belki ilginizi çeker
  1. · catharsis
  2. · poetika
  3. · yedinci istanbul rock festivali
  4. · 27 mayıs 2009 fc barcelona manchester united maçı
  5. · manowar benim gel bana koy
  6. · rock bar
  7. · dorock
  8. · ugly in the morning
  9. · ephieste
  10. · palanthaser
gündem
  1. · uykusu olup da uyumayan insan
  2. · ahmet kaya
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · colin kazım richards
  7. · banu güven
  8. · mcv
  9. · susarak özlüyorum

katharsis  

sayfa  / 2
  1. istiklal caddesinde vivaldi denen yerin üstünde bulunan pek bi power çalan 3 katlı acaip barımsı
    (prometheus, 02.03.2004 12:11)
  2. taksimde bulunan ucuz fiyatları bulunan ve içerisinde götünüzün donduğu bar.metalcilerin uğrak mekanı.
    (ignite, 17.03.2004 09:46)
  3. son zamanlarda içeride kafa sallayıp kendinden geçen tipleri sıklıkla bulabileceğiniz,kızla gidilmemesi gereken yerlerdendir.ses çok fazladir.ayrıca dream theater hastası bir adam vardı * orda çalışan ne zaman bir şarkısını istesem takdir eden gözlerle bakardı. bana wait for sleep şarkısını sevdirmiş yer.
    (abandini, 26.03.2004 14:55 ~ 14:55)
  4. 27 mart 2004 itibariyle "haftasonları oturduğunuz an içki ısmarlama mecburiyeti" uygulamasına geçen metalci mekanı.
    (soulforged, 28.03.2004 18:21)
  5. empati sayesinde bazı duygusal boşalımları simgeleyen kavram.
    (pursewarden, 02.04.2004 02:41 ~ 02:42)
  6. eskiden* arızalılar kulubü toplaşma mekanıydı..
    (radiance, 02.04.2004 02:56)
  7. "seyircinin kendini sahnedeki olayla özdeşleştirmesi sonucu, sahnede yaşanan çözülme anında seyircinin yaşadığı duygusal boşalma" olarak tanımlanabilecek tiyatro terimi.
    (archmagus, 03.04.2004 20:23)
  8. hafta içi gidildiğinde kafa mekan olan , hafta sonu mümkünse uğramayayım dediğim , palanthaser ile bol bol içki tükettiğimiz ve bu yüzden erken saatlerde istediğimizi çalan mekan.(bkz. alternative four)
    (nightwish, 04.04.2004 02:12)
  9. sahibi pek bi kıl olan, çalışanlarıda bi o derece mekan sahibine benzemeye çalışan*, gidenlerden de artık pek bi haz alınmayan, birası ucuz* rock bar.
    (tyrael, 07.04.2004 03:16)
  10. (bkz. tombul şişe efes)
    (bkz. halkın birası)
    (buscemi, 11.04.2004 19:56)
  11. giriş katındaki ses düzeyinden dolayı kendi sesinizi bile duyamayacağınız, genelde extreme metal çalan rock bar.
    (hellhammer, 29.07.2004 10:27)
  12. en son gittiğimde gereksiz derecede yüksek ses düzeyi ile beynimi kafatasıma sığamaz hale getiren, çevremde gördüğüm insanlarında bi acayip şekilde kasıldığı metalci ortamı. çevrede hatun veya başka bi olay yokken neden bu kadar kasılır bu adamlar anlayamadım. herşeye rağmen müzik ve ucuz bira için gittiğim mekan.
    (baal hammon, 17.08.2004 14:23)
  13. ibret alma da denilebilir. ama aslen de budur:

