içine mutfak tüpü takılan "soba(?)" çeşididir. ismi
lpg sobası olarak da geçiyor. bir aralar popülerdi, artık pek kullanılmıyor sanırım. tüpten gelen gaz ön panelde, döner pişirme aletlerine benzer bir yerde, yanarak ısı, karbondioksit ve suya dönüşür. ısı kısmından çok emin olmsam da, kullanıldığı ortamda, özellikle küçük odalarda, baş ağrısı yapar. alt kısmında tekerlekleri vardır. uyduruk bir ateşleme sistemi ve gaz miktarını azaltıp çoğaltabileceğiniz düğmeleri vardır. bu düğmeler üst yüzeyinde, açılır kapanır bir bölmede olur genelde. bir de sonradan çıkanlarda ön tarafta çaydanlık koymak için eklenen ızgaralar görmüştüm.
sonuçta tüp takılıyor olmasından dolayı tehlikeli, performansı bakımından yetersiz bir alettir.
son nefesini verdiği dönemlerde, üstüne dolaşım sağlasın diye garip bir fan takılmaya başlanmıştır. hatta
çarkıfelek'in hediyesi olabilir.
(bkz:
raks fanlı katalitik)
kış aylarında artan ölüm oranlarının sebebidir.
(bkz:
kataliktik zehirlenmesi)
(venom, 17.01.2007 01:20)
bir boka yaramayan soba. karşısında durursanız, ısınabiliyorsunuz ancak. ayrıca kapattığınız an etraf buz gibi oluyor. koca tüp, boşu boşuna gidiyor anlayacağınız.
altıncı nesil yazar kişi, hoş gelmiştir.
eskilerden daha biz doğalgaz neyim bilmeden önce, kömür fiyatları tavan yaptığı sıralarda evlerde kullandığımız ısınma aleti.ayrıca bu alet öyle işlevli bir alettir ki sadece ısınmanın yanında önüne takılan aletler sayesinde çay demleyebilirdik; hatta ve hatta kestane bile pişirirdik.tabi bunu yeni nesiiler pek bilmez.onlar sobayı görmeden, biz çağ atlayıp doğalgaza bile geçtiydik ama nese...
herhalde üyeliği en hızlı biçimde onaylanan ve sözlük camiasında boy göstermeye başlamış
altıncı nesil yazar. daha nice nesillere diyor, kendisini muhabbetle kucaklıyorum. (yok artık)
sözlüğün görüp görebileceği en deli adam kanımca. üslup ve aykırı bakış açısının en sivri ucu, fiilen de tanıdığım için ayrı bir haz yaşatan, sözlükte sivrileceğine, ama olumlu ama olumsuz tepkilerin odağı olacağına inandığım bir yazar kendisi. nick altı henüz dolmamışken yer ayırtmak vesilesiyle (ve sözlüğün karşı karşıya kaldığı bu potansiyel deli hakkında bigi vermek için) uzun süredir pek fazla uğrayamadığım bu ortama yeniden beni çekmiş deli dolu bir şeydir.
başlık parsellemek hissiyatı içinde olmak.
(bkz:
deliden korkmak)
güzel memleket adana'da kış aylarının sevgilisi olan soba çeşiti. 2 adet tüp alınır ve bütün bir kış geçip gider. hadi bilemedin 3. taş çatlasın 4 (o da 2 ayrı odada yakılıyorsa)
dün akşam tanışıp hojgeldin diyebildiğim altıncı nesildir.
hoş gelmiştir...
sözlük ortamında bulunamayacak bir kibarlığa sahip olan yazar. kız mı erkek mi bilmiyorum ama erkekse gerçekten şaşırırım demek istiyorum
katoliğin litik olma hali enzimlerle.
yapıcı tarafıyla ve teşvik etme gücüyle beni harekete geçirmiş yazardır. her sözlüğe bir tane lazım, sözlük tavan yapar valla.
*
delikanlı yazardır. denizli'den kısa bir süreliğine istanbul'a gelmiş, kısıtlı vaktinde zirvemize teşrif edip, bizimle birlikte olmuş, muhabbetini esirgememiştir. umarım, kısa süre içinde bir başka zirvede (daha uzun süreli tabi) gene karşılaşacağızdır.
hatalarımı bulmak için gözünü dört açan,her hatamda beni uyaran daha iyi yazmam için beni teşvik etmeye çalışan ,kötü espri yapan, ondan daha önce düşündüğüm şeyleri kabul etmeyen, teşekkürü bir borç bildiğim nesildaşım.
ilk günümde dj arkadaşla işbirliği yaparak beni dumura uğratan samimi yazar kişisi.
az önce okuduğum ukte notu ile gülümseten yazar.
seviyesi ve saygısıyla takdirimi kazanmış olan yazar. böyle seviyeli sevecen olsun ağzıma sıçsın afedersiniz.
(bkz:
o derece)
zeki, aklını kullanabilen, yazıları konusunda çok iyi olduğunu düşündüğüm, espri yeteneği ve insani hassaslığı olması ve de kova burcu olması dolayısıyla sevmeye başladığım 6.nesil yazar.
altı nesil yazarlar arasında hızlı bir ivmeyle yükselen ve dahi en erken statü sahibi olan yazarlardan biri. öyle ki; okunan ve oylanan bir yazar. yazarlığı bir kenara unutkandır bir kere. unuttuğunu çaktırmamaya çalışır ama nafile.
eski dönemlerin sıcak ev ambiyansını yaratan arkadan almalı, önden yakmalı, üstten tütmeli ısıtıcı araç. tdk dakilere nazire yapıyorum. çocukluğumu sıcak kılan nesnelerden biri.. hemen çakmağı bozulur, yanmak bilmez, yarım saat yanınca da baş ağrıtırdı ama yine de kaloriferle değil onunla ısınmayı tercih ederdim..
bebeğim benim.
hisli geçmiş zaman başlığı altına yazdığı muazzam yazısıyla çocukluğumun o masum günlerine kısacık da olsa gidip gelmemi sağladığı için kendisine teşekkürü bir borç bilirim. yüreğine ve eline sağlık.
kendisi şöyle baba bir adamdır. geyiğini yaparken ağırlığını kaybetmez, ama aynı zamanda alayına gider. helal olsundur zira verdiğim gazlara çabuk tepki verip kilometreleri katederek 5. yıl partisinde yerini almıştır. kısacası takip ediniz, ben kefilim.
başıma birşey gelmicekse takdir ediyorum bu adamı hem candan, hemde sevimli hemde bana bu saatte hatrımı soran, sağlığımı düşünen kibar nesildaşım.
rahat adam. evet filmi çekilecek yakında.
sözlüğün burtvin temsilcisi. anlık gazla herşey yapabilirsiniz. hatta öyle bir anlık gazla istanbulda soluğu aldık. değişik bir duygu valla.
(bkz:
yaptıkları yapacaklarının teminatıdır)