elbette
spoiler içerir.
ilk sezonda kelepçelerin ortaya çıkmasının ardından suçu ne ki diye düşündüren, flashbackleri gördükçe masum ya da haklı suçları olduğuna kanaat getirilen, ada ve kurtulma yolları için canla başla çalışan lost sakini.
muhakkak adada geçen her olayın içinde bulunuyo, istese de istemese de. ama bu konuda onu hep istekli gördük. bi nevi erkek fatmaydı en başlarda. her olayın içinde bulunması onun adadan kurtulmak için çok çalıştığını ya da others olma ihtimalini getiriyor akıllara. başına 23.000 $ ödül konmuş, her yerde fellek fellek aranan bi suçlunun bu kadar kurtulmak istemesi biraz garip. kurtulunca elbette yakalanacak, hapishanede yaşamına devam edecektir. o zaman niye bu kadar diretmektedir adadan ayrılmak için? michael'ın yaptığı saldan yer istemesini hatırlayın. annesine kavuşmak olabilir mi bu isteğinin nedeni ama sonradan da gördük aileyle kopmuş olduğunu.. bildiği başka kaçış yollarını mı deneyecek yoksa ? others olabilme ihtimali düşük görünüyo bi yandan da ama ne olacağı belli olmaz lost'ta.
aşk hayatı da ayrı hüzünlü geçmiş olması da dikkat çekici. ilk aşkı kate yüzünden öldürülmüş, evlendiği adamdan kaçmak zorunda kalmış ne kadar sevse de. adadan sonrası onun için yine ayrı ikilem. jack'e olan ilgisi gözlerden kaçmamış ama
sawyera karşı da eli kolu bağlı kalmamıştır. duygusal git gel yaşadığı için bu ikisi arasında mekik dokumuş, en son hydra'da sawyer'la sevişmeleri jack tarafından izlenince jack'in bin bir türlü triplerine maruz kalmıştır; bu da jack'in juliet'e yanaşmasında önemli bi sebep, adım olmuştur.
jack haklı mıdır bu konuda? evet haklıdır.
yerinde olsaydım bu karakterin baktım ortam güzel, beni dış hayata bağlayan bişey yok. ne aile ne başka bişey. üstelik deli gibi aranıyorum polis tarafından ve çıkarsam elleri ensemde olacak, orda olmaya, orda yaşamaya alışırdım. kurtulmak için çok da çabalamazdım. çok büyük zorluklar da çekmiyolar sonuçta yaşamak için.. yemekleri var, uyum sağladılar kazadan sonra. çok sıkılacakları bi durum da yok karakter çeşitliliği gayet güzel. others gibi bi belaları da hazır.
demek ki bunca kurtulma isteğini gerektirecek bi sırrı var.
others olup da sahil halkına rol yapıyo olması da muhtemel. ama başka bişeylerinin çıkması gerekiyor ortaya. senaristlerin vardır illaki bi düşündükleri karakter için.