baba:karnen nasıl?
oğul :kırmızı renkli önde atatürk'ün gençliğe hitabesi falan var iki katlı kapanıyo. içini açıyon notlar falan var. bazılarına taktir falan koyuyolar fazla yokmuş galiba bana koymayı unutmuşlar işte öyle köşede bi yerdede notlar var bide imza falan koymuşlar.
baba :eşşek herif!?!!
2.dönem
baba:karnen nasıl?
oğul :eğitime destek kampanyası çerçeveleri içinde okula gidemeyen öğrencilere karnemizi gönderdik baba azda onlar sopa yesin
baba :bise farketmiycek yine yiyecen nasıl olsa
öğle tatilinde; annelerinin elini tutmuş evlerinin yolunu tutan mini mini birleri gördüğüm vakit "hey gidi günler heyy" diye iç geçirmeme ve çocukluk yıllarıma dönmeme neden olmuştur...
başarıdan başarıya koşan eş dost çocukları yüzünden olması gerekenden daha fazla anlam yüklenen netice ilamı. öğrenim hayatım sikildi bunun yüzünden. dersleri çok çok iyi bir adam değildim, olamadım da hiçbir zaman. zekiydim ama çalışmıyordum. hatta ben iyiydim de çevrem kötüydü. o kadar ki babam okul konusunda "illa oku demiyorum hobi olarak oku yine oku" deyu yarı imalı, yarı samimi mesajlar dahi veriyordu. farkındalık seviyesi her daim yukarıdadır zaten.
neyse,
bu meret ne kadar iyi gelirse gelsin aile tarafından kabullenilmeme durumu var bilirsiniz "ahmet amcanların oğlunun karnesinin hepsi 5'miş" gibi bahanelerle. ya da "bedriye teyzeyin kızı takdir alacığımış vermemişler, eline almış" gibi. ulan tamam onun derslerinin hepsi 5, eyvallah. gözüm yok zaten de, benimkinde de sadece 2 tane 3 var amına koyyim. ne bu "ı ııhh olmamış, olmamıışş" tavırları? yetinmeyi bilir misiniz?
bir de yıl içindeki her mevzunun karneye bağlanması olayı var tabii. göğüs kıllarım döküldü bunun sıkıntısından. ağdalı bodyciler gibi oldum haceliz. şimdi bi bok yersin, cam kırarsın filan, peder o an patlamaz. sakindir. "karneyi alınca görüşcez" tarzında bir tehdit savurur. hayır, niye bu kabahati karneyle birleştirip cezayı öyle kesme arzusu? nerden peydah oluyor olası bir başarısızlıkta ortaya çıkan "ben demiştim" tavrı? anlamıyorum.
+ bu ne lan?
- sözlük baba..
+ neye yarıyor?
- içinden gelenleri yazıyosun baba.. ne istersen.. kurallar var ona gö
+ yalanası hatun kişi yazıyo burda, sen mi yazdın?
- hayır ba
+ tuttuğu forvete aşık olan gay defans.. ne lan bunlar?
- baba ben yazmıyorum ki heps
+ eşcinselliği kötü bir şey sanan mal adam.. aa bu benim lan! mal mı dedi arkadaşların bana?
- baba hepsi arkadaşım değil ki ama!
+ her boka kızan anlayışsız baba.. aha bu da benim! ne olum bunlar?
- ne söyleyim amina koyyim yaa (içses). baba onları ben yazmadım..
+ sülalesini sktime bak bana küfrediyo internetten! babanım lan ben senin!
- bab
+ ama duuur! şimdi bişi demiyorum sana ben.. karneyi aldığın gün görüşcez seninle!
- ühühüh baba ben yazmıyorum onları yaa!
şimdi bana liseden mezun olurken deselerdi ki neyi özlicen; tebeşir tozunu bile sayardım da şu karneyi özleyeceğim aklıma gelmezdi.
nasıl bir stresti lan o, sonra karneyi ele alınca yaşanan o heyecan.
ilkokul ve ortaokuldaki kurdelalı karneler, nazar boncukları ve samimi öğretmen dilekleri.
lisede biraz cıvısa da güzeldi lan bu kerata.
gene olsun isterim şahsen, transkript ne eyle. sanal sanal şeyler hep.