belki ilginizi çeker
  1. · kasetçaları özlemek
  2. · kalemle kaset sarmak
  3. · kaset deliğini bantla kapatmak
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · prison brake
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · yazmam daha aşk şiiri
  9. · yaramazlık

kasedi kalemle ileri geri almak  

sayfa  / 2
  1. pilden tasarruf için gayet yerinde bulduğum eylem. ama her kalemle olmaz, kasedin deliğine güzelce oturan bi kalem bulunmalıdır, ardından ya kalem arzu edildiği miktarda elle çevrilir, ya da kalem delikteyken kasede havada dairesel hareketler yaptırmak suretiyle bu işlem gerçeklenir. dikkat edilmesi gereken nokta ,saat yönünde mi yoksa aksi yönde mi çevrileceğidir.
    (bin dolar var mi bin dolar, 21.07.2004 09:39)
  2. kalemi havada sabit tutup, merkezkaç kuvvetinin etkisiyle kaseti döndürmek şeklinde olması gereken eylem.

yüksek performans için (bkz: stabilo)
    (deleka, 20.03.2006 23:56)
  3. commodore 64 zamanında en çok yapılan hareketlerden biridir.
    (jamesdean, 21.03.2006 00:00)
  4. walkman kullanan gençliğin en sevdiği yöntemlerden biri. pilin, enerjinin değerini en iyi bu nesil bilir işte, çünkü nefret eder pil biterken dinlediği şarkının iiiiuuuoouuvvvmmbz şeklinde bitmesinden ve pili dinlediği kaseti hızlıca ileri geri sarmak için heba etmez. tasarrufu bilir.
    (hanspeterberigel, 21.03.2006 00:08)
  5. (sycrone one, 21.03.2006 00:11)
  6. 650 mah varta accuplus piller kullanırken yapardık. şimdi flash bellekli mp3 playerlar, 2500 mah piller... teknoloci çok gelişti ama ben hala wm fx 457 walkmanimi ve 805 kulaklığım özlüyorum.
    (ufkabakan81, 21.03.2006 00:40)
  7. (offfffbea, 21.03.2006 14:09 ~ 14:09)
  8. walkman sahibiyken yapmaktan bıkmadığım eylem.sarmaya pilmi dayanır kardeşim.tasarruf herzaman iyidir.
    (troke, 21.03.2006 14:14)
  9. vaktiyle video kasetlerde legolu versiyonu uygulanan eylem. beta videonun kafası bloodsportun kasedini milyon kere geri almaktan bozulduğunda lego setlerindeki ince ve uzun ikiye dört yada altı delikli parça, kasetin arkasındaki tırtıklı beyaz yuvaya cuk oturduğu için geri sarmada kullanılırdı. makara rahat dönsün diye kasetin üst tarafındaki, içindeki filmi koruyan uzun kapak kısmı kaldırılıp, tekerleğin yuvasına oturan lego parçası çevirilerek kaset başa sarılırdı.
    (genaro, 21.03.2006 14:22 ~ 14:42)
  10. hey yavrum hey... vakti zamanında bir tane de kurşun kalem sahibi olmamaın nedeni... ama sonra şarkı çalmaya yetmeyen pilleri sadece sarmak için kullanarak sineğin yağını çıkarmaya başlamıştım. insanın kolu ağrıyor...
    (bkz: doksanlık kaset)
    (azwepsa, 21.03.2006 14:25)
  11. reynold's tükenmez kalemlerle tam süper olan eylem
    (bkz: hey gidi günler)
    (gladis, 16.01.2007 03:30)
  12. takarsın kalemi kasede. geçersin halayın başına. teeey teeey sen yorulana kadar kaset sarılır.
    (tenement funster, 16.01.2007 04:02)
  13. 'kasetler vardı eskiden' dedirten bir eylem.walkman zamanlarında yanımızda sürekli kalem taşıma nedenimiz.birkaç kişi aynı anda yapınca ayrı bir komik ve keyifli olurdu.bunu ilk keşfetmemi sağlayan biyoloji öğretmenim(cidden sıkı adammış) canım benim...
    (goddess of the cemetery, 16.01.2007 04:17)
  14. kurşun kalemlerin ortasında diş izine benzer izlerin kalmasına sebep olan eylem. tabi artık ne kaset kaldı ne kasetçalar.
    (mayqueen, 16.01.2007 11:26)
  15. bunun için en iyi malzeme kurşun kalemdir. uçlu ve tükenmez kalemler aynı randımanı vermez.
    ama bu durum artık sık sık tekrarlanıyorsa kasedi sarma nedenleri ortadan kaldırılır. örneğin kasedin bir yüzünde boşluk varsa oraya dinlenildiği zaman keyif verecek bir şarkı çekilerek boşluk giderilir.tabi bu girinin -di li geçmiş zamanın da yazılması gerekir(di) aslında
    (mencet, 30.09.2007 12:54)
  16. adını hatırlayamadığım altıgen ince uçlu keçelimsi kalemlerle* * yapılınca kolaylaşan, walkman kullanıcılarının pilden tasarruf amacıyla gerçekleştirdikleri eylem.

