12 şubat 2005 beşiktaş denizlispor maçında kapalı tribünündeki çarşı taraftarının kapalı alt ve üst eşliğinde maçın başlama vuruşundan maçın 20. dakikasına kadar söyledikleri tezahürat cümleciği. gaza getirici etkisi vardır. belli bir süre sonra uyuşturur. orta kulaktan kan getirir.*
bir arkadaşın "lan oğlum sesin şiddet sınırı çatladı" gibi eblek bir ifade kurmasına vesile olmuş beşiktaş tezahuratı. fener gol gol gol, cim bom gol gol gol, gibi diğer takımlara uyarlamalarından farkı beşiktaş kapalısının daha hızlı ve daha öfkeli* söylemesidir.
uzun süre çok yüksek sesle ve hızlı söylenip, akabinde aynı hızda beşiktaş'ım benim, biricik sevgilim söyle senden başka kimim var benim tezahüratına geçilen, bu esnada lig tv'nin mikrofonlarının sesini kıstığı, henüz gol atılmamışsa da gaza gelen birkaç beşiktaşlı futbolcunun sert hareketlerden ötürü sarı kart görmeye başladığı, insanda sanki kapalı trübün bu hızla devam ederse patlayacak izlenimi uyandıran, kapalı alt ve kapalı üst tarafından birlikte söylenen çarşı bestesi.
(bkz: beşiktaş sen bizim her şeyimizsin)
işin aslı maçın başından itibaren bunun söylenmesi takım üzerinde baskı yaratmakta ve yıllar önce vuku bulan inönü sendromunun tekrar ortaya çıkmasına sebep olabilecek gibi gözükmektedir.
geçtiğimiz beşiktaş fener maçında beşiktaşlıların dünya rekoru kırma durumları sırasında söyledikleri tezahurat.
(macin 64. dakkasında standaki herkesin kartal gol gol gol diye bağırması 132 desibellik bir ses tonundadır. daha önceki rekor 2003 yılında liverpool mancherster maçındaki 130 desibelle liverpoollu taraftarlara aitti.)
beşiktaş taraftarını ayrıcalıklı kılan tezahürat... hangi takımın böyle taraftarı var?!!
bu sene şampiyon görelim sizi
ölmeden mezara koymayın bizi
korkutmaz bizleri musalla taşı
ölümüne seviyoruz biz beşiktaşı...
kartal gol gol gol... diye devam eder...
beşiktaş taraftarının giderek rap hızında söylemeye başladığı tezahürat."beşiktaş'ım benim biricik sevgilim" şarkısını da 7/8 ritmle söylemeye başladılar.sahada seyredecek birşey olmayınca, müzikal anlamda ilerleyelim bari diye düşünüyorlar galiba.
18 eylüldeki rekorda canlı şahitlerden biriydim.tezahürat kapalıdan çıktı yeni açık,eski açık hatta numaralı tribünde bile eşlik edilir hale geldi.açıkçası kendimden geçtim orgazm oldum bağırırken.hala hatırladıkça gaza gelirim.
ayrıca aynı tarihli maçta yayıncı kuruluşun saha sesini kısmasına da sebep olmuştur tezahürat.
feridun düzağaçın konuk olarak katıldığı cnntürkteki futbol extra programında "televizyonda izlerken duyunca bile korkuyorum.varın gayrı futbolcuların halini siz düşünün.beşiktaş taraftarının tek sevmediğim tezahüratı" dediği solgan..
ne denli etkili olduğu istatistikler itibariyle de sabit, bütün bir stadyumu havaya uçurduktan sonra gevşek bir gülümsemeyle yerine oturma isteği uyandıran şey.
yarraamı ye fener harikaydı da, bu hakkaten rezil. o ne mına koyim. "kartal gol gol gol hhhkk!! kartal gol gol gol hhhhkk !! öhhö öhhö kartaalhoholholh...hhhhhh.."
20 ekim 2005 beşiktaş bolton wanderers maçında dünya ses rekorunun kırılmasına vesile olan tezahürat. başladıktan 3 dk. sonra hızlanmaya başlar. 5.dk'da çıldırılır. 7.dk'ya kadar çıldırılır. bir davul ritmiyle sakin olunur 4-5 dk. yavaş ritimde devam edilir. daha sonra tekrar başlanır. nefes yetmez,yürek dayanmazdır..
bizi bizden alan, bir nevi transa sokan çılgın tezahüratımız.
bu tezahürat genelde kapalı üst , çarşı tarafından başlatılır, ilk önce eller havaya kalkar. üçlü genelde maçın başında çekildiği için siz kartal gol gol ün geldiğini hemen anlayıverirsiniz. ilk başta ses çok gür gelmez, kapalı alt hemen karşılık verir, daha sonra çıkan ses neredeyse tüm kapalı üst tarafından gelmektedir ki artık tüm kapalı buna katılmıştır.
git gide hızlanır ve alt-üst ses çıkartma yarışında hisseder kendini, bu arada çok farketmezsiniz ama kapalı tribünden korkunç bir ses yükselmektedir ve tüm tribünler maçı değil sizi izlemektedir. sesler yorulunca alkışlı bir kartal gol gol ile dinlenmeye başlanır, fakat bitmeyeceğini bilirsiniz, kapalı üst tekrar gürlemeye başlar artık sesler kısılmış ve tezahürat tüm avrupa yakasında yankılanmaktadir. ne kadar eleştirilsede, her inönü maçında böle yapılmaya devam eder, edecektir...
beşiktaşımın harika tezahuratlarından biri. üst kapalı ve alt kapalı sırasıyla bağırır. artık yorulma aşamasında alkışlarla ritim tutarak söylenir ve bitirilir.
beşiktaş taraftarının söyledikçe delirdiği, delirdikçe söylediği başka bir takım taraftarı olarak imrenerek izlediğim fakat dakikalarca hiç değiştirmeden söylendiği taktirde de izleyenleri bayabilecek olan tezahurattır.
taraftar "kartal gol gol gol" diye bağırdıkça, istenilenin aksine gol atması gereken ayaklar kilitlenmiştir. zira bu sezon beşiktaş rakip ağlara bıraktığı 43 golle son 23 yılın en az gol attığı yılı yaşamaktadır.
beşiktaş taraftarının garip bir şekilde "ne kadar hızlı söyleyebiliriz?" diye akıllarına takılmış tezahürat. artık o kadar kasıyorlar ki, "katahohoho" şeklinde bir şey duyuluyor. ne takıma, ne de başkasına yararı var böyle bir gürültünün açıkçası...