(bkz: @21277)
    (azwepsa, 02.12.2004 14:23)
  14. taksim'in en düzgün metal mekanlarından biri.
    bugüne kadar bulunduğum mekanlar arasında doom-gothic metale en çok ağırlık veren bar.
    ara sıra saçmalasalar da genel olarak 'kaliteli müzik-ucuz bira' deyince ilk akla gelen yer.
    sahip olduğumuz değerleri bir bir yok eden tüketici içgüdü ve açgözlülük denizinde boğulmamayı başarabilmiş, yıkılmaz kale.
    (adyingwish, 27.12.2004 03:24)
  15. katharsis kelimesindeki her harfe farklı bir renk atayıp, renkli renkli bir tabela geliştirmiş mekan.
    o tabelayı gördüğümden beri uğramadım, uğramaya da korkuyorum doğru söylemek gerekirse. kapıdan içeri girip (ki o metal kapıyı da kaldırmışlardır belki...), insanların hit that'i hep bir ağızdan söylemelerine şahit olursam oracıkta ağlayabilirim.
    (adyingwish, 12.01.2005 05:13)
  16. yamulmuyorsam psikolojide arınma anlamına gelen sözcük.
    (the weakest link, 05.02.2005 13:11)
  17. önceden çok takılırdım bu mekana.ancak artık son zamanlarda "marjinalim ben" diye dolanan özenti tayfadan tiksindiğim için mi,yoksa sözkonusu mekanın alt katında bangır bangır pop çalan kulüpten nefret ettiğim için mi,hadi onlar da olmadı,hafiften olgunlaştığımı hissettiğim için mi bilemiyorum,artık takılmak istemediğim mekan.
    (close2death, 05.02.2005 13:14 ~ 13:14)
  18. bir zamanlar sabah saatlerinde (1-4 arası) çok sakin ve tenha olan, asker pantalonlu gözlüklü abimiz eşliğinde işletildiği içinde sakin müzikler çalan, (led zeppelin, 80ler, rock balladları vs...) fakat saatin dördü geçmesiyle işletmeye teşrif eden piercingli, uzun saçlı absürt adamın direk olarak bilek* metalden girip de kulakları yok etmeye başladığı bir taksim barı.
    ayrıca akşama doğru cradle of filth tişörtleriyle gelen lise tayfası köşe başına kurulur ve her şarkıya "ööö böööö öğğğ" diye eşlik eder, ritim tutuyorum diye ayaklarını yer bangır gümbür vururlar. (tek başıma gitmiyor olsam görürdünüz) bir süre sonra göthik* makyajlı, alternatif kafalı lise kızlarımı gelir ve ortamdan kaldırmaya niyetlendikleri, abazalıklarını yok edecek olan abaza metalciyi beklerler.
    yani bir zamanlar sabah saatlerinde kafa dinlemek için gidilmesi tavsiye edilirdi, şu an ne haldedir allah bilir.
    (venom, 12.06.2005 13:16 ~ 13:17)
  19. kerhane mi yoksa rock bar mı diye sorulası mekan.
    (hexagram, 03.08.2006 02:49)
  20. eski sahibi alınca mekanı,çılgın atan manowar tayfasını temizlemekle başlamış işe.manowar yasak artık katharsis'te. sahne konulmuş tekrar,yılbaşı için hollandalı iyi bir grup getirmeye çalışıyorlar,şubattan itibaren her ay gothic gecesi düzenlenecekmiş.mekandan son haberler bunlar.bundan 2 ay önce leş bir mekandı,artık güzel bir mekan.dorock'ın işine sekte vuracak gibi gözüküyor ayrıca,zira metaltr tayfası tekrar katharsis'e dönüyor.

ha bir de bira 2,5 ytl.su oranı dorock'la caravan'la aynı ehe.
    (silentpain, 18.12.2006 02:15 ~ 07:49)
  21. bir dönemin* çalıntı'sından sonra devamlı gidilen mekandı katharsis... 1999 ya da 2000 yılında bir çocuk terastan kendini attı diye baya bir ismi dolanmıştı herkesin ağzında. çalıntı'nın el değiştirmesi ile metalci tayfa katharsis'e kaymıştı. caravan o zaman da vardı, manowar'cılar o zaman da caravan'daydı. katharsis de bir iki sene sonra yumuşamaya, alternatif çalmaya başlayınca metalci tayfa önce haydar'a, sonra zurich'e ve 45lik'e, sonra da gandalf'a kaydı.. katharsis'in en bi karışık zamanları ise dorock'a yaradı tabi..
    (vikartindur, 18.12.2006 03:13)
  22. yunanca da arındırma anlamına gelen sözcük. aristoteles'in poetika adlı yapıtında, gerçek trajedinin seyirci üzerindeki etkisini anlatmak için kullandığı terim.
    (alfonsina, 08.01.2007 23:40)
  23. (bkz: catharsis)
    (geceninpencesi, 22.03.2007 19:54)
  24. antik yunan döneminde "arınma" anlamına gelir ( aristo "poetika" adlı kitabında açıklar). kahramana yaşatılan trajik olaylar sayesinde seyirci bir arınma yaşar.
    (the girl with red hair, 22.03.2007 23:14)
  25. mizah teorilerinden olan 'üstünlük teorisi'nin özünü oluşturan kavramdır. üstünlük teorisinde temel mantık kötü durumda olan birisinin yerinde olmamaktan (yani bir anlamda ondan üstün olmaktan) kaynaklanan bir rahatlamanın oluşturduğu gülme eyleminin gerçekleşmesidir. aynı şekilde sanatın icrasında (özellikle tiyatroda) gerilimin yaratılmasının ardından okuyucunun/izleyicinin rahatlamasını, bir anlamda üzerlerindeki gerilimden arınmasını sağlayan durumları anlatan kavramdır.
    (negatif, 01.07.2007 04:13)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil