personeli)
    (supertrump, 24.03.2009 16:37)
  21. kıyıya nedensiz birşekilde vuran balina ve yunuslar hakkında "oy kullanmaya gelmişler" şeklinde yorum yapıp kahkaha atan bünyeleri görmek, işitmek.
    (xanobachewsky, 24.03.2009 16:40)
  22. götü tavan yapmış hoca profili
    (kaalp, 28.04.2009 03:59)
  23. kocası maraton vb. programları izleyip kendisinin istediği dizileri açmadığından haftanın dört günü bıkmadan usanmadan yakınının, komşusunun, akrabasının evine dizi seyretmeye gelen kadınlar var. ya da eşiyle kavga edip olanları bir an önce anlatmak için en yakın merci olarak yan daireye uğrayanlar. yahu bırak bir gün de izin ver de ailemizle başbaşa film keyfi yapalım, karşılıklı oturalım sohbet edelim dimi. ama yook daha büyük bir mesele var ki teyze yaprak dökümünü izleyemeyecek kocası yüzünden. yahu banane. ben sana evimi açmak zorunda mıyım. belki işim var. belki banyo yapacam. belki kitap okuyacam. ya da canım şu anda seni hiç çekmiyo. nedir yani. ben seni her istediğinde ağırlamak mecburiyetinde miyim. vallaha birgün elimden kaza çıkacak. kapı çaldığında açacam "halime teyze izin verirsen bugün en güzel kokularımı sürünüp evde çırılçıplak dolaşmak istiyorum" diyecem. bu nedir ya. mor çatı mı lan burası.
    (aglayankekin kankası, 05.05.2009 21:58 ~ 22:02)
  24. çok gerçekçi bir neden için;

(bkz: ağzına sıçılası komşu modeli)
    (nvr ws a crnflk grl, 06.06.2009 17:49)
  25. biraz asabiyet yeterlidir kanımca.
    (indrowus, 06.06.2009 18:16)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil