karne alma günü 

adana çık aradan

1. bu günlerin bir de marşı vardı aynen şöyle; akdeniiz, karadeniiz, karneleri isteriizzz
    (solti, 10.06.2005 12:51)

2. (bkz: akdeniz karadeniz karneleri isteriz)
    (dawsan, 10.06.2005 14:13 ~ 14:31)
  3. ilkokul için; heyecan, heves, mutluluk
    ortaokul için; hayatı sorgulama, aileyle yüzleşme, not değiştirme seanslarının başlaması
    lise için; öss okul puanı, öss sistemini sorgulama, "hocam geleceğimle oynuyorsunuz!"
    üniversite için; otomasyon binasının girişte sağ tarafta bulunan makinaya öğrenci kartını okutmak sıra numarası almak sıran geldiğinde adı artık "not dökümü" olan sarı kağıdı almak, hiçbir şey hissetmemek, (bkz: formalite)
    (arch, 03.04.2007 20:14)
  4. bir önceki akşam acayip heyecanlanan gündür.

ve tatili başlatan gündür, sırf bu yüzden sevilir zaten.
    (the killer, 03.04.2007 22:30)
  5. ikiye ayrılır

1-) iyi karne alma günü
    2-) kötü karne alma günü

iyi karne alma gününde her şey güzeldir. giyilen kot giyilen pantolona yakışmış, ayakkabılar sırıtmamaktadır. (ben ayağımda sırıtmayan bir ayakkabı görmedim arkadaş. baktığım yerden midir nedir?) espriler komiktir, duyulmasa da anlaşılmasa da. herkes de bir güler yüzlülük vardır. en sert öğretmen de bile.

beklenti tavan yapar, sürekli söylentiler yayılır durur "şimdi dağıtılıyormuş" "karneler haftaya dağıtılacakmış" "müdür balkona çıkmış yağma yapacakmış" gibi. bu söylentilerin neden yayıldığını da neden itibar edildiğini de bilmiyorum. daha sonra öğretmen gelir yoklama sırasına göre karneleri verir iyi karne ele ulaşır olay biter.

kötü karne alma gününde yukarıdakilerinin aynısı olur, tek fark ele gelen karne iyi değildir o kadar. (farklılık sonraki günlerde baş gösterecektir.)

sonrasında alınanların analizi ve elinde karne olan tanışları bulup not sorma, not söyleme safhası başlar.
    (hiçmiyok, 21.06.2008 15:35)