adet sancıları, bel fıtığı ve bilimum kas ağrılarında kullanılan hap. adı üstünde kasılan kasları gevşetiyor ve ağrınızın hafiflemesini sağlıyor. fakat bazen kas ile birlikte beyni de gevşetiyor ve kafa binbeşyüz dolaştırıyor, klavyeye salya akıttırıyor ve durduk yerde uyutuyor.
kaslarda fazla gerginlik sonucu olan spazmları yatıştırma etkisi bulunan ilçalardır.alkol ile kullanılmaması gereken en önemli kimyasalların başında gelir.
ses sanatçılarının ve şan bölümünde okuyanların çok zor da kalmadıkça kullanmadıkları ilaçlardandır. ses tellerini de etkilediğinden, sesin etkin kullanımını olumsuz yönde etkilemekte ve etkisi takip eden günlerde de sürmektedir.
kendisi, eğer vücudunuza iğne ile enjekte edilmişse ve siz bu müdehaleden yaklaşık yarım saat sonra kendinizi boş boş gülerken yakalarsanız korkmayın. incittiğiniz belinizin korkunç ağrısını alıp götürse de beraberinde getirdiği uyuşturucu etkisiyle bel ve bacaklarınızın üst kısımları hissizleştikçe korku duygusu tekrar kendini göstermeye başlayabilir, fakat yenilmeyin. hatta bir süre sonra zaten kafanızın da güzel olmasıyla uyuşuk bölgelerinize kendiniz vurmaya başlayip “aaa, bak cidden hissetmiyorum abi” diyebilirsiniz. eğer bu iğneyi birkaç gün vurulacaksanız, ilkgün yapmadıysanız da ikinci günden itibaren en yakın tuvaletleri not etmeye başlamanız da gerekebilir çünkü en geç üçüncü günden itibaren çok işinize yarayacak*.
bunların hepsini yapın, yapın da o halde bilgisayar başına geçip grubunun bir parçası olduğunuz proje* ile ilgilenmeyin derim ben. zira isterseniz proje yöneticisi olun isterseniz projedeki yazılımcı, yapmanız gerekenleri karşıdakilere birkaç kez sormadan anlayamayacak hale de, yanlış bir şey yaptığınızda sanki dünyayı kurtaracak olan silahı son anda bozmuşsunuz gibi özür dileyecek hale de gelebiliyorsunuz. sürekli uyumak isteyecek olmanız ve sahip olduğunuz bir anda bu isteğe yenilebilecek kapasite, sıfıra yakın performansınızı daha da dibe çeker.
haftada bir kaç kere aldığım, zaman zaman günde bire kadar çıkan kombo ilaçların ilki. ikincisi ağrı kesicidir. ne de güzel geçinirler ikisi, bilemezsiniz.
efendim öncelikle masabaşı işi yapmaya başlarsınız. 1 sene çalıştıktan sonra beliniz çılgınlar gibi ağrımaya başlar. doktora gidersiniz, mr çekilir, bel fıtığınız var denir. salak gibi inanırsınız. verdiği egzersizleri yaparsınız, odaya yanlışlıkla giren herkese 5 dk açıklarsınız aslında gizli eşcinsel olmadığınızı ve terli bir halde doğum yapar pozisyonunda olmanızın nedeninin bel ağrınız için doktorun verdiği egzersizler olduğunu ispatlamaya çalışırsınız umutsuzca.
ağrınız arttıkça bir kas gevşetici (miyorel), bir ağrı kesici (aprol) alırsınız. pıt pıt, bonibon gibi, şukela gibi evet.
sonrasında bel fıtığı olan arkadaşlarla tanışırsınız. ama hepsi garip bir şekilde 6 ay sonra ameliyatlık olmuştur. siz neyi doğru yapmışsınızdır da 4 sene çekebilmektesinizdir bu ağrıyı? sonra paraya kıyıp bir yabancı hastaneye gidersiniz.
aynı mr'ı tekrar çekip aynı gözlük arkasından farklı bir beyin yorumladığında der ki:
d: senin fıtığın yok, xyz omurlar arası bağlantı gelişmemesi (ismini attım) var.
sonrasında düzgün oturmaya, stres yapmamaya, kilo almamaya çalışırsınız. zamanla ağrılar kabul edilebilir seviyeye iner. yokuşlu bir sokağa taşırsınız evinizi, seve seve egzersizlerinizi de yaparsınız doğal olarak böylece. ameliyatsız gül gibi geçinir gidersiniz bir kas gevşetici sayesinde.
tez yazan bünyelerin ihtiyaç listesinde üst sıralarda yer alır zannediyorum. zira parmak, boyun, bel, sırt gibi gevşetilmesi gereken pek çok kas oluyor. bacak ve kalça içinse daha ziyade oturduğun yerden ilgili bölgelere kan pompalayıp uyuşmayı azaltan şeyler lâzım.
muskozan ve adelex isimli ilaçlardır. ben içince gevşiyorum, uyuması da pek bi tatlı oluyo etkisini göstermeye başlayınca. (gevşemeye bahane mi arıyorum lan acaba?)