fazla hızlı yapmamak, yada sadece kalemi tutup bilekten nazik bir hareketle fır fır döndürmemek gerekir ki kaset bandı zarar görmesin.

en ideal teknik, kasedi sol elle tutup,kalemi usulca yuvaya yerleştirilerek yapılandır. kalemin bir tarafını sağ elin baş parmakla, bir tarafını orta parmakla tutup, denge sağlamak amacıyla işaret parmağını hafifçe temas ettirerek dirsekten rotasyon saplamak suretiyle çevirerek yapılır.
    (just call me daydreamer, 30.09.2007 13:04 ~ 13:19)
  17. kasedin bozulması durumda işlem görmeyen hareket çünkü bu durumda pilden yemek şart olur. kaset bir kaç kez ileri geri sarılır ve arkasından buzluğa konarak bir kaç saat hatta bazen günlercee bekletirlir. herşey en az enerjiyle kasetin ömrüne ömür katmak içindir.
    (bkz: buzlukta kaset bekletmek)

(ancak buzluktan çıkartılan kasetin açılması beklenmeli ve arkasından bir kaç kez daha ileti geri sarılmalıdır)
    (bkz: 80lerde çocuk olmak)
    (pipelette, 30.09.2007 16:08 ~ 18.02.2008 13:01)
  18. kalem bulunamazsa serçe parmakla yapılan eylem. hatta parmakları inca diye ortamdaki çocuklara yaptırılır bu iş genelde. az mı çocuk travma yaşadı bu yüzden be. kaset sarmaktan ve ekmek almaktan başka hiçbir işe yaramıyorduk sanki.
    (blue danube, 30.09.2007 16:19)
  19. bana ters gelen bir hareket. ben genelde kalemle geri alıyordum.
    bir zamanla eski model walkmanlerde geri sarma tuşu yoktu. ha madem çıkarıp kasedi ters çevirip saracam, kalemle sararım kardeşim. bir yandan da başka şarkı dinlerim.
    aslında kalemle kaset sarmak denmesi gerekir.
    (venom, 30.09.2007 16:27)
  20. bu iş için en uygunu stabilo marka kalemlerdir.
    (iris, 30.09.2007 16:28)
  21. metal müzik kasetlerinde pil ortama dayanmadığı için zaruri olan eylemdir. bu eylemin özenti bir hareket olduğunu anlamak için kişinin bu işlemi tombo kalemle yapıp yapmadığına bakma gerekir. kaset en delikanlı şekilde pazardan alınan kalemle yapılmalıdır.
    (wildboy, 30.09.2007 16:36)
  22. çok süper bir buluştur, hangi dehanın aklına geldiyse tebrik edilesidir. saçma sapan çalışan bir radyonun kasetçalar bölümünde kasedi ileri geri saracağınıza ve hem elektrik hem sinir harcayacağınıza(salak makineler kasedin ağzına sıçıyorlar bazen, bant her yere dolanıyor, çözemiyorsunuz) hem kol kaslarınızı geliştirebilir hem de gereken tasarrufu yapmış olursunuz.
    (atalantavanessa, 27.03.2008 23:02)
  23. çocukken walkmenlerimizin pili bitmesin diye hepimizin en az bir kez yapmış olduğu durum.nerede re-chargable piller,nerede pcden şarj olan dahili şarjlı mp3 playerlar hey gidi gençlik hey.
    (dondurmalısufle, 29.06.2009 17:02)
  24. teyp kasetleri için değil de vhs video kasetler için bu eziyetten kurtulmak adına kaleme alternatif sırf kaseti ileri-geri almaya yarayan aletler vardı. düşünüyorum da ne çılgın senelermiş.

(bkz: tamamlayıcı mal)
    (coldjoke, 29.06.2009 17:12 ~ 17:12)
  25. (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 29.06.2009 17:15)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil