http://www.dunyabizim.com/...
hırsız demişler kendisi için;
gavur bilim insanlarının/ düşünürlerin konu edildiği bir derginin
* bir sayısında. garipsediniz mi bilmem, ama ben çok garipsedim. mülkiyetsizliği savunan birinin düşünce
mülkiyeti hırsızlığı yapmış olma iddiasını, başkasının düşüncesini kendi mülkiyetine geçirmesi iddiasını garipsedim ne yalan diyeyim. ha bir ilginci de, iki yüzyılı aşkın süre boyunca hiç fark edilmemiş bir ayrıntı bu.
ben mi yanlış biliyorum bilmiyorum, ama kim ne yazarsa yazsın belli bir birikimin üzerine yazacağına göre yazdıklarında birilerinin etkilerini görmek mümkündür. hani o kadar filozofun isminin sayılması ise bir şey keşfedilmiş olmuyor; marx'ın o isimlerinin birikimlerinin üzerine bir şeyler kattığını söylemiş olabilirsin en fazla. kapitali ya da marx'ı okuyan kimse aa bu birebir hegel'in yazdığı demediğine göre, bir kere daha düşünmek gerek sanki. üstelik marx, yazıda anıldığı üzere "suç ortağı"(!) engels ile yazdıkları yazılarında derlemelerinde sayılan isimlerin düşüncelerini eleştirmiştir de. bu nasıl bir hırsızlık ki? hırsız dediğin, mülkiyetine geçirdiği malın sahibini hiç anmaz. o hep onundu, onun olmaya devam eder. marx ve engels yoksa başarısız birer hırsızlar mı, deyip gülümsüyorum sadece.
"
din kitlelelerin afyonudur", "
bütün ülkelerin işçileri, birleşin" sözleri de çalıntıymış, başka başka isimlere aitmiş. çalıntı olsa bile, dünyanın en güzel sözlerini çalmış marx. hayat şiarı edindiğim sözler, ben hiç bunları marx söylediği için baş tacı etmemiştim zaten.
bir sosyalist olarak; ki marks, lenin, engels'i saygıyla anan biri olarak, tapınmacılık değil tüm bunlar. marx, hırsızlık yapamaz, sizi sizi neler uyduruyorsunuz deyip karşı saldırıya geçme gibi bir amaç gütmemekteyim. fakat, ortaya atılan iddia o kadar dayanaksız ki, o kadar temelsiz ki insan şaşakalıyor. tüm bu fikirleri bilimsel bir çalışma olarak karşımıza koysa, şöyle şöyle diyerek temellerini belirtse düşüncelerin, belki biz de ciddiye alıp düşüncelerine cevap verecek ya da kendimizi sorgulayacağız. ama şu şekilde bir cümle kurarak "yaşarken pek değeri olmayan bir tipe sahip olan marx, öldükten sonra sıfatı unutulduğu için değer kazanmıştır." düşüncelerinin ne kadar bilimsel dayanağı olduğu aşikar. bunun adı sözlüklerde
trollük olarak adlandırılıyor demek yeterli olacaktır.
ve ekşisözlükte çok da sevdiğim bir arkadaşın
* izniyle yazısının sonunu buraya aktarıyorum:
“marx büyük bir hırsızdır, sömürü düşlerinizin perdesini çalmıştır, gizleyebileceğiniz hiçbir şey kalmamıştır artık ve suçun toplumsal olduğunu bilen bizler, marx’ın hırsız olmasında da toplumu, üretim ilişkilerini sorumlu tutuyor, eylemini saygıyla karşılıyoruz. ezilenler olarak, prometheus’dan bu yana
hırsızlık yapmaya devam ediyoruz. dün ateş ve fikirler, bugün perde, yarın tüm dünyayı çalacağız ve ezilenlerin hesabına don kişotvari kullanacağız.”
http://sozluk.sourtimes.org/... (
wesiye'nin yazısının tümü)