belki ilginizi çeker
  1. · grup yol
  2. · kestaneyi çizdirmek
  3. · karizma
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · google wave
  3. · apertura 2009
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · doğan medya grubu
  9. · condoleezza rice

karizmayı çizdirmek  

1. karizmatik insanların hata yapmaları sonucu karizmalarının zedelenmesi..
    (palantir, 10.08.2005 16:48)
  2. (selenge, 11.08.2005 12:26)
  3. bazen karizma öyle çizilir ki yamamak imkansız olur.
    (darkenfact, 15.09.2005 22:45)
  4. her sabah havalı havalı giriş yaptığınız işyerinizin bulunduğu iş hanının kapısının önünde karlı bir kış günü buzun üzerinde kayıp kıçıstü düşmek suretiyle bir daha çevre esnafı yüzünüzü unutana kadar o kapıyı değil arka kapıyı kullanmaktır.
    (katinanınelindemakası, 10.08.2006 16:31)
  5. çakma karizmatiklerin başına gelen tatsız bir durumdur. üzerlerinde emanet duran karizmanın hasar görmesidir. esasında ağır yongayı yel kaldırmaz.
    (azwepsa, 04.06.2008 10:32)
  6. daha karizmanın veya karizmatik kelimesinin anlamını dahi bilmeyen ergenlikteki erkek çocukların da korkulu rüyasıdır.

evimizin içinde yapılan ciddi bir tadilat sonrasında kızımla birlikte evin içindeki eşyaları düzenlemeye çalışırken 12 yaşındaki oğlumdan da yardım istedim. yardım istememin nedeni kısmen ayağımın altında dolaşmasını istemememdi. bu nedenle ona ev dışında bir görev verdim. kapının önündeki paspası bahçede silkelemesini istedim.

- annecim paspası bahçeye götür, evin arkasında camlardan uzak, çevreye zarar vermeyecek şekilde silkele getir.
    * peki anne.

aradan 5 dakika geçmeden zil çaldı. kapıyı açtığımda göz gözü görmüyordu, oğlumun üstü başı tozdan bembeyaz, tüm merdivenler inşaat pisliği ama paspas tertemizdi.

- oğlum sen ne yaptın?
    * paspası silkeledim.
    - ben sana bahçede silkele dememiş miydim?
    * anne ya, bana karizmayı mı çizdireceksin. bahçe kız kaynıyor.
    - gel buraya eşşoğlusu! bakalım dayağı yiyince karizmana noluyormuş görürsün.

siz siz olun, çevrede kız varsa 12 yaşındaki oğlunuzun karizmasını ihmal etmeyin.* yoksa benim gibi tüm apartmanın merdivenlerini en üst kattan itibaren temizlemek zorunda kalırsınız.
    (jassmine, 30.07.2008 21:32 ~ 31.07.2008 09:27)
  7. kisinin kendine guveni yoksa onu "hareketsiz" bıraktıracak olgudur. bir cesit virütik hastalıktır, kişi "karizmayı çizdirmemek"(!) için neredeyse eylemsizliği seçer, gülmez, ağlamaz, koşmaz, espri yapmaz... hiç bir şey yapılmazsa yanlış da yapılmayacaktır mantığına göre neredeyse eylemsiz hatta mimiksiz bir hayat yaşamaya başlar. birçok evresi vardır, bedenin tamamen hareketsizliğe geçtiği hiç bir hayat belirtisi taşımaması hali son evredir. yapılabilecek en büyük yanlış ve zayıflıklardan biridir.

(bkz: bitkisel hayat)
    (stylebrisbane, 30.07.2008 21:41 ~ 31.07.2008 10:10)
  8. yüzün herhangi bir sebepten çizilmesi.
    (ahead full, 29.05.2009 15:40)
  9. kız arkadaşın yanında sürekli arayan anne.
    (schumann, 29.05.2009 15:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil