belki ilginizi çeker
  1. · 29 nisan 2009 diyarbakır terör saldırısı
  2. · prestij müzik
  3. · hepimiz kardeşiz
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · aşk ı memnu
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · toothpaste
  9. · dirge for november

kardeşlik türküsü  

1. mahsun kırmızıgülün ilk seslendirmesinden epeyce sonra, allah'ın taksiratı konusunda ne yapacağını bilmediğim hilmi topaloğlu mahzun,özcan deniz, alişan voltranıyla birlikte bir ton gerekli-gereksiz sanatçının bünyesinde olduğu prestij müzik ailesinin hep bir ağızdan söylediği, acılı görüntüler eşliğinde servis edilen anlamsız beste. şu sıralar gala tv'de nedensiz yere sıkça gösterilmektedir.
    (şuursuz, 21.10.2005 12:59)
  2. mahsun'un huşu içinde, mevlanalı kliplere, felsefeye, ilâhiyata ve klasik müziğe (oha lan) yöneleceğim diye işaretler verdiği ilk kliptir. he tabii bir de hamamda bir dolu hatunla klip de vardı, unutmamak lazım. önemli bir feslefe, erkekler açısından.

sözlere geçelim:

hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye
    yaşamak dururken bu kavga ne diye
    dağlar oy oy yollar oy oy
    kardeş oy oy
    bir kardeş kardeşi vuruyor ne diye
    bir ana ağlıyor evladım nerede
    kardeş oy oy
    susmuyor silahlar feryat var gecede
    dinsin bu gözyaşı bitsin bu işkence
    kardeş oy
    (venom, 10.02.2007 00:58)
  3. bütün prestij müzik bünyesindeki şarkıcı/türkücülerin oynadığı klibi ahan da şurada olan türkü:
    http://www.youtube.com/... +

şimdi klipten önemli anlar:

00.40: mustafa sandal'ın ilk görünüşü.. sandal, klipte daha sonra yapacağı saçmalıklar hakkında ufak bir ipucu veriyor bu saniyede..

00.50: özcan deniz'in bıyıkları, özcan deniz'i klipte oynamaya ikna etmiş, bunu görüyoruz..

01.21: musti şov başlıyor.. ''hepiii-miiiizov (bulgar sağ açık).. kardeşiiiiz'' mustafa sandal, elektrik veriliyormuş gibi bi hareketlenmelerde bu saniyelerde..

01.55: ahahahaha.. bunlar kim hatırlayamadım ama hayatımda gördüğüm en komik sahne olabilir.. bi de dört kişi oldukları için hızlı geçiyor kamera.. özellikle en soldaki herifin kafasının kalp biçiminde olması ilgilenilebilir bir konu..

02.06: mustafa sandal ekranın sol köşesinden sırıtmakta.. konsepti tamamen bozan bu hareket, sandal'ın kendi kendine olayda var etmeye çalıştığı yılışık danslarla ise tamamen uyuşuyor..

02.21: hahahaha.. konuşamıyorum lan..

02.36: izzet altınmeşe'ye hakikaten helal olsun, o ne yorumdur.. ana yanımda ağlamış gibi oldu..

02.40: klibin en önemli anı.. alişan'ın ''evladını arayan ana'' jestine dikkatinizi çekerim..

03.18: efsane ilk defa görülüyor..

03.26: bu amcamın adı sanıyorum bahtiyar'dı, yanılıyorsam düzeltin.. bu görüntüden çıkartacağımız veri, sinan çetin'in aslen bahtiyar'ın klonu olduğudur..

03.48: önemli bir an daha.. yönetmenim benjcev, beni bu dayının yılmaz erdoğan'ın kardeşlerinden biri olduğu konusunda uyardı, ama ismi hatrımda değil.. bu kardeşimiz ''zaten şarkı felan söylemiyorum, kadraj bende 3 saniye durur durmaz.. ben imzamı atayım..'' düsturunda..

04.28: bir grup faciası daha.. yalnız bu sefer ortadaki eleman resmen vampir.. nasıl izin verilmiş bu projede yer almasına anlamadım..

05.37: olm şaka maka değil herif resmen bi acayip..

05.48: güzel bir enstalasyon.. benim gözüm yine adana dolaylarındaki grubun çilesine takıldı, sıkışmışlar oracığa.. yalnız yalvarıyorum kuzey doğuda, artvin'in ordaki mustafa sandal'a dikkat edin.. herifhoplayıp zıplarken kadrajdan çıkıyor..

05.58: zerrin özer sinir krizi geçiriyor.. etkileyici bir sahne..

06.21: yapma musti.. yapmaa..

06.44: zerrin özer kuşu yemeden hemen önce..

klipten satırbaşları bunlardı.. yanlış anlaşılmaması için söylüyorum, samimi söylüyorum bu birleşme ve klip, hem teknik yönden hem de sesini duyurmaya uğraştığı arka plan yüzünden türk müzik tarihinin en önemli çalışmalarından biridir.. hala da dinlerken gaza gelirim bu rapper halimle.. savaşa giderken dinlenecek şarkılar denir ya.. tabi kardeşlik türküsü ile savaşa gitmek komik olur.. barışa giderken dinlenecek şarkılardan diyim..
    amacım sadece eskiyi eğlenerek yadetmekti..

not: klipte metin şentürk'ü kim güldürüp duruyorsa ayıp etmiş..
    (oldskool samurai, 27.01.2009 18:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil