karnıyarık 

adana çık aradan

1. kızarmış patlıcanların içine domates soğan et vb katkı maddelerinin konulmasıyla oluşan lezzetli yemek..
    (ava adore, 16.04.2005 20:20)

2. en nefis anne yemeğidir.
    (hemera, 16.04.2005 23:50)
  3. patlıcanlar özenle soyulur karnı yarılır bol yağda kızartılıp fazla yağı çıksın diye peçete üstüne tek tek dizilir bu işlemden sonra içine malzemesi konulur ve pişirilir ama sonunda o özenle soyulmuş kızartılmış patlıcan yenilmez büyük bir iştahla sadece kıyması yenilir...
    (bkz: acı ama gerçek)
    (eddarosa, 17.04.2005 00:46 ~ 00:47)
  4. pilav ve cacık eşliğinde mükemmel giden,en sıcak sofraların,en güzel yemeklerinden biri. ama yapıldığı patlıcan kötüyse çok yağ çeken patlıcanlar insanı bayabilir ve çekirdekleri yerken sorun,yedikten sonra da hazımsızlık yaratabilir.
    (battal boy cekirge, 17.04.2005 00:51)
  5. nedense bende görünüş itibariyle karnı deşilmiş fare intibası uyandıran yemek.
    (gertaugh, 17.04.2005 00:51)
  6. tadına ek olarak görsel yönü de etkileyici bir yemektir. bir gün çok alakasız bir yer ve zamanda, şartları olgunlaştırıp hazırlamaya koyulduğunuzda patlıcanların kızartılmadan önce mi yoksa sonra mı yarılması konusunda kararsızlığa düşüp taa uzaklardaki sevdiceğinize sorarak cevabın kızartıldıktan sonra olduğunu öğrenebilirsiniz, şaşırmayın diye yazıyorum.
    (excalibur, 11.03.2007 06:56)
  7. birden bire, hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza çıktığında bir oturuşta mideye indirebileceğiniz en güzel patlıcan yemeği.

bu beklemediğiniz anda sizin karşınıza bu yemeği çıkaran ve yemeniz için ısrar eden arkadaşlarınızın da eli öpülesidir,orası ayrı tabi.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (seekter, 12.03.2007 00:26)
  8. patlıcanın lezzete doyduğu nokta. türlü sebzeler ve kırmızı etin patlıcanla buluştuğu an. hele bu buluşma fırında cereyan etmişse yenmeye kıyılmaz.
    (elisa day, 12.03.2007 00:33)
  9. yedikten sonra patlıcan nedeniyle ağızda yara varmışçasına yakan yemek.
    (gitaristkaptan, 12.03.2007 00:35 ~ 00:35)
  10. ihtişamlı görünüşü sebebiyle yapılışının zorluk derecesinin çok abartıldığını düşündüğüm enfes türk yemeği. sonuçta bütün yapılanın hazırladığınız kıymalı bir harcı - ki makarnaya hazırlanan bolognese sosunun değişik bir türüdür- bütün olarak kızartıp ortasını yardığınız patlıcanlara doldurulmasından ibaret olan bir yemektir.

cacık ve pilavla şahane olur, sunumu da güzeldir. sofranızı gösterişli hale getirir. ama sonuçta kıymalı makarna yapabilen her insanın yapabileceği bir yemektir.

daha zorları için
    (bkz: hünkar beğendi)
    (bkz: yaprak sarma)
    (mrsderdowski, 19.03.2007 07:01 ~ 07:02)
  11. en lezetti sebze yemeklerin ham maddesi patlıcanımın, bir nefis, bir lütuf, pek şahane, kıymalı, sarmısaklı, salçalı, karnı göbeği açıp tabağın ortasında arz-ı endam ettiği nimet.
    (alphesibea, 26.06.2007 23:59)
  12. "gurmeanne" lakaplı anne kişisinin, kıyma yerine kendi elleriyle ve çift bıçakla kıydığı eti kullanarak yaptığı, patlıcan dışında dolma biber, patates ve domatesin içlerini de oyup doldurarak yaptığı lezzet ötesi yemek çeşidi.
    (sugibiazizol, 27.06.2007 00:06)
  13. kıyma yerine kuzu sote et kullanıldığında mükemmel olan bir yemektir.
    (arapbebek, 22.04.2008 16:44)
  14. evlendikten sonra soğuduğum hatta hiç yemediğim yemek.

çünkü, içindeki domates parçaları, rendelenmiş soğanlar vs. herşey tek tek ayıklanıyor yiyen ev halkı tarafından. fırında olması daha doğru ve lezzetli olduğu kanaatini taşısam da, bol sulu seven eşim yüzünden şakülünü kaydırdığım ve yüzüne bakmaya utandığım yemek.
    özür dilerim eski günler hatırına.
    (özlemce, 22.04.2008 16:49)
  15. lezzetlidir, güzeldir, el oyalar ama değer falan filan..
    az önce başıma gelmiş gibi hazırlanan içten arta kalan çok olursa şayet, hemen bir kaba bir bardak yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, kabartma tozu ve alabildiğince unu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edilir, kalan iç'i bu hamurla poğaça yapabilirsiniz.
    denedim, vallahi güzel oldu.
    (sezenehir, 04.06.2008 18:01 ~ 18:02)
  16. kiloyla elmas ile takas edeceğiz deseler kabul etmeyeceğim bir yemek. pilav cacık ve taze ekmekle birlikte sanırım onlarcasını yiyebilirim gibime geliyor. ya da şu anda çok açım ve hiç doymam sanıyorum.
    (assassin, 16.07.2008 02:59)
  17. http://www.turkishcookbook.com/...

bildiğin sanat eseri.
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 16.07.2008 03:18 ~ 03:23)
  18. yakın zamanda yapmazsam sözlükten uçurulmama sebebiyet verebilecek yemektir.

(bkz: arı sıçtı)
    (esmeralda, 16.07.2008 03:19 ~ 03:20)
  19. eğer evde sağlık sorunu olup da kızartılmış yiyeceklerden uzak duran biri varsa, patlıcanları ön aşamada kızartılarak değilde haşlanarak da yapılabilen bir yemektir. lezzet açısından çok önemli bir fark yaratmaz çünkü zaten fırında o kızarmış patlıcan görüntüsünü elde edebiliyorsunuz, bu yöntemle hazırladığınızda yemeğiniz hem daha hafif, hem daha sağlıklı olur.
    (depresif, 16.07.2008 10:59)
  20. bostan patlıcanı ile pişirildiğinde çok daha lezzetli olan patlıcan yemeklerinin şahı. fırından çıkarmanıza bir kaç dakika kala patlıcanların üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tadına doyulmaz bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
    (billy, 29.07.2008 11:06 ~ 11:06)
  21. benim yorumumla 'karnı delik' adlı yemek çeşidi. patlıcan ve bol kıyma ile yapılır.
    (es sufinin sabit yıldızları, 29.07.2008 11:25)